Home Forums Hulpmiddelen FSL in een elektrische omgeving

 • Jtri

FSL in een elektrische omgeving

Hallo op dit Forum

Weet iemand hier een antwoord op?
Kunnen de sensoren er tegen dat ze in een omgeving worden gelegd waar elektrische spanning is? (meterkast)

vroeger bewaarde ik ze in een kast in de kamer. Maar omdat ik deze kamer aan het opknappen was, heb ik ze in de meterkast gelegd. het valt me op dat sinds die tijd, of de sensor start niet op of hij geeft na de 60 minuten opwarm tijd sensorfout aan, probeer het over 10 minuten nogmaals.

vandaag al 4 sensoren geprobeerd, 3 geven starten niet op, 1 geeft sensorfout aan.

groet,

Johnny

 • Het kan komen door interferentie, interferentie Elektromagnetische straling,dat kan storing veroorzaken ,mijn gehoortoestelen zijn er ook gevoelig voor,krijg bromtonen,doe ik een stap terug doe werken ze weer normaal,zal toch bij abbott informeren als de chips er beschadigd door kunnen raken,u weet zeker dat de scanner of smartphone goed zijn ingesteld

  • Ben42

  Kunnen de sensoren er tegen dat ze in een omgeving worden gelegd waar elektrische spanning is? (meterkast)

  Zeer onwaarschijnlijk dat de sensoren die op dat moment nog uitstaan en in de doos zitten door het ‘normale’ 220 net beinvloed worden. Electronica is inderdaad wel gevoelig voor ‘storingen’, maar over het algemeen niet als de electronica nog uit staat.

  Een EMP (Electro Magnetische Puls), daarvan zouden de sensoren wel eens definitief kapot kunnen, maar maar dan zou zeer waarschijnlijk alles in de buurt kapot gaan. Het normale 220 Net werk kan dit niet dusdanig veroorzaken. Een vonkoverslag van een stekker die je in het stopcontact stop is over het algemeen ernstiger dan wat zich in de meterkast afspeelt.

  LET WEL OP DE TEMPERATUUR in de meterkast.

  Vriendelijke groet,
  Ben

 • op mijn werk zit ik met het volgende. Ik heb een libre en vertrouw volledig op de uitslagen die de sensor oplevert aan de librevieuw. Deze worden altijd doorgegeven aan de dvp en de internist.
  Werk wat ik doe is het kalibreren van meet en testapparatuur. Dat zijn ondermeer stroommeters gaat gepaard met het opwekken van sterke magnetische velden, en ook nog in mijn specifieke geval generatoren die testen volgens de CE norm.
  Sensoren van libre worden ook getest op deze norm, waaronder het simuleren van blikseminslagen en ook nog storingen die kunnen ontstaan bij het in en uitschakelen van apparatuur. Ik heb dit voorgelegd aan onze onovertroffen kwaliteitsdienst en ik heb daar nooit antwoord op gekregen dan : “als jij voelt dat het niet goed is doe die testen dan niet”
  Dus wie op dit forum heeft daar ervaringen mee, een mede type1 collega die een sensor en pomp heeft zegt dat het wel meevalt. Ik ben benieuwd naar reactie in dit forum. groet Frans

   • Ben42

   Voor een sensor zou ik me niet snel zorgen maken voor zelfs sterke magnetische velden. Echter voor de pomp zou ik me daar wel zorgen om maken. De pomp kan extreem kleine hoeveelheden insuline pompen en ‘schijnt’ gevoelig te zijn voor magnetische velden.

   Ben

   Voor de techneuten,
   Mijn pomp is in staat om 2.5E-10 m^3 te pompen, dit is een extreem kleine hoeveelheid, dat betekend dat de pomp behoorlijk delicaat is.

 • Als WMMS’er kan ik vertellen dat het opslaan van goederen in een meterkast (of andere technische ruimtes) zowiezo al niet is toegestaan. Stel dat er brand uit breekt en dan hoeft het niet eens te beginnen in een meterkast kan een verzekeraar als zich beroepen op ‘onecht gebruik van’ of ‘nalatig gedrag’. Klinkt wel wat extreem maar verzekeraars hebben in het verleden hier moeilijk om gedaan.

  Deze regels zijn er niet voor niets. Wellicht een motivatie om het elders op te bergen.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.