Home Forums Medicijnen Geheugensteuntje

Geheugensteuntje

Goedendag,
Hoe kan ik een geheugensteuntje krijgen om op een vaste tijd per dag insuline te spuiten?
Ik gebruik sinds gisteren Abasaglar maar ben bang dat ik het vergeet of dat ik in slaap val voor ik moet spuiten.
Mvg. Luuk

 • Alarm op je telefoon instellen? Toen ik nog ‘s-avonds de langwerkende spoot, legde ik het gebruikte naaldje nog op een rand in de badkamer. Dan wist ik tenminste de volgende ochtend dat ik de avond ervoor gespoten had en dan pas verwijderde ik het.

  • Heb ik zelf ook aan gedacht maar ik kan geen naam aan het alarm hangen. Zal het in ieder geval proberen.

   Dank je voor de reactie.

   Luuk

 • Hoi Luuk,

  In plaats van een alarm zou je er ook voor kunnen kiezen om het in je agenda te zetten op je telefoon, dan kun je er wel een naam aan geven. Vaak hoef je het er maar één keer in te zetten en kun je dan aangeven dat je het iedere dag wil herhalen. Je kunt dit dan ook zo instellen dat je een waarschuwing op je beginscherm krijgt. Weet niet of je er wakker van wordt als je in slaap gevallen bent, maar het zal zeker helpen bij het niet vergeten.

  Ook zijn er verschillende apps voor het herinneren van het innemen van medicatie, misschien is dat een oplossing. Ik neem aan dat je deze ook voor insuline kunt gebruiken. Heb ik zelf geen ervaring mee, dus weet niet wat je zelf kan instellen en hoe de alarmen zijn, of wat een goede app is, maar je zou het uit kunnen proberen. Of misschien dat iemand anders hier ervaring mee heeft en er meer over kan vertellen.

 • Hallo Luuk,

  Een handigheidje kan zijn om in de keuken een afbeelding/sticker op bijvoorbeeld de koelkast te plakken of op de keukentafel.

  Groet Robert

  • Ben55

  Ik vraag me serieus af waarom je het zou vergeten. Voor het slapen gaan, of op een ander vast tijdstip, een spuit zetten. Zo ingewikkeld is het niet.
  Btw Als ik op mijn (Android)telefoon een alarm instel kan ik daar gewoon een naam aan geven, maar ook zonder naam zal het toch wel duidelijk zijn dat het tijd is voor je prikje.
  Succes!

  Groet Ben

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.