Home Forums Nieuw met diabetes Geen trek

 • Bugsy

Geen trek

Hi allen,

Ik ben afgelopen woensdag gediagnosticeerd met Diabetes type 2. Ik slik nu sinds woensdag Metformine 1 x per dag en zal volgende week opschalen naar 2x per dag. Mijn dagwaarde schommelen tussen de 13mmol en 15mmol en mijn hbac waarde was/is 101 mmol. Veel te hoog dus.

Ik zit echt in de beginfase en zal op straks doorverwezen worden naar een GLI traject. Een foto van mijn ogen zal binnen 2 weken plaatsvinden om te kijken of mijn netvlies niet is beschadigd. Ik heb alle Koolhydraten uit mijn (of althans zoveel mogelijk) uit mijn voeding gehaald. Behalve dan mijn groente.

Echter heb ik nu geen trek om te eten. Ik zie dat het 2 uur is en mijn ontbijt heb ik gehad om 9 uur. Moet ik nu gaan tegen eten? Ik heb als snack een handjevol blauwe bessen gehad en meer niet.
Hoe hebben jullie dit gedaan?

(Ik zal dit ook zeker met mijn diëtiste bespreken, maar de huisarts wilde direct beginnen met medicatie omdat mijn waardes te hoog zijn. Over 2 weken zal ik daar pas een doorverwijzing voor krijgen)

 • Het is belangrijk om regelmatig te eten en dan bijvoorkeur kleinere porties verdeeld over de dag. Anders krijg je te grote schommelingen in je bloedsuikerspiegel. Afvallen is echt belangrijk als dat bij jou van toepassing is tenminste. Naast gezonde voeding is bewegen erg belangrijk ook voor mensen zonder overgewicht. Het is ff schrikken zo’n diagnose maar het went. Vergeet ook niet om af en toe te zondigen🙂

  • Anke

  Ik heb zelf geen ervaring met metformine. Maar ik lees bij de mogelijke bijwerkingen ook verminderde eetlust staan. Dat zou vooral in het begin van de behandeling kunnen voorkomen. Dus hopelijk gaat het over.
  Schommelingen in de bloedsuikers komen door de koolhydraten die je eet. Ik lees dat je die voor een groot deel uit je voeding hebt geschrapt. Lastig maar wel verstandig. Alleen dat al zal je bloedsuikerwaardes zeer waarschijnlijk verbeteren. Zolang je zorgt dat je per dag alle voedingsstoffen binnen krijgt, kun je best een keer een maaltijd overslaan. Ook goed als je wil afvallen. De diëtiste zal je daarover veel meer kunnen vertellen.
  Koolhydraten die langzamer in het bloed worden opgenomen zijn te verkiezen boven “snelle” koolhydraten, omdat de bloedsuikerpieken in je bloed dan lager worden.
  Zorg dat je niet te streng bent voor jezelf. Dat is namelijk erg moeilijk vol te houden!
  Sterkte.

 • Beste, Ik ben inmiddels 4 jaar heel streng voor mijzelf en het is wel vol te houden. Ja ik zou best wel weer eens genieten van een groot glas bier met een pizza, maar dat mag ik nooit meer doen. Voor mij een nieuwe levensstijl, Yoghurt, groente, en minimaal koolhydraten. Oh ja, veel wandelen. Ook langzame koolhydraten zijn koolhydraten. En niks meer kant en klaar uit de supermarkt. Pas ook op met gezondheid c.q. biologische winkels. Alle verpakte en bewerkte voeding producten bevatten veel suikers en meel, dus koolhydraten. Ook vleesvergangers bevatten suikers en meel. ik heb etiketten lezen tot een tweede natuur gemaakt. Boodschappen doen gaat je veel tijd kosten. Succes.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.