Home Forums Corona gezinslid gaat weer lesgeven op school, risico ?

gezinslid gaat weer lesgeven op school, risico ?

Ik ben 61 en heb diabetes type I. Volgende week (11 mei) begint onze nog thuiswonende dochter weer op de lagere school. Ik ervaar dit toch als erg spannend. Moet ik nu extra maatregelen nemen om besmetting te voorkomen ? Zijn er mensen met ervaring met gezinsleden die weer in onderwijs of in zorg ofzo werken.

 • De kans dat je met covid-19 besmet geraakt met diabetes is even groot als voor anderen mensen. Het is een onbekend virus voor het lichaam.

  Wel kan leeftijd, diabetes, zwaarlijvigheid of andere de symptonen verergeren.
  Daar lopen nog wetenschappelijke onderzoeken naar.

  Je kan je ook afvragen of het nuttig is om elke supermarkt, gebouw met airco, winkelstraat te ontwijken. De komende jaren.

  Hoop dat dat volgende week goed gaat, volg de hygiene regels en blijf gezond.

 • Flink dilemma, de wetenschappers in diverse landen hebben verschillende resultaten of interpretaties daarvan. Kinderen hebben evenveel virusdeeltjes als volwassenen, maar ze worden zelf minder snel ziek. De kinderen moeten op school anderhalve meter afstand bewaren van de volwassenen, niet van elkaar. Hoe dat in de praktijk uitpakt…

  Andere oplossing: kan uw dochter in huis anderhalve meter afstand houden, maar dan heb je nog het sanitair en de keuken? Heeft ze een alternatief verblijfadres voor een flinke tijd totdat meer duidelijk is?

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.