Home Forums Ouder van een kind Gedrag dochter 7 jaar

 • bootje

Gedrag dochter 7 jaar

Wij weten sinds 3 weken dat ons dochtertje diabetes heeft. Nu is ze van Nature al een pittige dame, maar dit gaat nu wel alle boekjes met regelmaat te buiten. Ik snap dit. Ze moet het verwerken en icm. een hoge bloedsuiker escaleert dit thuis. We hebben al tips gekregen van het diabetes centrum, en ze krijgt binnenkort een soort ‘sessie’ om zo vervelende gedachten meer om te zetten naar een fijnere gedachte. Zijn er hier mensen die het herkennen? Ze sloopt dingen van haar zelf en andere gezinsleden, zegt de meest afschuwelijke dingen en grove woorden. Schreeuwt zo veel dat haar oogadertjes zijn gesprongen etc. Uiteindelijk is inlegt het vaak in een huilbui. We proberen haar tips te geven hoe ze zich mag uiten, praten veel en begrenzen haar wel als ze te ver gaat. Enkel soms is dit een soort onhaalbaar… ze weigert dan ook op elke manier om insuline toegediend te krijgen. Wat dan soms ‘onder dwang’ moet. We hebben meerdere kinderen, en proberen echt respectvol te zijn maar er zijn grenzen. Iemand die het herkent? Buitenshuis is ze enorm dapper, dus ik snap dat de frustratie, angst en verdriet eruit moet. Maar op deze manier is dit geen doen.

 • Jeetje wat lastig zeg. Kennissen van mij hebben een puber met diabetes en daar gaat het ook wel eens tekeer geloof ik. Zou het helpen als ze met lotgenoten in contact komt? Dan is even niet de enige.

  Sterkte, want het wordt nog een hele reis voor jullie.

 • Dis heel moeilijk voor jullie hele gezin. Misschien aankloppen bij diabeter.nl? Zijn gespecialiseerd in kinderen met diabetes.

 • Niet in deze mate, maar ik herken wel heel fel gedrag.
  Ivy (6jaar) ook heel pittig van nature, sterke wil en laat het kaas niet van dr brood eten. Vooral haar broer krijgt het vaak te verduren.
  Wij hadden dat vooral met het verwisselen van het infuus (en sensor). Gaat gelukkig (ff afkloppen) sinds 3 weken erg goed en zijn we binnen 5 minuten klaar. Dit was eerst anderhalf uur :-(. Dat werkte erg frustrerend en kostte me veel moeite mijn geduld te bewaren. Lukte ook niet altijd en dan liep ik maar de kamer uit.
  Heb je hulp aangeboden gekregen via het ziekenhuis? Psycholoog? Wij dachten eerst misschien niet nodig toen toch de hulp gekregen, maar helaas kwamen wij niet verder. Jullie dochtertje moet wel echt een klik voelen en iemand die haar gerust stelt.
  Wij volgen met Ivy body stress release (BSR). Een soort massage en is nog niet heel bekend, maar god wat heeft dit ons geholpen. We begonnen hiermee omdat Ivy nog regelmaat in haar broek plast waardoor wij nu met handen in het haar zitten. Door de BSR is zij veel rustiger en wilt luisteren naar oplossingen. Er valt in ieder geval een gesprek te voeren en dit was echt anders.
  Het is inmiddels een heel verhaal geworden, maar wat ik wil zeggen; Probeer hoe moeilijk ook rustig te blijven diabetes heeft het hele gezin. Voor jullie ook heel pittig. Ik hoop dat jullie een oplossing krijgen en dat het snel weer beter gaat!

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.