Home Forums Medicijnen Gebruik Ozempic

Gebruik Ozempic

Ik heb alle berichten gelezen m.b.t. het nieuwe medicijn, ook ik ben hier 11 weken geleden mee gestart en zit nu al 2 weken op de 1 mg. Als enige bijwerking verstopping en dat is iets waar ik nog nooit last van heb gehad. Ben Yakult gaan gebruiken en eet regematig roggebrood en dat werkt prima. Nu is mijn vraag eigenlijk of er mensen zijn die dit medicijn ook gebruiken en die ook daadwerkelijk van de insuline zijn afgekomen?

  • Ria

  Vrijdag begonnen met Ozempic, vanmorgen ochtend misselijkheid.
  Eten lukt voor geen meter, runderrookvlees op boterham is ook niet aanlokkelijk.
  Zoetigheden en vetten verboden. Is er iemand met ervaringen of een dun laagje suikervrije jam meteen reacties geeft.
  Andere mogelijkheden om ontbijt draaglijker te maken.
  Ozempic gebruik levenslang?

 • In de brief van mijn specialist aan mij en mijn huisarts, schrijft mijn internist/immunoloog dat ik een goede kandidaat zou zijn om Semaglutide (Ozempic)te gaan gebruiken.
  dit omdat herhaaldelijk 12 mmol bij een drie maandelijkse controle is gebleken en ik dus niet goed genoeg op Metformine reageer. Hier zie ik pas twee reacties staan. Is het middel zo nieuw? En mag je helemaal geen suiker en vet meer tot je nemen? Ik heb Diabetes 2 . Het gekke is dat mijn gewicht daalt en mijn en mijn waarden stijgen.

 • Dat laatste is niet zo gek, bij hogere bloedsuikerwaarden plas je de koolhydraten uit die anders in je lichaam zouden worden opgenomen.

 • Ik ga maandag starten met Ozempic, wie heeft er ervaring mee en hoe zit het met de bijwerkingen.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.