Home Forums Hulpmiddelen Gevoeligheid, pijn en bloed bij OmniPod

Gevoeligheid, pijn en bloed bij OmniPod

Hallo allemaal,

Ik ben 14 jaar en heb al iets meer dan 3 jaar diabetes. Na 1 jaar werken met de pen ben ik overgestapt op de OmniPod. Ik vond het fantastisch: niet meer (bij)spuiten en letten op tussendoortjes, die voorheen maar 15 KH mochten/moesten zijn. Ik was in eerste instantie ontzettend met de overstap van pen naar pomp. Ik merkte na een tijdje dat er wel bepaalde plekken waren die niet zo goed bevielen, zoals onder andere mijn buik.
Ik heb de OmniPod nu 2 jaar en ik merk dat ik er wel een beetje klaar mee ben! Mijn bovenbenen beginnen gevoelig te worden, mijn bovenarmen en ook op mijn bil beviel niet. Ik ging meer plekken zoeken voor de pod, ik ging hem nu ook op mijn buik gebruiken én boven mijn borst. Dit beviel wél voor een tijdje.

Maar ja, nu lijkt het alsof al de fijne plekjes ‘op zijn’. De pod doet constant zeer, zorgt voor rode plekken en zelfs veel bloed met het verwisselen van de pod. Hierdoor word ik gewoon heel erg boos en wil ik ermee stoppen, maar we weten allemaal dat dat geen optie is! Ik zit te denken om over te stappen naar een andere soort pomp. Maar ik kan natuurlijk niet om de 2 jaar wisselen van pomp. Én er staat me iets van bij, dat je de OmniPod voor 5 jaar moet gebruiken en dat je dán pas kan overstappen naar een ander merk pod zegmaar.

Is er iemand die dit probleem, helaas, ook ervaart of ervaren heeft? Ik zou graag jullie tips en verhalen willen horen. Ik bedank jullie alvast voor het reageren op mijn vraag. Verder wil ik jullie veel sterkte wensen! Wij zijn sterk genoeg om de baas te worden van onze diabetes (behalve ik dan momenteel LOL)!

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.