Home Forums Oproepen GEZOCHT: ERVARINGEN IN DE ZORG

GEZOCHT: ERVARINGEN IN DE ZORG

Als diabetes- en innovatieverpleegkundige realiseren wij ons dat er veel mensen met diabetes zijn die nu hun diabetes zelf regelen maar op een gegeven moment afhankelijk kunnen worden van zorg door anderen. In de wandelgangen hebben wij gehoord dat mensen zich hier zorgen over maken en dat er ook veel dingen moeilijk zijn en zelfs misgaan in de zorg.

Wij zijn Guusje en Marèll, en wij gaan komend jaar bezig met dit probleem. We gaan iets ontwikkelen waarmee jullie zolang mogelijk zelfstandig kunnen blijven en waarmee de zorgverleners beter en persoonlijker kunnen omgaan met iemand met diabetes type 1. Jullie inbreng is daarbij onmisbaar!

Het is van uitermate belang dat we weten wat het probleem is: waar loopt u tegenaan, waar maakt u zich zorgen om en welke ervaringen heeft u al met de zorg? Deze informatie is de basis van ons project, wij willen uitgaan van uw ervaringen en eventuele wensen en zorgen.

Daarom willen we u vragen om de volgende enquête in te vullen:
https://nl.surveymonkey.com/r/EnqueteDiabetes

Bent u een naaste van een persoon met diabetes? Uw hulp kunnen we ook heel goed gebruiken! Zou u deze enquête in willen vullen?
https://nl.surveymonkey.com/r/EnqueteDiabetesNaaste

Hartelijk bedankt voor uw hulp!

Met vriendelijke groet,
Marèll Talsma (innovatieverpleegkundige) en Guusje Neijens (diabetesverpleegkundige)
Werkzaam bij thuiszorgorganisatie Sensire en NAAST

  • Wat geweldig dat jullie hier mee bezig gaan!

    Zelf werk ik in de wijkverpleging en ik merk dat de kennis bij mijn collega’s over diabetes type 1 veel minder is dan die over diabetes type 2. In (bij)scholingen is ook vooral de aandacht gericht op diabetes type 2 en het technische aspect van insuline injecteren en bloedglucose meten. Diabetes is zoveel meer dan alleen prikken en spuiten!

    Heel veel succes met dit project!

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.