Home Forums Hulpmiddelen Geen diabetes hulpmiddelen op vakantie

Geen diabetes hulpmiddelen op vakantie

Bij de DVN winkel heb ik me ingeschreven voor automatische leveringen van diabetes hulpmiddelen, waaronder Freestyle Libre sensoren. Vooraf aan mijn vakantie heb ik per E-Mail gevraagd vanwege de vakantie die hulpmiddelen eerder te leveren, waarbij ik alleen mijn vertrek datum noemde. Daarop ontving ik een standaard brief waarin gezegd werd dat de verzekering graag wilde weten van wanneer tot wanneer ik op vakantie was. Hierop heb ik mijn vertrekdatum herhaalt en gezegd dat voor die datum geleverd moest worden en heb het volgende geschreven: “De zorgverzekering kan wel zoveel willen weten, maar mijn vakantie perioden gaat ze niets aan”. Later werd ik hierop door iemand van Mediq gebeld die beweerde dat ze die terugkomst datum wel moesten weten. Ik heb toen gezegd wanneer ik zo ongeveer terug dacht te zijn. Hierop werd een bezorgdatum afgesproken.
Ik heb echter niets ontvangen en ben op vakantie gegaan zonder die hulpmiddelen. De dag ervoor had ik al een e-mail naar DVN Winkel gestuurd, een web formulier van DVN Winkel en er een van Mediq ingevuld, met de vraag hoe het kwam dat ik nog geen tracker ontvangen had voor het te bezorgen pakket. 5 dagen daarna tijdens mijn reis werd ik 2 keer opgebeld door de DVN Winkel maar ik heb niet kunnen opnemen. Daarop ontving ik een e-mail van de DVN Winkel waarop ik ook niet gereageerd heb; ze konden het nu toch niet meer naar mijn huis zenden.
Op 3 augustus heb ik een E-Mail naar de DVN winkel gezonden, waarin ik vraag tenminste 300 naalden en 3 FreeStyle Libre 2 sensoren naar mijn vakantieadres te verzenden. Hierop heb ik geen reactie ontvangen. Nu 6 dagen later, heb ik nog naalden voor 4 ½ dag, als ik de naalden maar een keer gebruik.
Hoe kan ik nu aan die diabetes hulpmiddelen komen in mijn vakantieadres in Duitsland?
Kan ik gewoon een andere leverancier nemen in zo kort tijd en die naar het buitenland laten bezorgen? Eentje die niet zoals de Diabetes Vereniging Nederland (DVN) eigendom is van Mediq.

 • Ik kan mij je irritatie wel een beetje voorstellen.
  Ruim voor mijn vakantie vroeg ik ook om eerdere levering van mijn sensors. Ik moest mijn oude meter en vingerprik set maar mee nemen. Echt klantvriendelijk is het niet nee. Gelukkig werkten de sensoren die ik had goed en had geen uitval, maar het voelde niet prettig. De verzekeraar wil ook de einddatum weten, om te berekenen of je eigenlijk voldoende sensoren hebt om die vakantie door te komen. Ze hebben inmiddels zelfs het aantal sensoren, per levering teruggebracht naar 6.
  Het niet reageren op de telefoontjes en mail was niet zo handig, wat de reden ook was. De DVN gaat er dan van uit dat je het probleem hebt opgelost. Naalden kun je, tijdelijk, prima meerdere keren per dag gebruiken. Tijdens mijn vakantie had ik, per ongeluk, te weinig naalden mee genomen. Ik spuit 4x per dag en 2 á 3x met de zelfde pen was goed te doen.

  Ik weet niet hoe je erbij komt dat de DVN van Mediq is, dat zal je boosheid wel zijn, maar dat is natuurlijk onzin.

   • Jaap915

   Ik weet niet hoe je erbij komt dat de DVN van Mediq is, dat zal je boosheid wel zijn, maar dat is natuurlijk onzin.

   DVN in DVN Winkel staat voor Diabetes Vereniging Nederland en de DVN Winkel is Mediq. Dit blijkt uit alles:

   – De e-mails van DVN Winkel hebben agent1-DID <agent1-DID@mediq.com> in de afzender veld.
   – Na het aanmelden voor automatische levering van diabetes hulpmiddelen bij DVN Winkel, krijg ik een E-Mail terug van Mediq.
   – DVN Winkel staat als naam van Mediq bij de kamer van koophandel. Zie Mediq KVK

  • Tino

  Hoi,
  Het is inderdaad heel verwarrend dat de DVN haar naam door Mediq laat gebruiken. Ik baal daar ook hevig van want Mediq doet maar wat hen goed dunkt.
  Als ik een betere leverancier als De DVN winkel (lees Mediq) kan vinden, dan ben ik daar weg. Ik ben hun arrogante houding ook al lang zat.
  De DVN zit met de gebakken peren, ik heb van hen begrepen dat zij hun best doen om hun naam te laten ontkoppelen van de DVN winkel.
  Dan antwoord op jouw vraag: indien je omhoog zit met je hulpmiddelen, dan kun je bij iedere apotheek terecht. Moet je de hulpmiddelen eerst wel voorschieten, maar kun je het daarna bij jouw verzekering declareren.
  Succes!

   • Jaap915

   indien je omhoog zit met je hulpmiddelen, dan kun je bij iedere apotheek terecht. Moet je de hulpmiddelen eerst wel voorschieten, maar kun je het daarna bij jouw verzekering declareren.

   Ik heb inmiddels voor de goedkoopst mogelijke prijs een sensor van Abbott en 200 naalden gekocht van een online-apotheek in Duitsland.
   Deze heb ik bij Ditzo gedeclareerd.
   De kosten van de sensor werd totaal niet vergoed en de twee dozen naalden werden voor de helft vergoed.
   Dus van de betaalde 114,27 Euro en kreeg ik 24,93 Euro vergoed.
   Vergoeding

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.