Home Forums Verzekering en vergoeding Fundusfoto en vergoeding

Fundusfoto en vergoeding

Deze week kreeg ik een rekening voor maart 2015 fundusfoto contrôle. Ik moest eerst naar Pearle opticiens voor de foto en men constateerde mogelijke beschadiging door diabetes. Dat gebeurt iedere keer bij die contrôle en zijn wat littekens die iedere keer worden aangezien voor diabetes schade. Dus ik 2 weken later naar de oogarts die na een 10 minuten consult constateert dat er geen schade is. Kosten van dit consult € 267,70 euro. Daarvan moet ik € 181,82 betalen uit het eigen risico. De rest krijg ik vergoed. Is dit normaal?

  • Pedro

  Dat kan je misschien beter zelf vertellen, had je dit vorig jaar ook?
  Was die € 181,82 misschien het laatste restje eigen risico voor dit jaar?
  Het lijkt mij dat zo’n consult/onderzoek normaal volledig vergoed wordt

  Ik ga altijd meteen naar een oogkliniek (OMC in Haarlem) daar heb je tenminste alles in een en kan je meteen door naar een oogarts.
  Nu loop ik daar jaarlijks voor de beginverschijnselen bij de oogzenuw van glaucoom.

 • # pedro Die fundusfoto doet men tweejaarlijks en nee, ik heb nog nooit een eigen bijdrage hoeven te betalen … ook niet voor de extra check door de oogarts. Eigen risico is ook nog niet “op” maar een gedeelte van het bedrag vergoed de verzekeraar blijkbaar wel.

 • Zorgactiviteit 039820 Fundusfotografie is beëindigd. De nieuwe zorgactiviteiten zijn:
  039917 Fundusfotografie in het kader van screening op diabetische retinopathie (overige aandoeningen van het netvlies, zie 039918).
  039918 Fundusfotografie in het kader van aandoeningen van het netvlies, exclusief diabetische retinopathie (zie 039917)

  Ze hebben het in het ziekenhuis waar ik de oogarts bezocht geboekt op 039918 maar dat lijkt mij onjuist. Dat zou het kunnen verklaren.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.