Home Forums Hulpmiddelen Gebruikte sensor weggooien

 • HuigB

Gebruikte sensor weggooien

Ik weet niet of hier al een keer over gesproken is, maar ik vraag mij af hoe je het beste de oude sensors kan weggooien.
Ook de andere plastic onderdelen (inserter) zouden volgens mij gescheiden ingezameld moeten worden.
Er zit toch nog een naald in.

Heeft iemand een goede oplossing hiervoor of hoe doen jullie dit?

 • Dat is een goeie, Huib, dat heb ik me ook al afgevraagd.
  Ik heb volgende week mijn instructie en hoop daarna de eerste sensor te kunnen plaatsen.
  Ik had me ook al afgevraagd bij welk afval het hoort.
  Ik heb een grote naaldenpot en was van plan het daarin te doen. Want de lancetten en naaldjes zijn ook plastic met een naald. Dus eigenlijk is alleen het formaat anders, leek me.
  Is iets dat ook voor volgende week in de agenda staat: apotheek bellen en vragen wat het beste is.
  Misschien dat jouw apotheek je het juiste antwoord kan vertellen?

  • HuigB

  Ik denk dat je wel blij zal zijn met de sensor omdat je een veel beter beeld krijgt.
  Nu gebruik ik de sensor ± 1,5 jaar met veel betere hba1c waarde.

  Misschien weten de instructeurs wel een oplossing voor de sensor afval.
  Ik ben benieuwd.

  • Ik bel maandag mijn apotheek. Want uiteindelijk moet ik het daar inleveren.
   Ik laat hier wel weten wat die zegt. Zal het ook nog tijdens de instructie, volgende week vrijdag, vragen.

 • bij mij gaat het gewoon bij het oud plastic, bij ons wordt plastic, blik ed in een zak opgehaald dus daar kan het prima bij, nu moet ik wel zeggen dat ik geen libre gebruik en de electronica(zender) dus hergebruikt wordt.

  • Jasper

  Ik prop de sensor altijd in mijn naalden container, en dat inschiet-ei dat doe ik bij het plastic afval.

 • Ik gooi de inserter en het doosje van de eigenlijke sensor gewoon in de grijze kliko. De naald in de inserter zit verborgen en je moet echt je best doen om die eruit te krijgen. Prikgevaar is daardoor bijna 0,0.
  De gebruikte sensor gaat in mijn bakje voor batterijen en afgedankte apparatuur.

 • De gebruikte sensor gaat in mijn bakje voor batterijen en afgedankte apparatuur.

  Dat is een goede tip!

  Ik heb het aan de mensen van Abbot gevraagd tijdens de introductie.
  Eigenlijk was er geen duidelijk antwoord.
  Ik heb het “ei” van de eerste sensor ook gewoon bij het plastic gedaan.
  Ik zou dat met de sensor ook doen, maar vanwege die zender, niet zo’n goed idee?
  De naaldenpot had ik me ook bedacht.

 • Bij Mileucentraal heb ik geïnformeerd waar je de sensor kan inleveren. Na geruime tijd kreeg ik het antwoord dat het elektronisch afval was. Toen ik keek waar je dat moest laten, leek me dat het niet het goede antwoord. Dus teruggemaild dat de de meetdraad 14 dagen in je lichaam is geweest en er niet van te verwijderen is. Nu is het antwoord dat het gelijk is aan thuiszorgafval, dat als volgt weg moet:

  “Als de thuiszorgmedewerker het materiaal heeft meegenomen, is deze officieel ook verantwoordelijk voor het afvoeren ervan. In verband met de hygiëne moet materiaal dat in contact is geweest met bloed en urine etcetera bij het restafval. Ook verpakkingen van medicijn-vloeistoffen, denk aan ampullen en infuuszakken, horen bij het restafval. Restanten van medicijnen en injectie- of infuusnaalden moeten apart ingeleverd worden: bij de apotheek waar ze aangeschaft zijn, of bij de milieustraat.”

  Ik schaf mijn sensoren aan bij de DVNwinkel, dus hoe kan ik deze retourneren?

  Dit zal ook gelden voor wie ze aanschaft bij Mediq, Boeren enz.

  • Het schadelijkste in de sensor is waarschijnlijk de batterij. Daarom is het klein elektronisch afval.

   Ik moet eerlijk bekennen dat ik naalden met dop erop(!) met het gewone afval weggooi. Dat afval wordt verbrand.
   En eerlijk gezegd denk ik niet dat al die 150000+ type 1 diabeten langs de milieustraat gaan.

  • elleke

  Beste allemaal, ik schrik wat ik allemaal lees over het weggooien. Wij doen de sensor al 5 jaar lang bij de batterijen. Die gaan in een speciale bak.
  Mijn lege ampullen en ‘slangen’ doe ik bij het plastic.
  Ik hoor het graag als ik helemaal fout bezig ben.

 • Ik sloop hem helemaal uit elkaar…

  Eerst de inserter. Daar haal ik de naald uit en die gaat in de naalden container. De rest daarvan gaat in het plastic. De meetdraad druk ik uit de sensor, dat gaat super makkelijk en die gaat dan ook in de naaldencontainer. Helaas zit de sensor zelf heel goed dicht waardoor het het batterijtje er niet uit krijg, anders zou die nog apart bij de batterijen doen en de rest restafval. Ik twijfel dus ook wat ik nu met de sensor zelf moet doen… Niemand die een duidelijk antwoord heeft.

  Ik vind het echt vreselijk dat dat ding zoveel afval geeft. Abbot zou toch ook een herbruikbare inserter kunnen maken, waarbij je dan alleen de naald hoeft te vervangen. Scheelt echt enorm veel afval.

  Ik heb ook nog de omnipod en gelukkig kan ik de gebruikte pods terug sturen, maar daar krijg ik ook verschillende antwoorden over. Dus voorlopig zit alles sensoren en pods nog een een grote bak todat ik echt weet waar ze nu precies heen moeten.

 • Hoe haal je de naald uit de inserter?

  Haal je de meetdraad met het hele trapeziumblokje eruit?
  Als je die verwijderd hebt, kan je de rest van de sensor als elektronisch afval verwijderen: de bakken bij sommige bouwmarkten e.d.

  Mijn man heeft met veel moeite een keer een sensor opengemaakt, zie mijn profielfoto. Dat was met een beitel en de sensor in een bankschroef.

  • Ludy

  Hoi allemaal,

  Is wat met die afval, wat betreft de omnipods. Ik vind dit wel goed geregeld, je krijgt bij de levering nieuwe pods een plastic zak en doosje met de adressticker waar het naar toe moet en het kost niks, die ervaring heb ik tenminste.Spuitje en naald in de naaldencontainer.
  Wat betreft de sensoren, ik heb gebeld met Abbot en daar kreeg ik te horen dat de sensor in de naaldencontainer mocht en de applicator bij de kunststof afval.Echter adviseerde ze me om met de gemeente contact op te nemen want het schijnt dat iedere gemeente betreffend medisch afval hun eigen beleid hanteert dus dat kan per gemeente verschillen, het beste is , aldus Abbot contact met je apotheek op te nemen, zij kunnen dit beter zeggen. Nou dat heb ik gedaan…..geen idee !! kreeg ik te horen. Het is en blijft medisch afval met of zonder batterij. Wordt vervolgt want ik ga hier wel eens induiken om te kijken wat nou precies met de afval moet gebeuren.

  • Ben42

 • Vorige week gebeld met Abbott en zeiden dat het naar de milieustraat (KGA) moet worden gebracht.

  • Erik59

  Als je bij Abott navraagt over hoe en wat krijg je gewoon geen antwoord… De FSL naald druk ik er uit met een balpen, dat gaat erg gemakkelijk. Naald in naaldenbox. Sensoren verzamel ik en gaan naar een elektronica opvangbox in supermarkt of bouwmarkt. Niet in de batterijenbox, daar mogen alleen batterijen in…

  • Zorua

  De inserter moet volgens een mannetje van ApotheekZorg gewoon bij het restafval. De naald zit erg goed verstopt dus dan was het geen probleem.

 • De sensor gaat in de naaldenpot, de rest bij plastic. Daar ik nergens een duidelijk antwoord op mijn afvalvraag kon krijgen, heb ik zelf maar een keuze gemaakt.
  De naald zit inderdaad goed genoeg verstopt en ik draai de helften weer op elkaar voor ik het bij het plastic afval doe.

  • Rutger

  Als je de naald en de veer appart wilt hebben even een suikerlepeltje ertussen steken en dan kan de adapter bij het plastic
  En de sensor daar knip je met een zijsnij tang het randje van af dan heb je een batterij en een print plaatje print plaatje opsparen en inleveren bij rode kruis (zit goud in verwerkt

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.