Home Forums Hulpmiddelen FSL in het verkeer.

 • Ben42

FSL in het verkeer.

Minister Van Nieuwenhuizen:

Mobiel elektronisch apparaat
Als je je in het verkeer begeeft dan moet je je aandacht erbij houden

Het wordt per 1 juli sowieso verboden om tijdens het besturen van alle voertuigen een mobiel elektronisch apparaat vast te houden. De term ‘mobiel elektronisch apparaat’ is ruimer dan de huidige term ‘mobiele telefoon’ om alvast rekening te houden met de toekomst.”

Hieronder valt ook de FreeStyle Libre meter.

Ben

  • Jasper

  Bedankt voor de info Ben, goed om te weten!

  Wat ik dan wel weer apart vind is dat de moderne auto’s zelf juist veel meer elektronische bedieningen krijgen op het dashboard.

  • Ben42

  moderne auto’s zelf juist veel meer elektronische bedieningen krijgen op het dashboard

  Het belangrijke woord hier is dashboard. Monteer je het apparaat op het dashboard of anders, b.v. om navigatie mee te doen, dan is dat toegestaan, in de handen niet.

  Dit is een duidelijk onderscheid. Het is wel naar inrichting en niet naar functie. Handenvrij bellen mag wel, met de telefoon in de hand mag niet. Kaartlezen op een mobiel in de hand mag niet, kaartlezen op een kaart van papier is niet uitgesloten.

  Zonder het onderscheid dat ze maken is handhaving vrijwel niet mogelijk. Veel van de gevaarlijke situaties worden ondervangen, maar er blijven gevaarlijke situaties over.

  Handsfree bellen, de radio bedienen, de navigatie bedienen, roken leveren ook allemaal wel eens een gevaarlijke situatie op, maar zijn al een stuk lastiger te handhaven en zijn deels minder gevaarlijk en/of komen minder voor.

  De fietsers verbieden een mobiele telefoon vast te laten houden is een wens van veel weggebruikers en die wens is hiermee ingevuld.

  Ben

  • Ben42

  Het wordt per 1 juli sowieso verboden om tijdens het besturen van alle voertuigen een mobiel elektronisch apparaat vast te houden.

  Hoeveel mensen zijn er, sinds de invoering van deze regel, bekeurd voor het vasthouden van een electronische sigaret tijdens het besturen van een voertuig ?

  Ben

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.