Home Forums Hulpmiddelen FSL sensor laat los na zwemmen

 • Tim26

FSL sensor laat los na zwemmen

Hallo iedereen! Ik heb sinds kort de fsl en ben er wel tevreden over! Het enige ding is dat ik vandaag ben wezen zwemmen, de sensor nou 4 dagen zit en al los zit. Krijg de melding ‘sensor vervangen’ op mijn app. Hebben meer mensen hier ervaring mee of heb ik iets verkeerds gedaan? Bijvoorbeeld met te lang in het water te hebben gelegen ofzo?

Gr Tim!

  • Lin

  Zwz dat je maar 30 min in water mag blijven met de sensor en anders even van die extra pleisters bestellen dan zit die extra bevestigd… of zo een bandje eromheen die heb je tegenwoordig ook nog …

  Zelf heb ik tot nu toe dit alles nog niet meegemaakt dat die los raakt of dat mijn app aangeeft dat ik die moet vervangen

  Gr lin

  • Ben42

  Zoek op deze site naar “Skin tac”.

  Vriendelijke groet,
  Ben

  • Anke

  Ik zwem elke dag een half uur en heb geen problemen met loslaten. Ik gebruik geen extra hulpmiddelen (bandje, pleisters). Het kan toeval zijn? Het zal ook afhangen van jouw huid in combinatie met de lijm van de FSL.
  Er wordt gezegd dat je 30 minuten in het water kan blijven.
  Tip van iemand die veel zwemt (niet zelf geprobeerd): neem een weggooihandschoen en knip de vingers af. Doe die om je arm/FSL. Hiermee lukt het om uren in het water te blijven, want de FSL blijft droog.
  Nogmaals, ik heb dit niet zelf geprobeerd. Maar deze tip werd door een zwemster genoemd tijdens een voorlichting over de FSL door Abbott. De Abbott-voorlichter zei als reactie dat het half uur dat wordt gegarandeerd best langer zou kunnen zijn. Dat het half uur echt met de lijm te maken had.

 • Je bent in ieder geval niet de enige met het probleem: https://kaio-dia.nl/2019/06/28/help-de-sensor-laat-los/

  Maar wat goed helpt (en leuk er uit ziet) zijn hun bandjes: https://kaio-dia.nl/product-category/dia-band-armband-beschermt-diabetes-sensor-of-pod/

  Wel een leuk verhaal, dat jochie heeft het zelf ook: https://youtu.be/-M7ryFubIzY

  • mies1

  Ik zet mijn sensor altijd extra vast met een laag (goeie!) Sporttape, of leukoplast (de ruwe, bruine variant). En dat bevalt goed!

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.