Home Forums Bloedsuikerwaarden Gegevens Medtronic 754 combineren met data FSL (librelink)

Gegevens Medtronic 754 combineren met data FSL (librelink)

Ik zit helaas nog even vast aan zo’n oude pomp en kan via carelink gegevens met usb uploaden, maar ik heb via de telefoon weer de gegeven van mijn FSL automatische upload naar Libreview. Hoe kan ik de gegevens van de pomp in één overzicht combineren met die van de FSL?

 • Mijn dochter heeft ook een Medtronic pomp en de FSL. De gegevens zijn alleen apart te bekijken. Via libreview.com kunnen we rapporten bekijken, en via de carelink uploaden we gegevens van de pomp…

  Het zou zeker veel makkelijker zijn als deze met elkaar verbonden konden worden…

  • d.haak

  Dag Ed,

  Zoals Patrick al aangeeft zijn de gegevens van Libreview en Carelink niet in 1 rapport te combineren.

  Een kleine workaround zou kunnen zijn om de waardes van de FSL een paar keer per dag op de pomp in te voeren als handmatige BG, bijvoorbeeld bij het gebruik van de boluswizard als de FSL waarde betrouwbaar is en anders echt als losse ‘BG waarde’.
  Dan komen deze ook in Carelink, maar heeft je dochter wel een aantal handelingen per dag extra.
  Misschien niet echt een permanente oplossing maar voor periodes waarin jullie graag even meer inzicht willen op de rapportages misschien wel een optie om tijdelijk te doen?

  Verder bestaan er wel andere soorten systemen die de gegevens van de FSL en eventueel ook de Medtronic 754 pomp, mits deze over softwareversie 2.6A of lager beschikt, verzamelen.
  Maar dan treed je in de wereld van ‘DIY Looping’, oftewel een eigen ‘closed loop systeem’ opzetten vergelijkbaar als de Medtronic SmartGuard en ook de Tandem Control-IQ functies.
  Overigens bij je dan niet verplicht om van een ‘closed loop’ gebruik te maken, maar kan je ook altijd kiezen om nog steeds alle gegevens zelf handmatig in te voeren en te bevestigen zoals je nu ook doet, maar dan op je smartphone in plaats van je pomp.

  Hierbij heb je een geschikte CGM (Continu Glucose Monitoring) voor nodig.
  De Freestyle Libre is een zogenaamde FGM (Flash Glucose Monitoring), maar met een ‘add-on’ als bijvoorbeeld een MiaoMiao2 kan je van de FSL een geschikte CGM maken.
  Apparaatjes zoals de MiaoMiao plak je dan op de FSL en deze leest de sensor iedere 5 minuten uit en stuurt de waardes via bluetooth naar je telefoon.
  Met zo’n ‘add-on’ is de FSL die je dochter gebruikt dus al een geschikte CGM.

  Als de Medtronic 754 softwareversie 2.6A of lager heeft, dan is ook deze uit te lezen met een app.
  De versie controleer je eenvoudig door op de pijl terug te drukken en in het info scherm naar onder te scrollen.
  Daar vind je de software versie van je pomp.
  Is deze hoger dan 2.6A, dan is die pomp helaas niet geschikt.
  Is die 2.6A of lager, of heb je nog de beschikking over een voorgaand model, de Medtronic 722/522, dan heb je een insulinepomp die je met een app op je smartphone (iPhone of Android) kunt uitlezen en zelfs aansturen.
  Daar is voor de Medtronic pompen dan ook wel weer een extra apparaatje nodig als ‘brug’ tussen de bluetooth zender van je smartphone en de radio-zender van de pomp.

  Heb je al deze apparaten dan kan je je diabetes-apparatuur dus op elkaar aansluiten en met je smartphone alle gegevens verzamelen en zelfs ook weer uitsturen naar een eigen online website waar je dan realtime al deze gegevens in kunt zien (Nightscout heet dit project weer).

  Je hoeft hiervoor echt geen techneut te zijn, maar enige technische kennis kan wel helpen om het op te zetten.
  Zelfmanagement over je diabetes is eigenlijk wel min of meer een vereiste om van zo’n systemen gebruik te maken, zodat je zelf weet hoe je kan inspringen op veranderingen en situaties.

  Mocht je hierin geïnteresseerd zijn, dan laat het maar weten en stuur ik je op weg naar de juiste sites waar je alle informatie kan vinden die hiervoor nodig is.

  Gaat dit je te ver of andere redenen dan ook prima natuurlijk, dat is jullie vrije keuze.
  Mocht je echter wel een geschikte pomp hebben, 754 met software 2.6A of lager en/of een 722/522 pomp, weet dan dat je hier mede diabeten kunt helpen als jullie hier zelf geen gebruik van gaan maken.
  Mocht je die pomp dan willen ruilen voor een andere Medtronic 754 of de pomp(en) willen doneren dan hoor ik het heel graag en zorg ik dat deze bij mede diabeten komen die hiermee geholpen zijn.

  Groetjes,
  Dennis

   • Stefan

   Dennis,

   Een pomp 754 2.6A heb ik dus deze geschikt kan ik dan met de Free Style Libre 2 ook via loop de pomp aan sturen ?
   aangezien een nieuwe pomp mag uitzoeken wil ik graag weten welke nieuwe pompen geschikt zijn ben je daar mee bekend ?

   groeten Stefan

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.