Home Forums Voeding gewichtsverlies

gewichtsverlies

Wie kan mij helpen.
Ik heb onderhand alle diëten versleten, maar ik val niet af. Mijn lichaam schijnt op slot te zijn. Hoe kan ik dat doorbreken. Ik hou mij er strikt aan maar niets werkt. Wordt er moedeloos van. Ik weet haast niet meer wat ik wel en niet eten kan. Eten beheerst mijn leven en dat wil ik niet meer. Wie heeft er tips voor mij

Karin van Ruiswijk

 • Het principe is eigenlijk heel eenvoudig. Als je meer calorien binnenkrijgt dan je verbrand, val je niet af.
  De zgn overlevingsstand, wat jij op slot noemt, is omstreden. Het lichaam moet ergens de verbranding mee gaande houden, daar ontkom je niet aan. Of dat nou door eten of opgeslagen voorraad (vet) is. Als het door opgeslagen voorraad is, val je af.
  Je noemt het niet, maar ga naar een echte dietist(e), niet zelf experimenteren, de kans is aanwezig dat je in een gewoonte beland bent die je niet zomaar doorbreekt.

  • Ik ben bij een dieetiste, die ook niet meer weet wat ze met mij aan moet. ik let heel erg op eten. kook en snij alles zelf, koop nooit kant en klaar. Alleen op zondag neem ik iets lekkers. sport drie keer per week. Eet al jaren koolhydraatarm. drink 2 liter water per dag,
   fiets veel. Maar afvallen ho maar. heb naast diabetes ook te traag werkende schildklier. Ik wordt hier echt een beetje moedeloos van. afvallen is er niet bij. ik ben begonnen bij de weight watchers, een dieetist waar ik eiwitrijdieet kreeg, waar ik heel beroerd van werd en nu ben ik bij een orthomoleculaire dieetist. Verder heb ik een poosje vegan gegeten maar daar kwam ik alleen van aan en steeg mijn bloedsuikerwaarde. Mijn echtgenoot denkt dat ik meer moet eten, hij zegt altijd jij eet als een zieke kip, te weinig.

  • Anke

  Ik wilde ook een dietiste voorstellen. En schrijf dan al vóór de eerste afspraak minstens 2 dagen lang precies op wat je eet, hoe laat en hoe veel. Dan kun je direct dit met haar bespreken.
  Succes.

 • De meeste diëten helpen volgens mij niet, heel vaak kom je weer aan als je weer “normaal” eet.

  Een diëtiste zoals hierboven genoemd is kan je wel helpen.

  Zelf ben ik minder koolhydraten gaan eten (ik laat ze niet helemaal weg) en meer bewegen. Dat hielp.

  • Inaa

  Net als Morsmordre eet ik ook minder koolhydraten en ik wandel iedere dag minimaal een uur.
  Mijn gewicht is gedaald en ik voel me veel energieker.
  Er zijn op internet best veel tips te vinden om lekker te eten met minder koolhydraten.

  • Anke

  Karin, misschien is het een idee om de suggestie van je echtgenoot op te volgen. Als je al jaren zo weinig eet, gaat je lichaam heel spaarzaam om met alles wat je eet.
  Een poosje heel anders eten geeft je lichaam misschien net een zetje om anders met het voedsel om te gaan.
  Je schrijft dat je een te traag werkende schildklier hebt. Ik ga er wel vanuit dat dat probleem met pilletjes (levothyroxine, euthyrox oid) is verholpen? Want als de schildklier nog steeds te traag werkt, kan dat een oorzaak zijn van het niet-afvallen.

 • allemaal bedankt voor jullie reacties, Ik heb alle dieeten overboord gegooid op aan raden van mij diabetesverpleegkundige. Eet en let op wat ik eet, ipv van sporten wandel ik nu iedere dag. Val heel langzaam iets af, maar voel mij beter. Heb inmiddels een free style libre en dan zie ik toch hele rare dingen. Na het eten zakt mijn bloedsuiker en in de nacht stijgt het regelmatig gigantisch terwijl ik met waarde 5 of 6 naar bed ga. Ik voel mij wel beter, kan ook weer kleding aan die ik eerder niet aan kon, maar op de weegschaal gaat het met 100 gram per week naar beneden, soms iets meer. ik blijf hopen en focus mij niet meer op eten. Daar draaide mijn hele leven om. Ook gebruik ik andere medicijnen die invloed hebben op het afvallen.

 • Heel goed, het begin is er. Knap dat je de knop hebt weten om te zetten.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.