Home Forums Bloedsuikerwaarden fsl trial?

fsl trial?

Ik ben al ruim 15 jaar diabetes patient, in december 2016 is mijn rechternier verwijderd (kanker). Nu is mijn bloedsuiker erg moeilijk in te stellen, vele malen per dag vinger prikken soms 8 x per dag, dus lijkt de oplossing het systeem van Abbott, de Free Style Libre. Maar het valt niet mee om te kunnen meedoen aan het project hiervan. Sinds de ontdekking van diabetes ben ik altijd door mijn huisarts en een diabetes consulente behandeld, nog nooit bij een internist geweest. En daar begint het probleem, de aanmelding voor de trial gebeurt immers door een internist. Ik heb inmiddels met het ziekenhuis gebeld en gevraagd of ik door de arts kan worden geholpen, maar de wachttijd voor een consult bedraagt 17 dagen. Ik heb zelf al het startpakket plus extra sensoren besteld bij Abbot; kosten € 258,00 . Nu is de vraag kan ik deze kosten over 20 dagen nog declareren bij zorgverzekeraar  Zilveren Kruis? wat zijn jullie ervaringen met vergoedingen?

  • Maye

  Heftig zeg. Knap dat je zo voor jezelf kiest in wat voor jou goed werkt. Ik meet op dit moment vanwege een zich onredelijk gedragende diabetes zo’n 6 – 8 keer per dag, geen pretje nee (maar ik wil per se niet aan de FSL, om persoonlijke redenen).

  Ik denk dat je je vraag het beste aan je zorgverzekeraar kunt stellen. De FSL wordt niet standaard vergoed, maar mogelijk wel in jouw situatie, als een internist je aanvraag (met motivatie waarom je echt niet zonder kunt) ondersteunt. Geeft je verzekeraar op basis daarvan een machtiging/toestemming af, dan kun je kosten die je na de ingangsdatum van die machtiging maakt, declareren. De geijkte volgorde is dus: internist, verzekeraar, aanschaf/start behandeling.

  Bij sommige verzekeraars kun je machtiging achteraf aanvragen, daartoe zou je internist in de ondersteunende brief kunnen vermelden waarom je al hiermee gestart bent. Als je nog niet begonnen bent met de FSL, maar sowieso wacht tot je naar de internist geweest bent, zou ik het pakketje terugsturen (als je daarmee je geld terugkrijgt, bedoel ik) en de hele mikmak pas na internist en machtiging, opstarten.

  Succes met de ‘leukste’ klus van een (chronische) aandoening: het regelwerk :P Ik hoop voor je dat het gauw rond is en vooral, dat je bloedsuikers weer rustiger worden, zodat je wat meer energie kunt gaan opbouwen.

 • @blikkenhorst; de DVN en ZIN zijn samen met de zorgverzekeraars in overleg om de FSL op te nemen in het basispakket van de Zorgverzekering. Juni a.s. wordt er meer duidelijk.

  Een andere optie is; en die hanteer ik, vraag aan je huisarts een medische verklaring af voor gebruik van de FSL. Met behulp van deze verklaring kan je kosten opvoeren als ziektekosten bij de Belastingaangifte over 2017.
  Alle beetjes helpen. Op de site van de Belastingdienst staan nog meer van deze handige weetjes.

  Succes!

   • andrew

   je kan zo wie zo je ziektekosten op voeren daar heb geen verklaring voor nodig
   met een drempel

 • Bovenstaand bericht lijkt mij niet de bedoeling: ‘Goedkoop echte documenten kopen’. Kan een moderator hier even naar kijken en zo nodig passende maatregelen nemen?

 • Beste Nicolet,

  Ben ‘t helemaal met je eens. Ik heb daarom een mail gestuurd naar de moderator.
  Heb al eens eerder via deze weg een mail die hier niet thuis hoorde doorgegeven en vlot daarna werd deze ook verwijderd. Verwacht dat het nu ook in orde komt! Groet, Anita

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.