Home Forums Verzekering en vergoeding FSL zaterdag in Kassa

FSL zaterdag in Kassa

Omdat de FreeStyle Libre het hotste topic op onze community is, even een ter infootje voor alle geïnteresseerden:

Zaterdag besteedt het programma Kassa aandacht aan de FSL. Ze hebben voor het item gesproken met onze directeur Olof King. Onderwerp van gesprek was het belang van de FSL voor patiënten en het (lange) traject naar de vergoeding ervan.

Tevens heeft Kassa o.a. Henk Jan Aanstoot, Mike Janssen, een aantal gebruikers en een aantal niet-gebruikers (die de FSL niet kunnen gebruiken om wat voor reden dan ook) gesproken. De uitzending staat gepland voor komende zaterdag 13 januari om 19.05 op NPO1.

Wij zijn benieuwd naar de uitzending!

 • Ik ben ook benieuwd! Meestal is Kassa wel grondig, soms een beetje eenzijdig, maar meestal een goede katalysator. Hopelijk hebben ze ook echt de verantwoordelijken aan tafel zitten! Ik kijk.

  • Uitzending van TV programma KASSA

   dd 13 jan 2018 om 19.15 op npo 1
   Heb je dit programma gemist, kijk dan alsnog naar deze aflevering via hun site.
   …………….Gezien???’Geef dan de Trofee voor Schijtlijster aan het ZIN.
   Hoe?? Dit kan via de site van KASSA, doorscrollen helemaal naar beneden, li onder in de zwarte balk, laatste regel.
   Mijn oordeel over de uiutzending : prima uitzending, met grote invloed op de besluitvorming, mijn oproep ( van 16 okt 2017 ) tot Kassa en Radar toch gedeeltelijk gelukt. Fijn dat ook de DVN het belang van de FSL bepleitte, en vooral de directie van de ziektekosten verzekering Zilveren Kruis gaf het falen van het ZIN heel duidelijk aan .
   Jammer dat RADAR helemaal niet gereageerd heeft.
   Kassa heeft me bedankt via een mail voor mijn inbreng en de garantie dat bijna al mijn bewijzen aan bod zouden komen.
   Eindelijk is een programma dat het trage instituut ZIN heeft laten merken hoe de DVN , maar met name de diabeten in Nederland genoeg hebben van hun afwijzing en negatieve oordeel over de FSL. Hopelijk kan er nu snel een positief besluit worden genomen , nadat er al enkele jaren bewijzen ( vooral buitenlandse ) te over waren.

 • BNN VARA heeft informatie online gezet.

  • Miepie

  Ik vond het een goeie heldere uitzending, ook omdat er info over diabetes en het nut van de FSL werd gegeven, want wij diabeten weten dat allemaal wel, maar de meeste anderen die Kassa kijken natuurlijk niet. En nu maar afwachten wat er met de aanbevelingen wordt gedaan en hoe lang het nu duurt voor de FSL daadwerkelijk wordt vergoed door alle zorgverzekeraars.

  • Momo

  Ik heb ook met interesse naar deze uitzending gekeken die inderdaad goed in elkaar zat. Ik hoop van harte dat er nu wat vaart komt in de vergoeding.

  Ik heb in ieder geval ZIN genomineerd voor de Schijtlijster-trofee van Kassa.

  Wie volgt? ;-)

 • Ik volg!

 • Voor de mensen die geïnteresseerd zijn in de reactie van het Zorginstituut: Hier staat wat ze voorlopig zelf naar buiten brengen.

  • Momo

  Bespottelijk, dan kan ik vergoeding voorlopig wel op mijn buik schrijven. Ik val namelijk niet in één van de door ZIN gestelde categorieën. Voor het gemak gaan we wel even voorbij aan het feit dat ik o.a. zo goed ben ingesteld doordát ik gebruik maak van de FSL. Dat ik daardoor geen bestellingen meer plaats voor andere diabeteshulpmiddelen (glucosestrips etc.) en dus geen gebruik maak van de vergoedingen hiervoor is blijkbaar ook niet relevant.

  Grrr, ik word hier wel een beetje woest van …

  • mack

  J In een e-mail kun je ervaringen met de FSL vertellen aan de JDRF, omdat zij vóór 4 maart nog een gesprek willen met het ZiN over hun besluit rond welke DM-patiënten voor vergoeding in aanmerking komen. Zij zijn het absoluut niet eens met hun besluit! Dus bij deze, schrijf je ervaringen met de FSL aan freestylelibre@jdrf.nl
  Succes, Mack

  • Betreft o.a. contacten met het Z.I.N.
   Meerdere keren heb ik het ZIN aangesproken over het tegenhouden van de vergoeding voor de FSL. Mijn laatste contact dateert van 13 febr. 2018. Deze keer heb ik een wat positievere reactie ontvangen en eindelijk eens een tijdschema i.v.m. planning. ( Misschien heeft Kassa toch wat vaart gebracht in het proces )
   1…..22 jan 2018: positieve beoordeling t.a.v. de FSL door WAR ( wetensch. Advies Raad )
   2…..5 febr – 4 mrt 2018: Consultatie veldpartijen.
   3…..april 2018 publicatie standpunt.
   Ad 2: Zie hiervoor ook de forems op het Trefpunt. Natuurlijk ook reacties van internisten

   Op de site van het ZIN staan o.a. ook de 4 of 5 groepen die in aanmerking moeten komen.
   Daarbij mis ik een groep ervaren gebruikers die aan kunnen tonen dat ze ( doordat ze al geruime tijd de FSL gebruiken ) , een veel betere regulatie hebben verkregen.
   Ook is het wenselijk dat de behandelende arts/diabetesverpleegkundige kan bepalen of het zinvol is dat de diabeet kan beschikken over de FSL i.p.v.veelvuldig bloedprikken.
   FSL gebruikers: s.v.p. nog een paar maanden geduld.

   Sportieve groeten

  • mack

  Heeft er niemand een mail gestuurd met zijn/haar ervaringen met de FSL?
  Ik kreeg van het JDRF het verzoek of ze (een deel van) mijn mail mochten gebruiken in hun contact met het ZiN en of ze mijn naam mochten noemen, of dat ik liever anoniem wilde blijven. Ik heb geantwoord dat ik geen geheimen heb en dat ze mijn naam mogen noemen. M.a.w. er liggen nog meer ijzers in het vuur dan de bovengenoemde data van Gerard!
  Groet, Mack

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.