Home Forums Behandelaren Sensor freestyle libre laat los

Sensor freestyle libre laat los

Zijn er mensen die ook last hebben dat de sensor bij het minste zweet loskomt. Kan iemand mij tips geven wat je hier aan kan doen . Heb zelfs al een extra doorschijnende pleister overgeplat maar helpt niet .
Cientje

 • @ Cientje; daar heb ik gelukkig geen last van. Wat je kan doen is het volgende:

  1) Skin Tac gebruiken; dat is een extra lijmlaag en de sensor blijft dan goed zitten.
  2) Over je sensor een stukje Fixomull Stretch tape plakken. Ook dit helpt ook goed. Let wel op dat je in het midden van de tape een gaatje knipt voor de vochtafvoer.

  Belangrijker: hoe je huid is onder sensor? Niet geïrriteerd?

  Ik heb afgelopen maandag nog 50 kilometer op mijn racefiets gefietst en mijn sensor heeft het perfect doorstaan. Alleen na afloop kon ik gelijk mijn race outfit wassen.

  Succes!

   • andrew

   klopt of tegaderm pleiter

 • Hallo Cientje,

  Ik heb dezelfde ervaring met de sensoren als jij. Ik heb zo’n anderhalve week geleden mijn startpakket ontvangen en na acht dagen viel mijn eerste sensor ‘spontaan’ op de grond.
  Direkt Abbott gebeld en gereclameerd. Zij hebben mij een vervangende sensor toegestuurd en ook het door Racingbike hierboven genoemde Skintac aanbevolen. Helaas is dit iets wat niet bij Apotheken op voorraad is en omdat ik diezelfde dag op vakantie ging naar Zuid Frankrijk heb ik het besteld, en haal ik het pas na mijn vakantie op. Ik heb dus vervolgens de tweede sensor wederom zonder SkinTac aangebracht (vrijdagochtend). Zondagmiddag liet deze alweer los tijdens mijn vakantie. Het is mij dus duidelijk dat de plaklaag op de sensoren zelf OF niet goed was op de sensoren die ik heb ontvangen OF dat Abbott eigenlijk gewoon Skintac mee moet leveren. In de handleiding wordt er namelijk met geen woord over gerept. Ik hoop dat het met SkinTac wel goed gaat. SkinTac kost +- 23 euro voor 50 stuks. Kun je dus twee jaar mee vooruit.

  Grt. Taco

  • Anoniem
  • Inactief

  Ik heb daar ook last van! Vooral tijdens de vakantie: van de zon in het water en weer terug hebben me 4 (!) sensoren gekost in 2 weken. Skin tac hielp niets. De laatste bleef goed zitten, omdat ik Skin tac gebruikte onder en om de sensor en daar Tegaderm overheen plakte. Dus onder de Tegaderm ook Skin tac en toen bleef ie eindelijk vast zitten.

 • Ook ik heb de freestyle Libre veertien dagen mogen proberen,ik was er heel te vrede over,ik voel geen hypo’s of hypers dus heel verelend,bij mij bleef de zender jammer genoeg maar 10 dagen zitten,heb er ook nog een extra pleister opgeklakt.maar bleef niet zitten ,ook had ik de censor op mijn linkerarm,En daar slaap ik op dus ook niet zo goed.heb wel de uitdraai gekregen .maar het ziekenhuisheeft er niets mee gedaan tot nu toe dit vind ik wel jammer,je kán je bloedsuiker geweldig volgen

  • Nellie

  Hallo,
  Ik ben nu bezig met mijn 4e sensor, ik heb voor de eerste Skin Tac gebruikt. Hij blijft goed zitten, alleen het randje is na 5 dagen los gaan zitten. Ik heb daarna weer opnieuw skin tac bij de randjes gedaan, door een stukje van het doekje af te knippen, dat doe ik zo om de dag. Het help redelijk , alleen aan de onderkant krijg ik het niet goed opnieuw geplakt. Soms druk ik de sensor een beetje aan. Ik heb het vermoeden dat na het douchen water blijft staan om de sensor heen, dus net waar dat randje zit, ook na het droog deppen. Zo wordt het randje een beetje losgeweekt. En door het bewegen gaat het randje van de sensor ook wat loszitten.

  • cardu

  Ik gebruik Skin Tac en ‘s-nachts en tijdens het sporten doe ik een polsbandje om mijn arm en om de sensor.
  En als het lijkt alsof hij al los gaat zitten doe ik er een elastische zelfhechtende tape omheen.
  Tijdens het zwemmen doe ik een kinetisch hechttape om mijn arm en de sensor.

  Toch valt hij er wel eens af, meestal omdat ik niet voorzichtig genoeg ben

 • heb er totaal geen last van ik douche me eerst erg warm en was daarbij men arm extre met sanex wacht even een half uurtje en maak de plek waar ik de sensor wil plaatsen schoon met het alchol doekje wacht een minuut of 3 en plaats de sensor ben nu met mij derde bezig en zitten na de 14 dagen nog steeds goed vast

   • andrew

   het zelfde alleen ik gebruik alcehol 70% goed vet vrij maken en kan niet met douche
   kan na mijn in zien een maand na twee weken zit nog zeer goed vast

 • Ik gebruik de FSL al ruim een half jaar en heb nog nooit het probleem gehad van een sensor die vroegtijdig lost liet. Ook tijdens het sporten blijft de sensor goed zitten. Bij het volleybal plak ik hem wel extra af met sporttape om te voorkomen dat de sensor ergens achter blijft haken.
  Maar bij het hardlopen helemaal geen problemen. Ook in warm weer laat de sensor niet los.

  Ik denk dat het deels afhankelijk is hoe de huid reageert op de lijm, blijkbaar is het voor mij een goede combinatie (na 14 dagen moet ik moeite doen om de sensor los te krijgen) en bij sommige mensen hecht de lijm niet zo goed wat best lastig/irritant kan zijn neem ik aan.

  Gr. Peter

 • Bij mij laat de sensor ook vaak al na 4 dagen los, of begint in ieder geval losser te zitten. Skin Tac klinkt wel goed, alleen een vraagje erover: hoe breng je het aan? Kun je de sensor ‘erdoorheen’ schieten of moet je het alleen aanbrengen bij de randjes van de sensor?

  • Pedro

  Skin Tac is een soort nat doekje wat je over de plek wrijft waar de sensor moet komen.
  Daarna even laten drogen, het voelt dan een beetje plakkerig aan.
  Dan kan de sensor geplaatst worden.
  Zie de Skin Tac maar als een soort contactlijm, de sensor houdt daardoor een stuk beter.

  De overtollige resten rond de sensor kan je cleanen met het alcoholdoekje

  • Duncan

  Ik gebruik al ongeveer 1,5 jaar de fsl. Ik sport (hockey) veel en zweet daarbij overvloedig. Bij mij liet de fsl ook regelmatig los (ook wel eens door onhandig contact met een speler van de tegenpartij) en haalde de 14 dagen niet. Na veel zoeken heb ik het volgende er op gevonden:
  Voor het plaatsen gebruik ik het alcoholdoekje dat standaard bij de fsl wordt geleverd, daarna scin tac. Daarmee wrijf ik de plaats waar de fsl moet komen in, vervolgens plaats ik vrijwel direct de fsl. Lijm van de fsl en scin tac drogen dan samen. Vervolgens knip ik rondjes van een wondgaasje (10×10) ter grote van de fsl en leg twee laagjes met behulp van een drupje water op de fsl. Dan knip ik een stukje van 8 cm kynologisch tape (rekbare pleister) en plak dat in de lengte er over heen. Na 1 week vervang ik het. Ik douche iedere dag, sport 3 tot 4x per week en heb geen last meer van een loslaten fsl.

 • Skintac werkt perfekt bij mij!

  • Ben42

  Zie ook het bericht:

  Libre en Huidirritatie, Oplossing.

  De skin tac breng ik ruim aan. Eenmaal alles aangebracht laat het daarna een tijdje drogen op de huid voordat ik mij weer aankleed. (Anders blijft het zo aan de kleding plakken).

  In Tegaderm maak ik een gaatje. Dit omdat de naald van de Libre niet altijd goed door de tegaderm heen gaat.

  Met deze methode los ik twee problemen op:
  1. De huidirritatie die ontstaat door de plakker op de sensor.
  2. De sensor zit nu veel beter bevestigd. In het verleden wilde de sensor nog wel eens loslaten door sporten, of door nachtelijke onrust.

  Wisselen van sensor is nu iets meer werk dan ‘normaal’, maar met het sjabloontje kost het me nu maar een paar minuten meer dan normaal.

  Ben

  • devos

  volgens abbot mag je niets over de sensor plakken i.v.m.garantie. maar ik vindt zelf dat abbot moet zorgen op welke manier dan ook, dat de sensor 14 dagen moet blijven zitten zonder problemen.

  • @devos: Ik had in het begin ook last van “loslatende” sensoren, maar sinds ik Skintac gebruik is er nooit meer één losgelaten. Ik moet zelfs moeite doen om hem te verwijderen…

  • GeertM

  Voor mij was Skin Tac de oplossing. En dit gaat nu al jaren goed. Voorzichtigheid is altijd aan te raden. Het is een absurd duur product 1 € voor een doekje van 2 cm². Schande.

  • Tirs

  Ik heb dit dus ook! Vannacht had ik net een nieuwe geplaatst en midden in de nacht was hij er gewoon af gevallen terwijl ik niet zweette of dergelijke. Bij de FSL 1 had ik dit niet. Meestal ging hij na 9/10 dagen los zitten maar bij de FSL 2 is het nog erger. Meestal blijft hij überhaupt al niet goed plakken. Daarnaast krijg ik ook helemaal geen alcohol doekjes mee geleverd? Heeft iemand anders dit ook?
  Voor nu los ik het op door hem flink vast te tapen met witte leukoplast maar ik merk zelfs dat hij daar onder los raakt. Byzar..
  Met skintac blijft hij trouwens ook niet zitten!

  • Toen

  Daar heb ik ook last van. En als je belt dan krijg je niet zo gauw een nieuwe.

  • Luya

  Bij mijn partner laat hij ook geregeld los, vooral tijdens het zweten of zwemmen. Wij hebben het volgende erop gevonden we hebben bij de drogist eilandpleisters (in alle landen te koop) gekocht, deze worden ook gebruikt in ziekenhuizen. 6x10cm, je kunt ze zo plakken dat het gaasje de sensor bedekt en het is waterdicht. Hierover hebben wij een stukje tape kinitape geplakt van 5cm breed. Deze moet je iets groter knippen aan de zijkanten rond en in het midden een gaatje zodat de sensor wat vrij blijft. Zweet je minder en ga je niet zwemmen is alleen de eilandpleister genoeg. Je kunt dit een aantal dagen laten zitten als je wilt (vooral als je op vakantie bent erg handig.) Als je het eraf wilt halen is dit handig om te doen na het douchen omdat de tape dan makkelijker loskomt. Je drukt met 1 vinger op de sensor zodat deze niet meekomt en trek voorzichtig de tape eral. De eilandpleister komt gelijk mee. Als je bij de sensor bent even je vinger verplaatsen op de sensor zelf en de tape er verder aftrekken. Suc6 verzekerd. Niet voor altijd (want je huid kan gaan irriteren) maar het helpt wel!

 • Hallo iedereen!

  Omdat dit een veel voorkomend probleem is, hebben wij een webshop opgericht genaamd Pimp je Diabetes. Wij verkopen hier o.a. Fixeer Tapes om dit probleem te voorkomen, en tegelijkertijd je sensor een beetje op te vrolijken! Deze zijn te bestellen op onze website http://www.pimpjediabetes.nl en zijn te verkrijgen in leuke kleuren, printjes en vormen! Ook neutrale kleuren zoals zwart en beige zit in het assortiment. We hebben dus voor ieder wat wils, én voor een betaalbare prijs. De tapes die wij verkopen zijn gemaakt van hoge kwaliteit kinesiotape en uitgebreid getest. Ook hebben wij al vele erg positieve reacties ontvangen en hebben wij meerdere terugkomende klanten! Bij Pimp je Diabetes staat klantentevredenheid bovenaan en proberen wij iedereen zo goed mogelijk te helpen en van dienst te zijn!
  Heb je nou ook last van een loslatende sensor? Bezoek dan eens onze website!

  Hopelijk tot ziens!

  Remco van Pimp je Diabetes

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.