Home Forums Lichamelijke complicaties gebruikers metformine

 • Acmij

gebruikers metformine

Je vraag: Het bevreemdt mij dat niemand is gestart met het onderwerp sexualiteit en diabetes type 2
IK denk dat heel veel mensen hiermee worstelen…

 • Absoluut waar.
  Echter in mijn geval komt dit niet alleen door diabetes.
  In 2015 heb ik een hartoperatie gehad, enige tijd later gevolgt door een aantal beroertes. In 2018 kreeg ik diabetes.
  Daarnaast speelt ook reuma een negatieve rol.

 • Helemaal mee eens, is toch voor velen een gevoelig onderwerp en bespreekbaar maken helemaal moeilijk. Toch kunnen vele vragen beantwoord worden die je aan je partner niet bespreekbaar of durft te vragen. Hier kan je ze stellen en delen met lotgenoten.
  Floris

  • Ben42

  diabetes-en-seksualiteit
  seksualiteit-en-diabetes-vrouwen
  seksualiteit-en-diabetes
  methformine-minder-libido

  Zoek zelf ook met google op deze site b.v. door in de zoekbalk in te typen:
  https://diabetestrefpunt.nl sex

  Let Op! Hierbij wil ik (willekeurige) links aangeven die binnen dit forum vallen. In de inhoud waar deze links naar verwijzen heb ik me niet verdiept. Dus lees altijd alles met enige reserve.

 • Hoi Ben,
  Helemaal correct , meestal even zoeken naar dit onderwerp en je vind genoeg hierover , was ook niet mijn bedoeling alsof dit helemaal niet bespreekbaar is op dit forum.
  Floris.

 • Ik ben nu sinds een dikke jaar een Diabetes patient type 2. En ja sexuakiteit, is een gevoelige onderwerp en ik praat er ook niet snel over. Al kom ik wel vele hobbels op mijn weg tegen.

  Tot nu toe denk ik, ik zal er hiermee moeten leven. Wie weet komt er een mijlpaal dat ik er toch actie ga ondernemen. Moet alleen kijken hoe en wat.

  • johnny

  Jaren geleden, toen ik mij nog aangesloten had bij Dietdoctor, las ik een verhaal dat mij bij gebleven is…..
  Een 59 jarige man van 125 kg en een resum aan medicijnen, voor dm, hoge bloeddruk, cholesterol kreeg er genoeg van en besloot koolhydraat beperkt te gaan leven.
  Binnen de kortste keren was hij bijna medicijn vrij, veel afgevallen en stond weer goed in t leven.
  De zin die mij bij gebleven is…. Over zijn libido….
  Ik ren weer als een dolle jonge stier door de weilanden!
  Ik hoop dat je Engels leest
  https://www.dietdoctor.com/today-im-cured-of-diabetes

 • Lang geleden ben ik hier over sexualiteit begonnen, maar er kwam weinig response op. Al jaren is mijn potentie én mijn libido volledig verdwenen. De pillen leverde mij alleen een rood hoofd en hoofdpijn op. Op een zeker moment heb ik het leren accepteren, aangezien ik teveel medische problemen heb die het verlies van sexualiteit veroorzaken en medicatie die dat nog eens versterkt. Maar maak dat je partner maar eens duidelijk.
  In de 2 langdurige relaties die achter mij liggen was het een terugkerende discussie. Het zou tussen mijn oren zitten, ik moest maar in therapie gaan, etc. Het is ook lastig te begrijpen voor een partner, man of vrouw, die nog wel een goed libido hebben en waarbij alles ook nog werkt. Het enige wat overblijft en héél belangrijk is, is de intimiteit, het lichamelijke. Sex wordt een soort eenrichtingsverkeer waarbij je kunt genieten van het genot van de ander. Het is misschien niet veel, maar zou wel eens de redding van je relatie kunnen zijn.

   • daven

   Misschien in overleg met je arts ,l’arginine proberen zie link https://www.orthokennis.nl/nutrienten/Arginine

   note: lees ook interactie medicijnen 😉

   • Beste Dave,
    Bedankt voor je reactie.
    Had ik dit medicijn jaren terug gekregen, dan had het me mogelijk geholpen. Helaas komt het voor mij te laat. De schade in mijn lijf is te groot om daar nu nog iets aan te doen. Ik ben inmiddels 70 en mijn partner is afgelopen november overleden. Ik begin niet meer aan een nieuwe relatie, al was het alleen maar vanwege al mijn gebreken waarmee ik de ander belast. Ik ben en voel mij niet zielig hoor.

  • daven

  Gelukkig heb je het een plaats in je leven kunnen geven !

  Geluk hangt idd niet af van iemand anders in leven ,maar ligt aan jezelf !

  Maar zeg nooit … nooit Liefde is elkaar nemen zoals je bent (voors en tegens )😉😎

 • Ik zit nu op dit forum omdat bij mijn partner afgelopen oktober diabetes type 2 in geconstateerd en een zeer hoog cholesterol gehalte (11). Zijn nuchtere blds was 22.5. Bij toeval kwamen we hier achter aangezien hij heeeel veel dronk en een schimmelinfectie aan zijn penis kreeg waarnaar bij mij alarmbellen gingen rinkelen.
  Ik kom zelf uit de zorg dus na een glucose meting..de 22.3 gelijk huisarts gebeld en zijn we gelijk doorgestuurd naar internist.
  Nou begrijpen jullie wel..een rollecoaster..medicatie en dieet.
  Maar het grootste probleem is zijn potentie..daar heeft hij problemen mee. Terwijl hij nog maar 36 jaar is
  En hij niet alleen geef ik eerlijk toe.
  Ik weet dat hoge blds en cholesterol funest zijn voor een mooie erectie.( We kennen elkaar nu bijna 2 jaar dat even terzijde.)
  Ik heb al zeg ik het zelf een wat hoger libido wat voor hem ook lastig is. Zijn behandelend arts durft geen med. voor te schrijven i.v.m de hoge cholesterol en hart en vaatzieken in naaste familie.
  Persoonlijk vind ik dit erg moeilijk. Ik hou van hem maar mis het intieme heel erg.
  We proberen van alles..tot aan penispomp toe.
  Hoe kan ik hem helpen?.
  Als partner zijnde is dit moeilijk en ben ik nu op dit foeum gegaan.
  Niet om achter zijn rug om te klagen maar ook ik moet dit verwerken. De arts noemt het wel gekscherend dat een partner diabetes type 3 heeft..nou dat klopt wel. Vaak is er voor diabetes patienten veel begrip..maar als partners zijn wij er net zo als het niet meer is mee bezig.

  • daven

  Slik hij naast metformine nog andere medicatie ,mn bloeddruk medicatie kan invloed hebben op de potentie ! Ook cholesterolremmeres kunnen een verlies van seksuele vaardigheid, drive of verlangen veroorzaken .
  Het belangrijkste is zijn bloedsuikers weer beter gereguleerd krijgen door aan zijn leefstijl te werken (eten/drinken/bewegen ) ,daarnaast kun je je supplementen nemen zie hierboven en er zijn er nog wel meer om het sexleven een boost te geven !🙌
  Bovendien zijn er meerdere manieren om een vrouw te bevredigen 😜👌en een relatie spannend te houden .(damn ik lijk wel een sexuoloog 😝😂😂😂😂)
  Open communicatie naar elkaar en hou het spannend !😉👊😎😎

  Ontdek u plekje !🤗🤗🤗

 • Vanuit mijn eigen situatie (al ruim 20 jaar bekend met DM2) loop ik met erectieproblemen sinds mijn 45e (ben nu 69).
  Mijn partner dacht eerst ook dat het wel los zou lopen totdat ze tot de ontdekking kwam dat ze een hoog libido heeft en tot haar verbazing de penetratie erg miste. Aangezien wij toen erg bezig was met polyamorie zijn we na lange gesprekken tot de slotsom gekomen dat we elkaar vrij zouden laten wat bij haar resulteerde in een vriendschap met een jeugdvriendje en nogal wat puberale escapades met oud-klasgenoten tijdens een reünie. Tegenwoordig heeft ze een relatie met een goede vriend waar ze af en toe een dag heengaat. Zelf heb ik een aantal vriendinnen met wie ik geregeld op stap ga en die van mijn situatie afweten en er veel begrip voor tonen waardoor ik met op mijn gemak voel.
  Mijn partner en ik hebben nog wel seks maar het blijft beperkt tot handelingen mijnerzijds, mijn partner vind het maar eng om mij te masturberen waarbij ik zonder erektie tot een orgasme kom.

 • Een penispomp, ook wel vacu-pomp genoemd, is een hardplastic buis waarin de penis kan worden geschoven. De buis wordt dan met een pompje vacuüm gezogen, waardoor extra bloed naar de penis stroomt en een erectie wordt verkregen, of een al bestaande erectie verhevigd wordt. De erectie kan na het wegnemen van de buis behouden worden door een elastische penisring om de basis van de penis te leggen die voorkomt dat het bloed terugstroomt. https://ladykiller.nl is al jaren een bekende naam als online retailer van erotische artikelen.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.