Home Forums Nieuw met diabetes Frustratie door aankomen van insuline

 • Mies

Frustratie door aankomen van insuline

Grrrr….even mijn frustratie van me afschrijven hoor. Ik ben sinds een half jaar gestart met insuline ( novorapid en insulatard)spuiten ivm een zwangerschapswens. Nu ben ik eindelijk perfect ingesteld, HBa1C is goed en we hebben groen licht. Joepie, helemaal goed zou je denken. Ik merk echter dat ik flink aankom in gewicht sinds ik insulatard 30 eenheden spuiten. Dit terwijl ik regelmatig sport en mijn eetpatroon helemaal heb aangepast (zeer weinig koolydraten) zoals geadviseerd door de dietiste. Ik snoep niet meer, snack amper nog, eet helemaal geen suiker meer, eet gezond, veel groenten en ik weeg nu potverdorie meer dan ik ooit heb gewogen voordat ik aan dit traject begon! Ik durf nu nieteens meer op de weegschaal te gaan staan bij de dietist omdat ik iedere keer in huilen uitbarst. Ik weet niet wat ik nog meer kan doen om mijn gewicht weer naar beneden te krijgen want door de insuline val ik nu in de categorie overgewicht! Bah! Ik weet dat ik het doe voor een goed doel maar soms wil ik echt de handoek in de ring gooien.

  • Mel83

  Wat balen hé, ik ben sinds 2 maand ook aan de Novorapid en Insulatard en ook al 3 kilo aangekomen. In het ziekenhuis zeiden ze tegen mij dat dit dan eerder door de Novorapid komt dan door de Insulatard.
  Wat fijn dat jullie groen licht hebben gekregen. Waar moet je waarde van de HBAc1 dan op zitten ?
  Ik ben met 10 begonnen en zit nu op 24eh met insulatard. Succes !!

  • Mies

  Hoi Mel, wat raar tegen mij hebben ze gezegd dat het juist door de Insulatard komt dat aankomen. Ik weet even niet meer hoeveel de HBA1C moet zijn, iets van 45? Ja zeker fijn dat we groen licht hebben gekregen, heeft een half jaartje geduurd.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.