Home Forums Bloedsuikerwaarden Gaat een hypo vanzelf over?

 • selena

Gaat een hypo vanzelf over?

Stel dat je suiker, een paar minuten nadat je een hypo hebt gehad, weer omhoog gaat, zonder dat je iets eet of drinkt, hoe lang duurt dit dan? Moet je dan nog eten en drinken? Kan een hypo vanzelf overgaan?

  • Ben42

  Een hypo kan vanzelf overgaan, als je lang niet gegeten hebt, kan de lever ‘suiker’ dumpen, waardoor je uit de hypo komt. Ook kan het zijn dat je al wel gegeten hebt en het eten nog verwerkt moet worden, dan kom je uit de hypo door het voedsel dat je al geconsumeerd hebt.

  Het is lastig de balans goed te houden. Bij een nachtelijke hypo is het voor mij wat gebruikelijk om wat snelle suikers te eten. Maar vaak spuit ik dan ook al een beetje bij omdat ik anders weer doorschiet naar hoog. Als ik geen snelle suikers eet kom ik pas heel laat uit de hypo en voel me dan ook niet goed.

  Als het een ‘lichte hypo is’, wat ik ’s ochtends wel eens merk met mijn Libre, dan kan ik daar doorheen slapen en de hypo hersteld zich dan net voldoende zodat het geen hypo meer is.

  Bij een diepe hypo overdag, b.v. bij inspanning, dan neem ik altijd snelle suikers heb dan best wel lang nodig om daarvan te herstellen. Daarvan herstellen zonder suiker te nemen dat probeer ik maar niet uit.

  Het is dus een kwestie van balans. Bij een kleine onbalans kan het lichaam dat vaak zelf opvangen. Bij een grotere onbalans grijpen we vaak in, maar dan bestaat er altijd het risico van niet genoeg of teveel. De correcte balans verkrijgen blijft voor mij altijd lastig.

  Ben

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.