Home Forums Hulpmiddelen FSL – lange en wat strakkere mouwen mogelijk

 • Chaim

FSL – lange en wat strakkere mouwen mogelijk

Hoi.
Ik weet dat er heel veel onderwerpen zijn over de FSL en dat er een zoekfunctie is, maar dit leek me de snelste methode om mijn vraag onder de aandacht te brengen.
Ik heb zelf al rondgekeken en een zoekopdracht ingevoerd, maar er zijn zoveel reacties…

Mijn FSL is inmiddels door mijn DVK besteld en wordt vanmiddag bezorgd.
Op 10 januari heb ik instructieochtend in het ziekenhuis.

Nu heb ik de instructievideo’s over de FSL bekeken en (voor de duidelijkheid van de instructie, dat snap ik) draagt iedereen in de video een shirt/bloes met korte mouwen.

In de praktijk…hoe makkelijk is het om een shirtje met een lange, wat strakkere mouw over de pod heen te trekken, zonder dat dat problemen oplevert?

Ik lees bijvoorbeeld dit:

De sensor is ook al vaker van mijn arm afgevallen doordat deze achter mijn kleding is blijven hangen of door dat ik met mijn arm ergens lang schuurde.

en dit

Het loslaten van de sensors door uittrekken van kleding kan voorkomen worden door de sensor na het plaatsen op de arm vast plakken met leukoplast pro LF.

Heeft iemand nog andere evaringen en tips?

  • Chaim

  Iemand raadde dit aan:
  Dia-Band
  Lijkt mij een prima oplossing.
  Heeft iemand daar ervaring mee?

 • Ja, gewoon rustig aan doen. Soms met beleid de strakkere mouw over de FSL begeleiden. Is goede oefening om lenig te worden en blijven.

  • Ben42

  De kleding die achter een sensor blijft hangen, met de sensor te ‘strak’ langs een deurpost lopen, de sensor die door draaien in bed losraakt en nog wel een paar gevalletjes.

  Bij mij allemaal wel een keer gebeurd, meestal in de tweede week dat ik de sensor had aangebracht vaker dicht bij de einddatum van de sensor. De schade viel daardoor mee.

  Maar de afgelopen twee jaar maar zeer zelden een probleem gehad. Ik gebruik nu Skintac, maar ook de gewenning wat je wel en niet kunt doen zit nu in mijn instinct/spiergeheugen. Bij afdrogen weet ik instinctief de handdoek niet wild over de sensor te wrijven, waar in het begin dit een heel bewust gebeuren was.

  De sensor je went eraan, vooral ook om te zorgen dat je deze er niet afstoot, afwrijft, aftrekt.

  Vriendelijke groet,
  Ben

   • Chaim

   Dank je voor je reactie, Ben.
   Ik heb nog geen idee of het mij gaat bevallen, maar ik heb de set in huis en heb op 10 januari mijn instructie.
   Wat ik lees in het boekje dat bij de scanner hoort, zie ik er vooral voordelen in.
   Of ik tegen de lijm kan, moet ik afwachten.

   Mijn oorspronkelijke vraag komt voort uit het feit dat ik mijn leven lang al een klunskikker ben die overal tegenaan botst en onhandig. Ik heb nu een fleecetrui aan en die zit best strak en ik vroeg me af of je die probleemloos over zo’n pod kon aantrekken. Ik beweeg bovendien veel in bed (pijn enzo) en kan maar op 1 kant slapen. Vroeg me af hoe dat gaat als je van arm moet wisselen en de pod op mijn “slaaparm” moet.

   Mijn DVK zegt altijd dat een waarde maar heel beperkt iets zegt. 7.5 1,5 uur na het eten, zegt haar niet of dat 10.3 is over een half uur of 3.2. Bij mij kan het op een dag flink schommelen, afhankelijk van hoe mijn darmen werken. Ik hoop zo beter voorbereid te zijn op, vooral, hypo’s. Ik zit er vaak middenin, voordat ik het voel. En soms heb ik hypo-sensaties en blijk ik netjes te zitten, met mijn waarden. Voor hetzelfde geld, zit ik opeens veel te hoog, zonder dat ik kan nagaan waar dat nu vandaan komt.
   Ik hoop via de FSL daar beter inzicht in te krijgen en beter kan inspelen op mijn waarden.

   Bovendien zijn mijn vingers na 3 jaar prikken al kapot. Ik heb nu eenmaal een erg dunnen huid. Ik vroeg me al af hoe ik dat nog 10 jaar ofzo moest doen.

   Ik zie ook nog even op tegen de pijn van het zetten van een pod. Ik heb veel chronische pijn en mijn pijngrens is een beetje bereikt. Maar het zal vast meevallen. Bovendien zou dat niet vaker dan 1x per 14 dagen hoeven? Dat is…als alles goed gaat.

   We gaan het meemaken.

 • En inmiddels zijn we deze komende week al aan sensor 4 bezig.
  Dat met die mouwen is dus geen probleem.
  Ik heb wel lange mouwen die zich laten opstropen, om vandaag te ontdekken dat mijn telefoon nu toch ook door mijn t-shirt met langere mouw en een dikkere trui scant.
  De reader scant zelfs met een winterjack aan.

  De eerste pod thuis zetten was spannend. Nummer 3 stelde niets voor en nummer 4 gaat slapend. Bij wijze van spreke dan. Je voelt hem niet zitten en het zetten is volstrekt pijnloos.
  Als je hem een beetje laag onder plaatst zit hij ook niet in de weg als je op die kant slaapt of tegen iets aanleunt.

  Ik heb al een aantal dingen in mijn bs patroon gemerkt, waar ik eerder geen idee van had. Dat helpt mij dan om te bepalen hoe ik mijn mijn insulineregime afstel.

  Een enorme stap op weg naar een veel betere kwaliteit van leven.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.