Home Forums Bewegen Ga jij al naar de leefstijlcoach? Deel je ervaring!

 • Angela

Ga jij al naar de leefstijlcoach? Deel je ervaring!

Per 1 januari 2019 wordt de gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) volledig vergoed vanuit het basispakket van de zorgverzekering. Vanaf dit jaar kunnen daarom 3,5 miljoen Nederlanders (die voldoen aan de geldende voorwaarden) met diabetes type 2 afvallen en gezonder leren leven met behulp van een leefstijlcoach.

Veel huisartsen bieden deze gecombineerde leefstijlinterventie echter nog niet aan. Dat blijkt uit een uitzending van televisieprogramma De Monitor (KRO-NCRV).

Bij DVN zijn we erg nieuwsgierig naar je ervaring! Ben je al doorverwezen? En hoe zijn dan je ervaringen bij de leefstijlcoach?

  • Jasper

  Ik heb eerlijk gezegd geen idee wat gecombineerde leefstijlinterventie is…
  Ik kom ook maar weinig bij de huisarts, alleen voor de griepprik eigenlijk.

  • Angela

  Beste @DrentscheAa en @jasper,
  Ik heb het berichtje even bijgewerkt en in dit nieuwsbericht van DVN.nl vindt je alle informatie over de GLI.

   • Jasper

   Bedankt voor de link Angela!

  • lies70

  Ik ben hier nieuw en heb in een ander topic mijn diabetes 2 omkerenverhaal geschreven. Ik heb zelf via internet gezocht. Ik kan het hier ook nog een keer plaatsten.

  Ik ben hier nieuw. Ik zocht naar een forum van diabetes2 omkeren.
  Ik heb denk ik al 15 jaar diabetes2. Familiair. Ik begon met 1 Metformine 500. Na een tijd twee. En nu werd het weer te hoog en zou ik moeten spuiten. Ik las op een gegeven moment dat je het om kunt keren. Verschillende sites gelezen. Ze komen altijd met een cursus. Maar op een gegeven moment kwam ik op ziektevrijleven.nl
  Na verschillende filmpjes te hebben bekeken kwam deze betrouwbaar over. Begeleiding van een arts en apotheker.
  Ik heb de cursus besteld en ook het kookboek. Het is een cursus van 12 weken en je krijgt elke week een stapje te zien. Zodat je in een bep. volgorde le levensstijl omkeert. Je hebt levenslang contact en advies. Heel snel antwoord. En het werkt. 👌💐 na twee maanden was ik metforminevrij. Ik woog toen ik begon 62 kilo en ben 164 lang. Prima gewicht met slanke bouw. Ik viel 3 kilo af, wat niet nodig was. En daarna is er weer 2 kilo bijgekomen en dat blijft nu zo. Ik ben in januari begonnen. Het is heel simpel. Je doet alle dingen die je niet mag eten uit. Zoals brood (behalve koolhydraadarm en zelfgemaakte broodjes),aardappelen! Rijst en pasta uit je huis en gaat op zoek naar wat je lekker vindt. In het boek staan heerlijke recepten. En op internet staat het er vol mee. Alles lekker vers. Ik heb elke week eters. Dan maak ik gewoon groente en aardappelen en eet geen aardappelen. Voor pasta zijn er alternatieven. Courgettepasta. Bloemkool en broccoli rijst. Maar ook neppasta. Het is even je draai vinden. Na 1 maand kon ik een Metformine laten staan en na 2 maanden de tweede. Het is een levensstijl die je vast kunt houden. Ik heb er geen moeite mee, terwijl ik ook van alles lekker vind. Ik eet bijv. 4 blokjes pure chocola per dag. Ik maak heerlijke broodjes van havermout en lijnzaad. Mijn waarden zijn meestal rond de zes als ik nuchter prik en smiddags 9. Dat is binnen de lijntjes. En is er een verjaardag dan eet ik rustig een keer een gebakje. Dan is mijn waarde de volgende morgen wel 7.5 en heb ik niet goed kunnen slapen door een droge mond, maar dat heb ik er af en toe voor over. En verder staan er op een verjaardag ook wel vaak hapjes die ik wel mag. Stukje kaas met augurk. Zalm-sla rolletjes of eitjes. En soms neem ik zelf iets mee. Ik ben hier zo blij mee. Ik ben de jongste van 9 kinderen. (Dit jaar word ik 70) mijn ouders hadden het. (Spuiten) en veel broers en zussen. Een broer en zus met een been geamputeerd. Daar had ik niet zoveel zin in. Het gaat er om gewoon vol te houden en het iets van jezelf maken. Ik voel me gezond. Al heb ik al 60 jaar spierpijn van fibromyalgie. Maar daar is tegenwoordig ook veel meer duidelijkheid over. Ik vind het alle moeite waard.

  Verder heb ik al vijf jaar een Bellicontrampoline in mijn kamer staan (anders doe ik het niet) en doe al zes jaar Nordick Walking. (Wandelen met poles, mijn kinderen noemen het papierprikkers) lekker wandelen in het park. Muziekje op. Anders vind ik het saai. Lies

 • Ik heb type 1 en overgewicht en ben begin dit jaar met Cool een programma volgens de (GLI)
  Moet zeggen dat het mer erg bevalt. We hebben een leuke groep met mensen en de tips die je krijgt zijn zeer goed te verwerken in het dagelijks leven.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.