Home Forums Bloedsuikerwaarden Geen diabetes maar wat wel?

Geen diabetes maar wat wel?

Hallo, ik heb GEEN diagnose maar ik sta wel voor een raadsel. Ik heb al een poosje vermoeidheidsklachten, en last van terugkomende urineweginfecties. Ook heb ik altijd honger, en raak ik nooit verzadigd. Dit speelt sinds een week of 8.

Ik voel mij snachts of sochtends heel vaak beroerd, zweterig, trillen en ondanks de misselijkheid heb ik altijd honger. Heb nu een paar keer m’n glucose gemeten die iedere keer op dat moment tussen de 1,8 en 2,2 mmol inzit. Als ik wat eet voel ik mij binnen het uur wel weer beter en heb ik nergens meer last van.

Zo ongeveer twee, drie uur na het eten heb ik vaak waardes tussen de 7,9 en 8,4 af en toe nog een uitschieter naar 9,4. Mijn huisarts zegt dit is geen diabetes, ga maar wat vaker eten of zet een wekker snachts om nog iets te eten. Ik moet eerlijk toegeven, dat ik mij beter voel als ik voor het slapen rond 22 uur nog wat eet.

Nu even wat over mijzelf, vrouw 23 jaar. 160 lang en 54 kg. In het dagelijks leven heb ik een staand en lopend beroep, daarnaast wandel ik veel en fanatiek en sta ik geregeld op de crosstrainer te sporten thuis. Daarnaast eet ik gezond en gevarieerd. Mijn ontbijt bestaat uit een stuk fruit of meerdere gecombineerd met yoghurt of kwark. Heel af en toe wil ik wel wat brood eten. Mijn ontbijt eet ik om 7 uur en om 10 uur heb ik echt honger, dan neem ik een snee brood met kaas of vlees en af en toe pindakaas. Als lunch eet ik vaak een verse soep in combinatie met brood of een kleine salade, dit is om half 1. Tegen een uur of zes eet ik een warme maaltijd. En ook hier eet ik relatief veel omdat ik echt rammel van de honger. Tussen de lunch en avondeten eet ik nog wel eens fruit of een koekje.

Ik heb nu een aantal keer een dagcurve geprikt en kom eigenlijk tot de conclusie dat ik mijn dag heel laag begin en dat ik tussen de maaltijden door niet zak en soms zelfs wat stijg.

Mijn huisarts neemt mij niet serieus en zegt dat ik geen type 2 kan hebben omdat ik nog jong ben en niet te dik. Verder zie ik zelf geen schokkende waarden als ik wel meet en heb ik geen ernstige klachten. Wel ben ik opzoek naar een oorzaak of iets wat ik in m’n leefpatroon zou kunnen aanpassen.

 • Voor het slapen gaan iets eten met koolhydraten die langzaam verteren, zoals bijvoorbeeld een volkoren boterham. Zie voor meer informatie over snelle en langzame koolhydraten: https://www.diabetesfonds.nl/minder-suiker/veelgestelde-vragen/wat-zijn-koolhydraten#:~:text=Snelle%20koolhydraten%20zijn%20koolhydraten%20die,pasta%2C%20witte%20rijst%20en%20witbrood.

  • Anke

  Bij DM1 of DM2 heb je juist hele hoge bloedsuikers zolang de DM niet gediagnosticeerd is, en niet van die lage. Maar lage (hypo’s) zijn erg vervelend. De oplossing is inderdaad wat eten, liefst, zoals Yvonne zegt, langzaam verterende koolhydraten. Ook overdag neem je niet heel veel koolhydraten, terwijl je wel veel beweging hebt. Ook al is het gezond, het kan toch net niet goed zijn voor jouw dagen.
  Je zou regelmatig iets kunnen eten, en inderdaad, zeker voor de nacht, omdat je ’s nachts zo laag zit.
  Je zou ook nog een afspraak met een diëtiste kunnen maken, die kan je vast verder helpen.

 • Beste ,ik las wat je voedingspatroon is misschien is het wel eens handig om wat meer koolhydraten te nemen dan al dat zo genaamde goed vitaminerijk voer
  Want gezien jou werk en sportpatroon verbrand je alles koolhydraten en dan krijg je dit soort problemen

  • Ytsma

  Min vrouw heeft hetzelfde gehad. Haar huisarts noemde het toen hypoglycemie. Oftewel lage suikerziekte.
  Zij heeft toen het één en ander gedaan met haar voeding en na 2 maanden was ze ervan. Het is zoals je Huisarts al vertelde inderdaad geen diabetes.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.