Home Forums Werken Gemiddelde uren per week

Gemiddelde uren per week

Hallo Allemaal,

Ik heb zelf diabetes type 1.
Ik ben nieuwsgierig hoeveel uur mensen met diabetes gemiddeld per week werken.

  • Abisko

  40-45u

  • Momo

  Waarom wil je dat precies weten? Lijkt me een beetje vreemde vraag namelijk ;-)

  • jako

  Dat is toch niet diabetes afhankelijk? Dat heeft meer te maken met je thuis omstandigheden.

  • Ben42

  Voor mijn diabetes werkte is 32 uur betaald.
  Na mijn diabetes is dit gelijk gebleven ook 32 uur betaald.

  Ten tijde van de diagnose was er een papa – dag op die dag werkte ik natuurlijk ook, maar dat was toen voor met onder boven naast het gezin.

  De diabetes heeft wat werk dus niets veranderd.

  Ben

  Momo, Miranda84 geeft aan dat ze nieuwgierig is, dus dat is de verklaring waarom ze het wil weten.

  Jako, natuurlijk heeft het te maken met allerlei omstandigheden. Maar dat maakt de vraag niet anders. De vraag is ook te beantwoorden zonder naar de omstandigheden te kijken. En bij enkele mensen heeft diabetes wel een invloed op de werktijd.

  • Momo

  Hm, ik ben toch nog steeds benieuwd naar het waarom achter deze vraag.
  Ik vind nieuwsgierigheid alleen, niet echt een reden namelijk.
  Maar misschien dat miranda84 hier zelf ook nog op zou kunnen reageren?

  • Jasper

  Hoi Miranda,

  Ik werk 40 uur per week. Een dagje minder zou best lekker zijn maar dat heeft met mijn diabetes weinig te maken ;-)

 • Hoi Miranda

  Ik ben ook wel benieuwd of mensen door hun diabetes een ander aantal uren werken dan ze denken zonder diabetes zouden te doen. Ik weet dat ik met mijn 32 per week wel echt tegen mijn energiegrens aan zit. Dat heeft vooral te maken met dat ik na een rotnacht (schommeling van high naar low of heftige hypo) echt wat meer tijd nodig heb om op te starten. Doordat ik niet fulltime werk kan ik dan een uurtje later beginnen en heb ik tijdens kantoortijden dan toch de mogelijkheid om mijn uren te maken. Met 40 uur zou ik me denk ik vaker ziek moeten melden en dat doe ik zo min mogelijk.

  Nadien

 • Hoeveel werk jij Miranda ?
  Wat is jouw definitie van werk betaald of niet betaald & huisman/vrouw is ook werk.Mantelzorg verlenen is ook werk enz.
  Werk zelf dus “ook” fulltime 🤔

 • Ik werk 36 uur per week, en dat is nog steeds evenveel als voordat ik 4 jaar geleden diabetes (type 1) kreeg. Ik heb voor mezelf niet het gevoel dat mijn diabetes invloed heeft op het aantal uren dat ik kan werken. Soms ben ik even minder productief omdat ik een hypo heb, maar dat gebeurt gelukkig niet heel erg vaak.
  Gelukkig heb ik nog geen complicaties, afgezien van lichte nierschade die ik heb opgelopen in de periode dat ik mijn diagnose kreeg. Met complicaties zou het verhaal weleens anders kunnen zijn…
  Zolang mijn bloedsuikers netjes binnen de lijntjes blijven (wat ze meestal vrij braaf doen) is er niks aan de hand. Ik neem wel altijd mijn tijd om te meten/spuiten/eten als ik dat nodig vind. Op die manier houd ik een werkweek vrij goed vol.

 • Hallo Allemaal,
  Bedankt voor de reacties. Ik vraag dit omdat ik zelf 32 uur werk en daarnaast een opleiding doe en dan nog het huishouden erbij. Ik was benieuwd of er meer mensen zijn waarbij de energie vaak ver te zoeken is. Voor mijn diabetes kon ik zonder moeite 40 uur werken en had dan vaak nog energie over. Ik ben slecht ingesteld en twijfel of ik minder zou moeten gaan werken.

 • Ik werk momenteel ruim 40 uur per week.
  Hiervoor heb ik een aantal jaar in het buitenland gewerkt op projecten waar we 12 uur per dag werkten [met uitschietens naar 16-18 uur] en 7 dagen per week. Dus toen was het normaal dat we meer dan 84 uur per week maakten en dat was ook geen probleem in combinatie met mijn diabetes [en na 8 weken werken wel lekker een aantal weken vrij natuurlijk]

 • Beste Miranda,

  Kan me heel goed voorstellen dat je je afvraagt of minder werken goed voor jou zou zijn. Dit ligt voor ieder individu weer anders, gezien werk, thuissituatie en uiteraard diabetesinstelling.
  Na ruim 34 jaar DM1 ben ik langzaamaan van 40 naar 32 naar 24 naar 16 uur werk gegaan.

  Moedig dat je je vraag hier stelt! Hopelijk kun je door de reacties plus de signalen van je lichaam serieus te nemen, hierin een gezonde stap nemen.

  Wens jou kracht!

  • Hallo,

   Bedankt voor je prettige reactie.
   Ik ga nadenken over de reacties en wat het beste bij mij past.

  • mike

  hoi miranda,
  ondanks de diabetes nog altijd fulltime aan het werk als buschauffeur in het OV met alle onregelmatigheden (werktijden wisselend tussen heel vroege dienste en heel late diensten en alles er tussenin, ook wisselende patronen wat betreft vrije dagen)
  gelukkig nooit voorgekomen dat ik niet kon werken ivm diabetes
  merk wel dat het regelmatig voorkomt dat de energie op is aan het einde van een dienst, maar dan toch gewoon door blijven gaan, want bv boodschappen en koken moet toch gebeuren.
  eerste 9 jaar T2 kunnen regelen met pillen, daarna begonnen met lantus en weer 4 jaar later over gegaan nop 4x per dag spuiten

  groet mike

  • m@rtin

  ik kan de vraag best begrijpen, onze zoon van 16jr gaat straks ook 32 uur werken in de bouw. Moeheid loopt toch wel als een rode draad door zijn leven sinds hij op zijn 8e diabetes type 1 kreeg. Ik vraag me soms wel af hoe hij dat vol moet houden.
  Groet
  m@rtin

 • Ik heb inmiddels 33 jaar diabetes en sinds september 2009 een eigen winkel, waar ik meer dan 40 uur per week werk.
  Ik werk wel samen met mijn moeder, die meer begrip dan wie dan ook heeft voor een hypo of “hoge suiker”-dagen, en ook snapt dat ik na een nachtelijke hypo humeurig ben en een uurtje later kan beginnen…
  Aan energie ontbreekt het dus nog wel eens, maar gelukkig heb ik een partner met wie ik samen ons 2-persoonshuishouden doe ;-)

  Ooit had ik overigens een baan bij een bedrijf waar de afdelingssecretaresse totaal geen begrip had voor diabetes-perikelen. Door haar gesnauw en gekat heb ik uiteindelijk ontslag genomen…

 • Hallo Miranda,

  Snap je vraag goed. Ik werkte voordat ik diabetes kreeg (6 jaar geleden) fulltime in het onderwijs. Inmiddels 32 uur en ben nu erover aan het nadenken terug te gaan naar 24 uur. Ben erg gevoelig, schommel veel, heb veel hypo’s en dus gesloopt na een dag werken. Nou ben ik ook nog eens een persoon die zijn werk niet maar voor 80% kan doen dus je raadt het al… heb nog weinig energie over > dat zorgt weer voor schommelingen enz.

  Lees dat jij zelf 32 uur werkt, een opleiding doet en het huishouden en je erover nadenkt minder te werken. Ik merk zelf dat het een met het ander te maken heeft. Wanneer ik het rustig heb op mijn werk en thuis zijn mijn suikers veel beter. Aangezien een werkdag met een goede suikerdag al veel energie kost denk ik dat het me veel energie op zal leveren wanneer ik een dag minder ga werken.

  Groetjes, Lisanne

 • Hallo,

  Ik werk nu zelf 32 uur. Loop daarnaast nog 4 uur 1 keer in de twee weken stage en volg een opleiding waarvoor ik 1 keer in de week een avond naar school moet. Ik stel deze vraag voornamelijk omdat ik twijfel aan mezelf. 10 jaar geleden kon ik bij wijze van 40 uur werken en had ik nog veel energie over. Ik was vooral benieuwd of bij anderen het ook meer energie kost dan voor de diabetes.

  Groetjes Miranda

  • Kan ik me goed voorstellen. Om daar antwoord op te geven: ja het kost mij ook veel meer energie dan ervoor. Zo frustrerend en confronterend soms..

   • Nou inderdaad en soms lastig om te zeggen dat je moe bent en geen energie hebt om nog iets te doen. Mensen zien het niet aan de buitenkant en dat vind ik nog wel eens lastig

 • ja, mensen hebben vaak geen idee wat het voor invloed kan hebben. Snap ik ook wel, het is voor ons zelf soms al ingewikkeld genoeg- laat staan voor de mensen om ons heen.

 • ik ben reeds gepensioneerd ,84 jaar 57 jaar diabetes 1 altijd zelfstandig ondernemer geweest,weken van 60 uren waren heel normaal heb alleen een hartritmestoornis, waar goed mee te leven valt,houd zoveel mogelijk je bloedsuiker in de gaten,blijf dagelijks bewegen,en gezond eten. maar met diabetes ben je dag en nacht bezig

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.