Home Forums Hulpmiddelen Gebruiksduur batterij reader Freestyle Libre 2

 • Pedro

Gebruiksduur batterij reader Freestyle Libre 2

Nu de Freestyle Libre 2 al een aantal weken in gebruik is op de wat grotere schaal hier in Nederland ben ik erg benieuwd naar de gemiddelde gebruiksduur van de batterij in de Freestyle Libre 2 reader.
Abbott zegt ongeveer 4 dagen maar is dit in de praktijk ook zo?
Ik ben nu nog bezig met m’n oude voorraad Libre 1 sensoren dus zelf ik heb nog geen ervaringen.

Ik ben erg benieuwd naar het soort en capaciteit van de ingebouwde batterij (en misschien zelfs nog de mogelijkheid om er zelf een batterij met grotere capaciteit in te zetten)

Is er iemand die hier al iets zinnigs over zou kunnen zeggen?

  • m@rtin

  gaat hier net zo lang mee als de reader van de libre 1 ,veel langer dan 4 dagen

  • Ben42

  Niet precies geteld hoeveel dagen het is voor dat de reader aangeeft dat er opnieuw geladen moet worden, maar mijn indruk is dat dit veel korter is als bij de reader 1. En die vier dagen dat zou wel eens kunnen kloppen. Omdat ik mijn sensor meestal links draag en de reader in mijn rechterbroekzak zit wordt de verbinding nog wel eens verbroken. Een verbroken verbinding kost altijd veel ‘probeer’ energie.

  Vanochtend geladen, van een rode batterij tot de lader veel minder stroom afgeeft.
  Met een 5 volt lader wordt er dan nadat de batterij is opgeladen 231 mAh aangegeven.
  (Ook 1142 mWh wordt aangegeven).

  Vriendelijke groet,
  Ben

  • Pedro

  @ben42
  Dank je voor de informatie, de reader 1 gaat echt heel lang mee en de genoemde 4 dagen (en misschien in de praktijk nog minder) vielen mij wat tegen. Nou ja dan maar wat vaker op de lader.
  Ik ben benieuwd wat voor batterij er in zit, misschien is er wel iets online hierover te vinden. Ik zal ome Google er eens op los laten en zien of er al iemand de reader 2 gekannibaliseerd heeft :-)

  • Ben42

  Zojuist weer een melding gekregen dat de reader opgeladen moet worden.
  Onder Settings/System Status/System Info/Event Log kun je fouten en waarschuwingen vinden. Mijn vermoeden is dat de melding 33 staat voor een lege batterij waarschuwing. Het lijstje even nagelopen en dan gaat mijn batterij ongeveer 3 dagen mee, voordat ik de waarschuwing krijg dat deze weer opgeladen moet worden.

  Wat betreft het handiger gebruiken van de reader nu die vrij snel ‘leeg’ loopt, gebruik ik een ook kleine powerbank waarmee ik de accu ook kan opladen, zodat ik de reader bij me kan houden.

  Vriendelijke groet,
  Ben

  Naschrift:
  Bij de Abbott klantenservice navraag gedaan over de hierboven genoemde code. In eerste instantie werd ontkend dat er een dergelijke code is. Nu weet ik het niet zeker of code 33 inderdaad de code is. Maar met vrij grote zekerheid durf ik te stellen dat 33 die code is. Zoals ik gewend ben van Abbott zijn ze bij de helpdesk van veel zaken niet op de hoogte en wordt er vaak bewust informatie achter gehouden door Abbott. Als iemand hier in de groep die code 33 kan bevestigen zou dat wat meer zekerheid opleveren.

 • Mijn reader 2 batterij gaat precies 3 dagen mee. Ik heb alle alarmen uitgezet en dan nog gaat hij maar 3 dagen mee. Ik gebruik nu weer mijn eerste reader en die gaat minstens 3 weken mee voordat hij moet worden opgeladen.

 • Iedere dag moet ik de reader van de freestyle libre 2 opladen.

 • Die batterij gaat niet zolang mee als de eerste. 2 a 3 dagen mee en dan moet die weer aan het infuus. Die sensoren zijn ook waardeloos. Meet de sensor 3,1 en op weg naar ’n hypo. Dus gauw bij eten en ’n half uur later 2.8. Dus maar vingerprik gedaan en bleek 17.0. Nou jij dan ik..
  Bij de klantenservice snappen ze ook niks. Die zitten je vermoeien met ’n standaard lijstje dat ze zitten oplepelen en luisteren doen ze niet. Het is ’n wanproduct. Het enige voordeel is dat je niet hoeft te vingerprikken. De rest is gokken hoe je uit komt, maar met ’n pomp is het toch wel ’n dingetje..

 • Elke dag opladen,gebruik reader voor freestyle libre 1 weer
  voor vingerprikken als het nodig is,meten doe ik met de smartphone , reader 2 is een ondeugdelijk product.zonde van het geld

 • Ik heb de reader2 nu 6 weken in gebruik. Alhoewel de alarmen uit staan, en ik de reader alleen ‘s nachts gebruik, moet ik hem iedere 3 dagen opladen. (De reader1 ging zeker 3 weken mee en langer.)
  Maar dat is niet het enige. Ook het scannen met de smartphone vreet energie. Zodra de batterij van de smartphone (samsung s9) onder de 70% komt, kan hij de sensor niet vinden. Dus bij een dagje weg moet ik nu de lader meenemen. Voor mij is dit een regelrechte achteruitgang ten opzichte van de eerste versie.

 • Ik geloof dat ik nog helemaal geen nieuwe reader heb, nog steeds de oude liggen geloof ik.
  Moet je de nieuwe reader kopen of krijg je die erbij?
  Al moet ik zeggen dat ik eigenlijk nooit een reader gebruik maar uitsluitend mijn telefoon voor de libre 2

 • De batterij van mijn Libre 2 reader gaat precies 3 dagen mee.

  • jelbo

  Ik heb de freestyle reader 2. Normaal gesproken hoefde ik hem 1x per 4 dagen opladen.. Nou is het dagelijks wat kan de oorzaak er van zijn…

 • Problemen met Libre 2 zijn mij ook bekend. elke dag aan de oplader en begin er dood moe van te worden. De vorige daar had ik ook dat gezeur mee. Die werd toen vervangen. Maar zal ze morgen maar weer bellen en zien hoe ze het op gaan lossen. Maar moet bekennen dat ik er genoeg van begin te krijgen.
  Groet
  Pieter

  • Update, reader heeft het begeven. Spuiten zonder waardes is risico vol. Dus ga maandag herrie trappen. But zooi. Afhankelijk zijn van techniek deugt niet.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.