Home Forums Behandelaren Sensor freestyle libre laat los

Sensor freestyle libre laat los

Zijn er mensen die ook last hebben dat de sensor bij het minste zweet loskomt. Kan iemand mij tips geven wat je hier aan kan doen . Heb zelfs al een extra doorschijnende pleister overgeplat maar helpt niet .
Cientje

 • @ Cientje; daar heb ik gelukkig geen last van. Wat je kan doen is het volgende:

  1) Skin Tac gebruiken; dat is een extra lijmlaag en de sensor blijft dan goed zitten.
  2) Over je sensor een stukje Fixomull Stretch tape plakken. Ook dit helpt ook goed. Let wel op dat je in het midden van de tape een gaatje knipt voor de vochtafvoer.

  Belangrijker: hoe je huid is onder sensor? Niet geïrriteerd?

  Ik heb afgelopen maandag nog 50 kilometer op mijn racefiets gefietst en mijn sensor heeft het perfect doorstaan. Alleen na afloop kon ik gelijk mijn race outfit wassen.

  Succes!

   • andrew

   klopt of tegaderm pleiter

 • Hallo Cientje,

  Ik heb dezelfde ervaring met de sensoren als jij. Ik heb zo’n anderhalve week geleden mijn startpakket ontvangen en na acht dagen viel mijn eerste sensor ‘spontaan’ op de grond.
  Direkt Abbott gebeld en gereclameerd. Zij hebben mij een vervangende sensor toegestuurd en ook het door Racingbike hierboven genoemde Skintac aanbevolen. Helaas is dit iets wat niet bij Apotheken op voorraad is en omdat ik diezelfde dag op vakantie ging naar Zuid Frankrijk heb ik het besteld, en haal ik het pas na mijn vakantie op. Ik heb dus vervolgens de tweede sensor wederom zonder SkinTac aangebracht (vrijdagochtend). Zondagmiddag liet deze alweer los tijdens mijn vakantie. Het is mij dus duidelijk dat de plaklaag op de sensoren zelf OF niet goed was op de sensoren die ik heb ontvangen OF dat Abbott eigenlijk gewoon Skintac mee moet leveren. In de handleiding wordt er namelijk met geen woord over gerept. Ik hoop dat het met SkinTac wel goed gaat. SkinTac kost +- 23 euro voor 50 stuks. Kun je dus twee jaar mee vooruit.

  Grt. Taco

  • Anoniem
  • Inactief

  Ik heb daar ook last van! Vooral tijdens de vakantie: van de zon in het water en weer terug hebben me 4 (!) sensoren gekost in 2 weken. Skin tac hielp niets. De laatste bleef goed zitten, omdat ik Skin tac gebruikte onder en om de sensor en daar Tegaderm overheen plakte. Dus onder de Tegaderm ook Skin tac en toen bleef ie eindelijk vast zitten.

 • Ook ik heb de freestyle Libre veertien dagen mogen proberen,ik was er heel te vrede over,ik voel geen hypo’s of hypers dus heel verelend,bij mij bleef de zender jammer genoeg maar 10 dagen zitten,heb er ook nog een extra pleister opgeklakt.maar bleef niet zitten ,ook had ik de censor op mijn linkerarm,En daar slaap ik op dus ook niet zo goed.heb wel de uitdraai gekregen .maar het ziekenhuisheeft er niets mee gedaan tot nu toe dit vind ik wel jammer,je kán je bloedsuiker geweldig volgen

  • Nellie

  Hallo,
  Ik ben nu bezig met mijn 4e sensor, ik heb voor de eerste Skin Tac gebruikt. Hij blijft goed zitten, alleen het randje is na 5 dagen los gaan zitten. Ik heb daarna weer opnieuw skin tac bij de randjes gedaan, door een stukje van het doekje af te knippen, dat doe ik zo om de dag. Het help redelijk , alleen aan de onderkant krijg ik het niet goed opnieuw geplakt. Soms druk ik de sensor een beetje aan. Ik heb het vermoeden dat na het douchen water blijft staan om de sensor heen, dus net waar dat randje zit, ook na het droog deppen. Zo wordt het randje een beetje losgeweekt. En door het bewegen gaat het randje van de sensor ook wat loszitten.

  • cardu

  Ik gebruik Skin Tac en ‘s-nachts en tijdens het sporten doe ik een polsbandje om mijn arm en om de sensor.
  En als het lijkt alsof hij al los gaat zitten doe ik er een elastische zelfhechtende tape omheen.
  Tijdens het zwemmen doe ik een kinetisch hechttape om mijn arm en de sensor.

  Toch valt hij er wel eens af, meestal omdat ik niet voorzichtig genoeg ben

 • heb er totaal geen last van ik douche me eerst erg warm en was daarbij men arm extre met sanex wacht even een half uurtje en maak de plek waar ik de sensor wil plaatsen schoon met het alchol doekje wacht een minuut of 3 en plaats de sensor ben nu met mij derde bezig en zitten na de 14 dagen nog steeds goed vast

   • andrew

   het zelfde alleen ik gebruik alcehol 70% goed vet vrij maken en kan niet met douche
   kan na mijn in zien een maand na twee weken zit nog zeer goed vast

 • Ik gebruik de FSL al ruim een half jaar en heb nog nooit het probleem gehad van een sensor die vroegtijdig lost liet. Ook tijdens het sporten blijft de sensor goed zitten. Bij het volleybal plak ik hem wel extra af met sporttape om te voorkomen dat de sensor ergens achter blijft haken.
  Maar bij het hardlopen helemaal geen problemen. Ook in warm weer laat de sensor niet los.

  Ik denk dat het deels afhankelijk is hoe de huid reageert op de lijm, blijkbaar is het voor mij een goede combinatie (na 14 dagen moet ik moeite doen om de sensor los te krijgen) en bij sommige mensen hecht de lijm niet zo goed wat best lastig/irritant kan zijn neem ik aan.

  Gr. Peter

 • Bij mij laat de sensor ook vaak al na 4 dagen los, of begint in ieder geval losser te zitten. Skin Tac klinkt wel goed, alleen een vraagje erover: hoe breng je het aan? Kun je de sensor ‘erdoorheen’ schieten of moet je het alleen aanbrengen bij de randjes van de sensor?

  • Pedro

  Skin Tac is een soort nat doekje wat je over de plek wrijft waar de sensor moet komen.
  Daarna even laten drogen, het voelt dan een beetje plakkerig aan.
  Dan kan de sensor geplaatst worden.
  Zie de Skin Tac maar als een soort contactlijm, de sensor houdt daardoor een stuk beter.

  De overtollige resten rond de sensor kan je cleanen met het alcoholdoekje

 • Ik gebruik al ongeveer 1,5 jaar de fsl. Ik sport (hockey) veel en zweet daarbij overvloedig. Bij mij liet de fsl ook regelmatig los (ook wel eens door onhandig contact met een speler van de tegenpartij) en haalde de 14 dagen niet. Na veel zoeken heb ik het volgende er op gevonden:
  Voor het plaatsen gebruik ik het alcoholdoekje dat standaard bij de fsl wordt geleverd, daarna scin tac. Daarmee wrijf ik de plaats waar de fsl moet komen in, vervolgens plaats ik vrijwel direct de fsl. Lijm van de fsl en scin tac drogen dan samen. Vervolgens knip ik rondjes van een wondgaasje (10×10) ter grote van de fsl en leg twee laagjes met behulp van een drupje water op de fsl. Dan knip ik een stukje van 8 cm kynologisch tape (rekbare pleister) en plak dat in de lengte er over heen. Na 1 week vervang ik het. Ik douche iedere dag, sport 3 tot 4x per week en heb geen last meer van een loslaten fsl.

 • Skintac werkt perfekt bij mij!

  • Ben42

  Zie ook het bericht:

  Libre en Huidirritatie, Oplossing.

  De skin tac breng ik ruim aan. Eenmaal alles aangebracht laat het daarna een tijdje drogen op de huid voordat ik mij weer aankleed. (Anders blijft het zo aan de kleding plakken).

  In Tegaderm maak ik een gaatje. Dit omdat de naald van de Libre niet altijd goed door de tegaderm heen gaat.

  Met deze methode los ik twee problemen op:
  1. De huidirritatie die ontstaat door de plakker op de sensor.
  2. De sensor zit nu veel beter bevestigd. In het verleden wilde de sensor nog wel eens loslaten door sporten, of door nachtelijke onrust.

  Wisselen van sensor is nu iets meer werk dan ‘normaal’, maar met het sjabloontje kost het me nu maar een paar minuten meer dan normaal.

  Ben

  • devos

  volgens abbot mag je niets over de sensor plakken i.v.m.garantie. maar ik vindt zelf dat abbot moet zorgen op welke manier dan ook, dat de sensor 14 dagen moet blijven zitten zonder problemen.

  • @devos: Ik had in het begin ook last van “loslatende” sensoren, maar sinds ik Skintac gebruik is er nooit meer één losgelaten. Ik moet zelfs moeite doen om hem te verwijderen…

 • Voor mij was Skin Tac de oplossing. En dit gaat nu al jaren goed. Voorzichtigheid is altijd aan te raden. Het is een absurd duur product 1 € voor een doekje van 2 cm². Schande.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.