Home Forums Voeding gastric bypass of gastric sleeve

gastric bypass of gastric sleeve

Hallo,
Kortgeleden heb ik mij aangemeld voor bariatrische chirurgie. Inmiddels heb ik groen licht gekregen. Enerzijds ben ik heel blij, anderzijds vind ik het doodeng, aangezien het toch een hele grote operatie is.
Ik heb type 1 en ik merk dat de deskundigen in het ziekenhuis vooral ervaring hebben met type 2. Mij werd gevraagd of ik een voorkeur zou hebben voor een sleeve of een gbp? Mijn eerste voorkeur zou uitgaan naar een sleeve, aangezien er dan niet aan je darmen gerommeld gaat worden. Deskundigen gaven aan dat als er diabetes in het spel is, ze dan eigenlijk altijd kiezen voor een gbp, omdat het lichaam dan gevoeliger zou worden voor de eigen insuline. Daar ligt dan gelijk het punt, ik maak geen eigen insuline, dus waarom zou dan een gbp dan toch de voorkeur moeten krijgen.
Mijn angst ligt ook in de “zware”. hypo’s. Ga ik een hypo oplossen met koolhydraten en krijg ik dan als “toetje”. een dumping?

Wie heeft er ook type 1 en een gbp of een sleeve ondergaan en zou met mij hier eens over willen sparren?

  • Inhoudelijk kan ik je niet helpen, maar een second opinion lijkt me raadzaam. Het is nogal een ingrijpende behandeling en je aarzelingen met hypo’s kan ik me goed voorstellen. Doorvragen waarom een gbp als je geen eigen insuline aanmaakt? Geldt dat ook voor ingespoten insuline? Neem desnoods iemand mee om je te ondersteunen.

    • Dank je wel voor je tips. Het probleem is dat ik ook bij andere klinieken en ook niet op internet de antwoorden op mijn vragen kan vinden. Ik zoek nog rustig even verder!

    • Dank je wel. Dit had ik inderdaad ook al gevonden.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.