Home Forums Hulpmiddelen Gebruiksduur batterij reader Freestyle Libre 2

 • Pedro

Gebruiksduur batterij reader Freestyle Libre 2

Nu de Freestyle Libre 2 al een aantal weken in gebruik is op de wat grotere schaal hier in Nederland ben ik erg benieuwd naar de gemiddelde gebruiksduur van de batterij in de Freestyle Libre 2 reader.
Abbott zegt ongeveer 4 dagen maar is dit in de praktijk ook zo?
Ik ben nu nog bezig met m’n oude voorraad Libre 1 sensoren dus zelf ik heb nog geen ervaringen.

Ik ben erg benieuwd naar het soort en capaciteit van de ingebouwde batterij (en misschien zelfs nog de mogelijkheid om er zelf een batterij met grotere capaciteit in te zetten)

Is er iemand die hier al iets zinnigs over zou kunnen zeggen?

  • m@rtin

  gaat hier net zo lang mee als de reader van de libre 1 ,veel langer dan 4 dagen

  • Ben42

  Niet precies geteld hoeveel dagen het is voor dat de reader aangeeft dat er opnieuw geladen moet worden, maar mijn indruk is dat dit veel korter is als bij de reader 1. En die vier dagen dat zou wel eens kunnen kloppen. Omdat ik mijn sensor meestal links draag en de reader in mijn rechterbroekzak zit wordt de verbinding nog wel eens verbroken. Een verbroken verbinding kost altijd veel ‘probeer’ energie.

  Vanochtend geladen, van een rode batterij tot de lader veel minder stroom afgeeft.
  Met een 5 volt lader wordt er dan nadat de batterij is opgeladen 231 mAh aangegeven.
  (Ook 1142 mWh wordt aangegeven).

  Vriendelijke groet,
  Ben

  • Pedro

  @ben42
  Dank je voor de informatie, de reader 1 gaat echt heel lang mee en de genoemde 4 dagen (en misschien in de praktijk nog minder) vielen mij wat tegen. Nou ja dan maar wat vaker op de lader.
  Ik ben benieuwd wat voor batterij er in zit, misschien is er wel iets online hierover te vinden. Ik zal ome Google er eens op los laten en zien of er al iemand de reader 2 gekannibaliseerd heeft :-)

  • Ben42

  Zojuist weer een melding gekregen dat de reader opgeladen moet worden.
  Onder Settings/System Status/System Info/Event Log kun je fouten en waarschuwingen vinden. Mijn vermoeden is dat de melding 33 staat voor een lege batterij waarschuwing. Het lijstje even nagelopen en dan gaat mijn batterij ongeveer 3 dagen mee, voordat ik de waarschuwing krijg dat deze weer opgeladen moet worden.

  Wat betreft het handiger gebruiken van de reader nu die vrij snel ‘leeg’ loopt, gebruik ik een ook kleine powerbank waarmee ik de accu ook kan opladen, zodat ik de reader bij me kan houden.

  Vriendelijke groet,
  Ben

  Naschrift:
  Bij de Abbott klantenservice navraag gedaan over de hierboven genoemde code. In eerste instantie werd ontkend dat er een dergelijke code is. Nu weet ik het niet zeker of code 33 inderdaad de code is. Maar met vrij grote zekerheid durf ik te stellen dat 33 die code is. Zoals ik gewend ben van Abbott zijn ze bij de helpdesk van veel zaken niet op de hoogte en wordt er vaak bewust informatie achter gehouden door Abbott. Als iemand hier in de groep die code 33 kan bevestigen zou dat wat meer zekerheid opleveren.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.