Diabetes Trefpunt header

De kilo’s vlogen eraan; het roer moet om

Ik wist al een tijdje; het roer moet om. Niet alleen vlogen de kilo’s eraan, maar erger nog, ik was niet meer vooruit te branden. Een laag energielevel met af en toe een up (meestal na vijven…) maar meer downs. Je kan jezelf dan voor de gek houden en denken ‘hoe kan dit nou toch’, maar eigenlijk weet je het wel. Een ‘bourgondische leefstijl’ wordt het sjiek genoemd. Ik zeg gewoon veel te veel drank, toastjes, chips en bitterballen. En zo min mogelijk bewegen. Tijd voor actie dus.

Ik was niet meer vooruit te branden

Maar nu echt. Dus niet meer alleen dat wekelijkse avondje tennis (lees: drie ballen over het net slaan om daarna hard naar de kantine te rennen). Nee, iets drastischer: een Personal Trainer. Iemand naar wie ik moet luisteren (grrr), die me motiveert en stimuleert en die me weer slank en fit krijgt. Ga er maar aanstaan.

Goede moed
Mijn keus is uiteindelijk gevallen op de trainer die mijn collega een ware gedaanteverwisseling heeft laten ondergaan. Ik zag de kilo’s letterlijk per week van haar afvliegen en de vitaliteit toenemen. Ja, dat wilde ik ook wel! Vol goede moed ben ik een contract aangegaan. Dat was dan ook meteen het makkelijkste gedeelte. Wat is er leuker dan het idee van een frisse start?

Maar wat ik even was vergeten, is dat die collega over doorzettingsvermogen beschikt en bij mij ligt dat net even anders. Want als ik iets niet meer leuk vind (of ik blijk er niet goed in te zijn), dan kap ik ermee. En dan kan mijn gewiekste geest altijd wel iets bedenken waardoor dat ook zeer gerechtvaardigd is. Maar daar trappen we nu eens een keer niet meer in.

‘Bekijk het maar’
Ik heb inmiddels vier trainingen achter de rug. Viel het mee? Nee. Was het leuk? NEE. Gaat dit nog veranderen? Ik hoop het zo. Ik heb drie dagen niet kunnen lopen van de spierpijn, heb m’n gezicht een kleur rood zien worden die ik nog niet kende en bij de laatste oefening riep ik ‘Bekijk het maar’ om daarna keihard weg te scheuren. Gaan we door? JA!

Chantal Schouten (47) is de nieuwe columniste van Diabc, ledenmagazine van Diabetesvereniging Nederland. Ze is producer/redacteur bij AVROTROS Radio, houdt van gezelligheid en feestjes en niet van sporten. Als zij haar levensstijl niet aanpast, heeft ze grote kans om de diagnose diabetes type 2 te krijgen. In haar column houdt zij je op de hoogte van haar strubbelingen.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.