Home Forums Verzekering en vergoeding FSL vergoeding – nieuwsupdate DVN 8 september ’18 – vragen

FSL vergoeding – nieuwsupdate DVN 8 september ’18 – vragen

Ik zag op de website van DVN onderstaand nieuwsbericht van 8 september 2018 voorbijkomen:
https://www.dvn.nl/nieuws/nieuwsbericht?ArtMID=480&ArticleID=855

Nieuw hierin is t.o.v. het nieuws van mei/juni volgensmij het volgende:

Let op: volwassenen moeten de HbA1c waarden van de 4 kwartalen vóór het gebruik van de FSL invullen. Het kan zijn dat je voor het gebruik wel in één van de categorieën voor vergoeding viel, maar door het gebruik van de FSL nu betere bloedglucosewaarden hebt en niet meer in aanmerking zou komen op basis van je HbA1c.

Dit zou volgens mij voor mijzelf inhouden dat ik nu wel in aanmerking kom voor vergoeding.
1. Ik ben in november 2015 de FSL gaan gebruiken. Voor die tijd had ik hba1c’s van boven de 8.0% ( 64 mmol/mol).
2. Na gebruik van de FSL zijn mijn hba1c’s onder de 8.0 gedaald

Nu lees ik het artikel zo, dat ik in aanmerking kom.

Échter, het formulier van ZIN waar naar verwezen wordt, welke mijn arts moet invullen, stelt het anders. Hier wordt alleen gevraagd om de laatste 4 hba1c’s in te vullen. Deze zijn voor mij dus te “goed” om in aanmerking te komen voor vergoeding.

Na het lezen van het artikel heb ik mijn arts/diabetesverpleegkundige gevraagd om dit formulier in te vullen, maar hier heb ik dus niks aan. Zij zien nergens waar ze de 4 hba1c’s morgen invullen van vóór het gebruik van de FSL (voor mij dus november 2015).

Zijn er meer mensen die dit zo hebben gelezen? Kan iemand opheldering geven hierover?
Ik heb de vraag ook al per mail gesteld aan DVN, maar wellicht is dit voor meer mensen interessant, dus vandaar ook even op het forum.

 • Dat zullen dan wel de gegevens zijn van bij de internist. En die zijn tot 6 volle punten lager dan toen ik geen FSL gebruikte. Ik ben dus acuut gestopt met de FSL, en spaar nu eerst een jaar lang 4 hoge H1ABC waardes bij elkaar. Heb ruim 2 jaren de FSL zelf betaald en dat heeft me dan ook mijn complete financiële reserve gekost.

  Want 2 x 1600 euro + meter = 3260 euro minus in die twee jaar teruggave belasting (als !!! je het opgeeft aan de belasting) is pak hem beet 2500 euro, wat mijn spaargeld was.

 • Goed nieuws!
  De DVN had gelijk. Ik heb mijn hba1c’s van vóór het gebruik van de FSL in laten vullen op het formulier, en deze ingediend bij mijn zorgverzekeraar (FBTo). Vandaag een bevestiging gekregen dat zij het vergoeden, met terugwerkende kracht tot 1 januari 2018)geen 17 Nov 2017, maar goed…)

  Flinke doorbraak wat mij betreft :)

  • Jasper

  Helaas waren die van mij net te goed voor ik met de FSL aan de slag ging :-(
  Maar ze zijn sindsdien gelukkig nog wel verbeterd.

 • Welk formulier is dat? Waar kan ik dat krijgen?

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.