Home Forums Hulpmiddelen Geen naaldencontainer meer van apotheek

 • Ytsma

Geen naaldencontainer meer van apotheek

Sinds we van de verzekeraars al onze hulpmiddelen voor diabetes online moeten bestellen, (wat ik al deed) krijg ik nu geen naaldencontainer meer van de apotheek.
Misschien wel begrijpelijk maar niet heel handig, ik wil toch mijn naalden goed af kunnen voeren.
Ik kon gelukkig nog wel 1 meekrijgen, dus ik kan nog even voorruit tot deze vol is.
En kan even zoeken naar een andere oplossing.

Zijn er meer die deze problemen tegen komen?

 • Beste Ytsma,

  Mijn naaldencontainer bestel ik gelijk met mijn diabetes artikelen.
  Bij mij is het al een paar jaar dat ik geen naaldencontainer mee kreeg of je kon 1 euro betalen.
  Mijn leverancier van mijn diabetes artikelen is Bosman. Ik krijg een herinnering als de artikelen bijna op zijn.

 • Geen container,zie ik niet als een probleem, gebruik een plastic flesje,bewaar de flesjes, en breng ze één keer per jaar naar het
  afvalbrengstation als chemische afval.

  • KLAP

  Behalve de insuline koop ik ook alles online maar apotheek heeft geen moeite als ik de container omruil.

  • Zorua

  Mijn apotheek wilde ze ook niet meer afgeven. Mediq geeft mij altijd 0,5 liter containers en ik wil gewoon een grote zodat ik minder vaak hoef. Maar ik kan via de online bestelportaal geen andere containers vinden bij Mediq.

  • Ben55

  Hier precies hetzelfde, ze mogen ze vanaf 1-1-21 niet zo meer meegeven. Ik heb niet gevraagd wat de 1L container moest kosten maar een euro of zo daar heb ik geen problemen mee. Niet alles in het leven is gratis.
  Maar ook ik kreeg het advies om de container leeg te schudden in een plastic fles (wasmiddel o.i.d) en deze in de afvalbak te deponeren. De naalden zijn immers afgeschermd en gaan sowieso naar de vuilverbranding.

 • ik gebruik meestal een bus van jodekoeken, klein luikje snijden in het deksel. Als het vol is gebuik ik een stukje brede tape om af te plakken en gaat het geheel de grijze restafval bak in.. zo de verbranding in( waar het als medisch afval toch al in terecht komt). Scheelt weer reiskosten naar de stort en hergebruik van afval(de koek doos)

  • ReneM

  Een grote naaldencontainer kost bij mijn apotheek bijna 10 euro.
  Dus gaan de naalden voortaan maar ook via een andere weg.

 • Heb bij Bosman besteld gemaild via contactformulier gevraagd of ze elk kwartaal een container willen bijvoegen. Ze antwoorden niet eens. Ze worden te groot voor fatsoen. Was het nog maar het oude vertrouwde Boeren Medical. Nu gebruiken ze die naam nog wel maar dat was het dan ook.

  • Anke

  Een leeg melkpak goed uitspoelen en gebruiken. Er kunnen heel veel naalden in. Als t pak vol is kun je de dop er op draaien en bij het restafval doen, of bij de gemeente (chemisch/medisch afval) afgeven. Als je het bij de gemeente afgeeft, is een doorzichtig plastic melkcontainer handiger, dan ziet men wat er in zit.

 • ik krijg via mijn eigen apotheek nog gewoon een nieuwe als ik de volle inlever, ik heb er nog niet over gehoord dat ze, ze niet meer mogen mee geven.
  En als dat niet meer mag dan kan ik altijd nog via Dianet v.w. dialyse een container vragen.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.