Home Forums Bloedsuikerwaarden freestyle libre testen met strips

freestyle libre testen met strips

ben nu sinds een paar dagen de libre gaan gebruiken en moet zeggen de trend peil is erg handig moet nog wel wennen aan de afwijkende waardes die bij hoge waardes wel afwijkt maar goed wil dus ook graag mijn bloedtest doen met de libre wie weet wat voor strips ik hier voor moet bestellen en wat voor strips heb ik nodig voor de ketonen test

mvg glazenwasfreak

 • @ Glazenwasfreak; dat zijn de Precisionstrips van Abbott. Werkt goed. Gebruik ze zelf in twijfel gevallen ook.
  Echter let wel dat ze, wat ik zo heb gelezen in de Free Style Libre tag, dat ze niet meer vergoed (kunnen) worden. Een en ander kan je navragen bij je Zorgverzekering.

   • Pedro

   Ik heb er afgelopen kwartaal 300 besteld bij MediqDirect. Ik werd er wel over gebeld of dat wel de bedoeling was, ik gebruik anders namelijk de Contour Next strips van Bayer.
   Op mijn vraag of dat dan een probleem was werd ontkennend geantwoord en ze zouden de strips op sturen. Ik heb ze dan ook netjes thuis gekregen. De strips zijn individueel verpakt wat ik zelf wel een klein nadeel vind om deze uit te pakken, zeker als je een forse hypo hebt.
   BTW: mijn verzekeraar is de CZ

 • dank je had ook al gebeld met de abbot maar vind het eigenlijk wel slrcht dat je op de site van de libre dit soort dingen niet kan vinden en ja de vergoeding gaat om men gezondheid en daar ga ik niet op bezuinigen nu nog even uizoeken hoe het werkt met ketonen test of dat die in de proffesionele opties staat

  mvg Richardd Kamphuis

 • @ Glazenwasfreak; Graag gedaan. Mijn ervaringen met de helpdesk van Abbott zijn wisselend. Verleden jaar gaf mijn sensor verkeerde waardes door (FSL gaf 2,8 aan en de Accu-check gaf 11,8) aan. Een wereld van verschil.
  De sensor is kosteloos vervangen en ik kreeg gelijk twee doosjes met Precision teststrips.

  Heb je de code voor de “Professionele opties”, anders hoor ik het wel.

  En je hebt gelijk, zonder een goede gezondheid doe je bitter weinig. Het is alleen jammer dat de “Zorgverzekeraars” daar toch een ander gedachtegoed op na houden.

  Met betrekking tot de Ketonentest; volgens mij verschijnt een waarschuwing bij waardes boven de 14. Ik heb deze sporadisch gehad (gelukkig.)
  Wat ik belangrijker vind is of ik een oorzaak heb waarom mijn bloedje opeens uit de bocht vloog.
  En als ik bijspuit, zakt mijn bloedje dan?
  Waar je anders ook kan zoeken voor de strips is op http://www.farmaline.nl

  Daar heb ik laatst mijn strips vandaan gehaald. Bon bewaren, kan je later als kosten opvoeren bij de Belastingaangifte over 2016.

  Succes!

  @ Pedro; dat euvel ondervind ik ook. Het is mij ook niet geheel duidelijk waarom de strips apart verpakt zitten. Vroeger zaten de strips in een kokertje. Vond ik vele malen makkelijker en ook bij een flinke hypo kan ik dat nog net voor elkaar krijgen.

 • @racingbike heb geen prof code maar de 31e moet ik naar de internist ga dan wel even overleggen en het is wel ideaal om te weten wat je suiker doet moet alleen wel enorm wennen aan het verschil in tijd tussen sensor meting en bloed meten scheelt een half uur dus as men fsl laag aangeeft zit ik al vet in een hypo maar dat zal wel wennen denk ikverder echt geweldig ding die fsl aan te bevelen voor iedereen

 • @pedro zal eens bestellen bij de aphotheek en zie dan wel of ik betalen moet of niet maakt me ook eigenlijk niet zoveel uit men gezondheid gaat voor

  • Pedro

  Het zou zo maar eens kunnen zijn dat je apotheek niet wil of kan leveren.
  Welke strips gebruik je nu en waar bestel je die?

 • heb een one touch die bestel ik bij de boots apotheek en van het ziekenhuis heb in een contour gekregen en die strips bestel ik bij mediq direct

  • Pedro

  MediqDirect heeft ze in ieder geval wel dus daar zou je ze kunnen bestellen

 • Morgen even bellen wil daar ook men insuline gaan bestellen wel zo handig thuis bezorgt ideaal voor de luie diabeet

 • Dit zijn de freestyle Precision strips. Ik heb ze laatst bij de diabetes winkel besteld.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.