Home Forums Hulpmiddelen FSL problematiek met allergische reactie nieuwe negatieve response abbot

FSL problematiek met allergische reactie nieuwe negatieve response abbot

Beste allemaal,

Naar aanleiding van de bekende onderwerpen over de hevige allergische reacties ben ik verder gaan zoeken nadat het bij mij ook raak was, ik heb twee weken rond gelopen met een zeer pijnlijke plek op de arm.
Nadat ik hier las dat Abbot daar positief op was iig in vervanging van de kostelijke sensoren heb ik abbott gebeld.
De reacties waren volledig anders als in de eerdere posts beschreven op dit forum en dit kreeg ik terug als mail :

Naar aanleiding van het telefoongeprek van vandaag het volgende.

Wij vragen u te stoppen met het gebruik van de FreeStyle Libe en te overleggen met diabetesverpleegkundige naar een alternatief. De sensor kunnen wij niet vervangen. Het gebruik van alle middelen onder de sensor raden wij af. Abbott Diabetes Care heeft dit opgelegd gekregen van de autoriteiten. De Medicines and Healthcare products Regulatory Agency (MHRA) wil niet dat de plakker beinvloeding kan krijgen van welk ander produkt dan ook.

Er op vertrouwend u voldoende te hebben ingelicht.

Mocht u nog meer vragen hebben, neemt u dan gerust nog eens weer contact met ons op.

Met vriendelijke groet,

Abbott Diabetes Care
Team Klantenservice
——————————–
Ik zit nu dus met een sensor in de doos die ik niet meer durf te gebruiken, een reader die zeer kostelijk maar nutteloos is en een half werkende sensor en kapotte arm, en wel 119.00 euro armer.

Ik ben in dubio hoe met deze reactie om te gaan, wie heeft er gelijke ervaringen na aanleiding van allergie klachten?

RobertJan

  • Ben42

  Dank je wel voor dit bericht.

  Van dit bericht worden we niet blij. Zelf gebruik ik momenteel Tegaderm en skintaq onder mijn Libre sensor en ben daar redelijk tevreden over. Dus ik blijf dat doen. En voor anderen zal dat voor eigen uitgevonden methoden ook zo zijn. Helaas is het zo dat daarmee adviezen voor trucjes, technieken, middelen om irritatie te voorkomen allemaal in het domein vallen van niet ondersteund door Abbott. Er zijn veel mensen met allergie of irritatie klachten over de FreeStyle, even zoeken op dit forum levert daar veel voorbeelden van op.

  Verder is het zo dat ze aangeven dat ze geen sensors meer vervangen wegens huidirritatie. Daar zijn ze duidelijk in. Hoe het zit met vervanging van sensoren die niet voldoen is niet helemaal duidelijk, maar het kan zijn dat als je een niet ondersteunde methode gebruik dat ze niet zullen vervangen. (B.v. een sensor die structureel te laag aangeeft).

  Jammer dat het eerste duidelijke bericht dat ze geven, want tot nu toe waren ze altijd ‘wazig’, een zo’n negatief bericht is.

  Wat betreft de kosten van de materialen die je nog over hebt, regelmatig vragen mensen hier om sensoren ter overname. Volgens mij is het niet een heel groot probleem om de sensor (en reader) door te verkopen.

  Nogmaals dank je wel voor ons op de hoogte brengen.
  Vriendelijke groet,
  Ben

 • Ik geef dit door aan de belangenbehartiger die hierover contact met Abbott heeft. Komt nu heel raar over!

 • Hoi Ben, gekmakende jeuk komt me bekend voor.
  Heb een tip gehad om er Convatec duoderm extra thin onder te gebruiken.
  Een rondje iets groter dan je FSL plakker op je huid en de prikker er doorheen steken, ging bij mij prima. Kan er mee onder de douche en t blijft 14 dagen zitten ( weet niet hoe dat gaat als je veel transpireert) Ik heb ze online gekocht want bij de apotheek betaal je voor een velletje van 15 bij 15 cm al gauw 10 euro. Online heb ik ze gevonden voor nog geen 5 euro per stuk, ze gaan per 5 in een doosje. Maar je haalt uit 1 velletje wel zeker voor 7 keer. Officieel moeten ze het natuurlijk afraden. Maar ik merk dat mijn waarden er niet door beïnvloed worden. Kijk of je er wat mee kan. Succes! groet 1typetje

  • Rins

  Zoon heeft er ook veel last van.
  Had vieze, nare plekken die na 4 weken soms pas wegtrekken.
  Op advies van diabetesvpk naar abbot gebeld.
  Zelfde reactie als hierboven, stoppen met de sensor…..
  Zoon is zo blij dat hij van het prikken af is.
  Heb vorige week de sensor voor de derde keer vervangen middels onderstaande methode ( https://m.youtube.com/watch?v=QEpa3xTL-MA ) en hier gaat het, durf het bijna niet hardop te zeggen, maar erg goed mee.
  Wij zijn er blij mee en gaan nog maar even zo door :)

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.