Home Forums Bloedsuikerwaarden Freestylelibre, veel hypos

 • LiekeK

Freestylelibre, veel hypos

Ik heb sinds een aantal weken de FSL. ik meet echter veel waarden tussen de 2,5- 3,4. Heb niet echt hypogevoel mijn accucheck mobile meet onder de 3 altijd hoger maar daarboven ook vaak. Bv fsl 4,8 en dalend. AM 5,8
FSL 9,2 en stijgend. AM 7,8.
Hebben meerderen dit?

  • mies1

  Beste LiekeK,
  In principe kan je op je bloedsuikermeter vertrouwen, zeker als je die eens per jaar laat testen.
  De bloedglucosemeter en FSL hebben beide altijd een soort “meetfout”,een kleine afwijking in de meetwaarde. Daar komt bij dat de FSL onderhuids vocht meet, en niet je bloed. De FSL heeft dus een vertraging (van ongeveer een kwartier). Dus als je scant met je libre moet je eigenlijk na 10 minuten prikken om te checken of je libre goed werkt. Als je libre echt niet goed werkt kan je contact opnemen met abbott, ik heb door grote meetverschillen een aantal keer een nieuwe gekregen.
  Als je meerdere meters hebt zou je even kunnen checken of daar ook nog veel meetverschil in zit, zodat je weet of je meter nog wel betrouwbaar is.
  succes!!

   • LiekeK

   Dank vor je reaktie!
   Ik meet idd verschill tussen app en Libre afstandsbediening
   En de accu check mobile geeft weer wat anders aan. 😳
   Ik ga het rapporteren bij Abbott

 • En als je meet altijd goed je vinger schoon en droog maken. Ik kreeg laatst weer een 14,5 met restjes mandarijn aan mijn vingers. Toen bedacht ik me dat er wel eens wat fout geweest zou kunnen zijn en toen ik met schone vingers weer meeste zat ik op 8. Daar schrok ik wel van!
  Maar bij de FSL heb je daar niks aan. Die kun je niet ijken of verplaatsen ofzo.

   • LiekeK

   Herkenbaar bij bloedpriik😉 maar idd bij de FSL niet aan de orde

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.