Home Forums Voeding Freestyle Libre2 (ronde pad) test icm voeding

Freestyle Libre2 (ronde pad) test icm voeding

Alles komt doordat ik DM2 gekregen heb in 2017 en eigenlijk voordien al last had van trillende beenspieren, kramp in voeten en benen en nu neuropathie. Eerst vooral sensorisch maar nu ook onmiskenbaar motorisch.

Ik ga binnenkort testen met Freestyle Libre2 glucosemeting.
Dat is die ronde pad (cirkel op je bovenarm, aan de achterkant).
Ik heb er maar één besteld want die dingen zijn redelijk duur (60 euro voor één keer) maar blijven wel 2 weken plakken.

Nu wil ik daar vooral zaken uit leren. Welke voeding is bv. slecht en welk effect heeft het bij mij.
Hoe vaak wordt mijn glycemie echt hoog, hoe hoog, hoe lang blijft het effect en dat dus in verhouding tot ingenomen voeding.
Met als bedoeling dat ik achteraf wat wijzer zou geworden zijn door het bijhouden van een uitgebreid dagboek waar ik alles in noteer wat ik eet en regelmatig de glycemie noteer.
Ik wil weten wat bv. chocolade of een praline of een irish coffee doet met mijn lichaam en hoe snel ik daar van ‘herstel’. Ook nog in combinatie met 3 tabletten per dag Glucophage.

Heeft iemand tips voor zaken die ik zou moeten uittesten, wat ik dus zeker zou moeten gaan eten dat net heel goed en vullend voor je maag is, maar ook de slechtere dingen.
Bestaat er ergens zo een testprogramma of heeft iemand daar al aan meegedaan ?

 • Je kan de eerste gratis aanvragen!

  https://www.freestyle.abbott/nl-nl/

  Bedenk wel dat het alsnog een moment opname is (van 2 weken). Er is geen garantie dat wat je lichaam nu kan over 2 weken nog steeds zo is.

 • Thanks.
  De gratis – actie is enkel in Nederland. Niet bij ons, zuiderburen, dacht ik.

  Inderdaad. Momentopname.
  Ik zal er rekening mee houden.

  Mijn symptomen van neuropathie begonnen al toen diabetes nog niet gediagnoseerd was.

  Ik vrees dat ik mijn glucosepeil misschien perfecter zal moeten houden dan mogelijk is maar alle beetjes helpen, denk ik dan.

  Er is ook nog dat element dat de libre2 in de cellen meet en niet in het bloed. Daarover is ook al wat geschreven dat je kan vinden op www.

  • Dat is balen. Ik kan het terugvinden op de Britse en Nederlandse site maar inderdaad niet op de Belgische.

   Ik moet bekennen ik heb zelf een verlate type1 vorm met flink neuropathische klachten. Ik weet niet hoe de processen exact werken bij type2.

   Maar wil ik inzicht krijgen heb ik ook de te schatten variabele hormonen(cortisol). nachtrust/ritme, pijn en stress hebben flink negatieve invloed op de (nuchtere) bloedsuikers.

   Het is dus misschien handig te testen in een representatievere periode dan december de stress en feest maand, wanneer dat voor u van toepassing is.

   De freestyle meet in het onderhuidse vocht. Daar loopt de suiker huishouding zo’n 10-15 minuten achter op de bloedsuiker. Bij heel snelle stijging of daling zijn de gegevens soms net wat minder nauwkeurig (tot mogelijk misplaatste uitschieters).

   Voor het doel van inzicht zijn deze aandachtspuntjes niet heel belangrijk.

 • Het zal je zeker veel inzicht geven. Houd ook bij wat je drinkt, dat kan ook veel invloed hebben zoals sinaasappelsap. Dat werkt bij mij heel goed om een hypo op te vangen.

 • Ik heb al ondervonden dat bv. een sinterklaas chocolade popje mijn suiker nogal omhoog duwt.
  En meer dan één keer zondigen op een paar uur tijd uiteraard ook.
  Dan heb ik wel eens rond de 210 als waarde.
  Volgens de dokter is dat normaal gezien wat ik dan eet en niet alarmerend maar uiteraard ook wel te vermijden.
  Ook een late honger waarna ik geen glucophage meer neem zorgt wel eens voor een nuchtere glycemie van rond de 140 en dat is ook wel al eens 170 geweest.

  Verder ga ik misschien ook het effect van een wandeling van 2 uur bekijken op de glycemie.

  Eten : koolhydraten wil ik toch bekijken. Aardappelen.. Ik las dat, als je ze laat afkoelen en weer opwarmt, het effect op je bloedsuiker kleiner is. Dan doe ik dat voortaan altijd wel , als ik dat ook kan nameten.

  Brood : ik at altijd graag brood en beleg. Ik wil wel eens zien of een broodmaaltijd van 1 of 2 boterhammen + 1 glucophage 500 mg mijn levels binnen de perken houdt.

  Fruitsap leng ik altijd aan met thee of water. Dan drink ik er maar 1/3 of 1/4 glas van.

  Koekjes zijn een instinker. Ik zie wel eens koekjes waar per stuk meerdere evenwaarden inzitten van 2 of 3 klontjes suiker per koekje.

  En dan uiteraard : pralines .. Ik ga er eens 2 of 3 na elkaar eten en zien wat dat als gevolg heeft. Vroeger nam ik er wel eens 5 of meer. Zeker als er gratis te proeven was in de fabriek.

  Nog tips ?

  • amr

  Mijn tip zou voornamelijk zijn gezonder te eten!
  Pralines, koekjes, Irish Coffee, chocolade….

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.