Home Forums Behandelaren Genezen van diabetes type 1 of verkeerde diagnose.

Genezen van diabetes type 1 of verkeerde diagnose.

Sinds 2005 heb ik diabetes type 1. Ik gebruik Tresiba & novo rapid ben goed ingesteld en heb nooit heel veel problemen gehad met hypo’s. Normaal gebruikte ik ca. 18 eenheden Tresiba en 20-26 eenheden NV-rapid. 2 maanden geleden besloot ik dat het tijd werd om wat gewicht kwijt te raken, met succes. Mijn gewicht daalde van 83,4 naar 76 in korte tijd door sporten en anders eten, de gevoelligheid voor insuline nam toe waardoor ik nog maar 30% van mijn gebruikelijke insuline dosis nodig had om stabiel te blijven. Ik 3 weken geleden contact gezocht met mijn behandelaar om de opmerkelijke situatie voor te leggen, bloed test afgenomen: geen antistoffen GAD. Die week ben ik ook gestopt met Novorapid. van Tresiba gebruik ik nu nog maar 6 eenheden.

Herkend iemand deze situatie?

mvg, Martijn

 • Dat is heel netjes! Ik zit nou op 30 eenheden tresiba en tot max 6 eenheden novorapid. Maar ik wil juist niet afvallen al is mijn gewicht prima.

  Maar ik herken het wel een beetje

  • daven

  Hoi,

  Bij 15 op de 100 diabetestype 1 hebben geen gad antistoffen zie link https://www.diabetestype1.nl/onderzoek/diagnose/562-gad65-bij-de-diagnose-van-diabetes-type-1#:~:text Dus misschien ben jij 1 van die 15 :-)
  Van type 1 is (nog ) niemand genezen !
  Wil niet zeggen dat je goed bezig bent ! ,maar ik denk dat als je helemaal die insuline stop je suikers toch weer rap zullen stijgen .Hoop dat ik het mis hebt en je evt op tabletten en aangepast levensstijl kunt overstappen .(dus toch type 2 bent )

  Ben wel benieuwd naar je verloop :-)

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.