Home Forums Medicijnen Gliclazide hypo-gevoelens

 • sweety

Gliclazide hypo-gevoelens

Dag Iedereen
Sinds een maand of zo , heb ik er Gliclazide bij<30 mg retard pch> en op zich gaat dat goed , vooral overdag …maar stel ,,,ik eet om 22.00 of later nog een boterham of zo ,,,,dan krijg ik 6,5 of 7 uur later bij het wakker worden meteen dat onbestemde gevoel in mijn buik , net of ik heel lang niet gegeten heb….<terwijl ik geen trek heb> en wordt ik snel trillerig en krijg ik onregelmatige hartslag en naar gevoel….als ik eet gaat het langzaam aan weg….
glucose een keer gemeten op dat moment en die was 10….dus hypo is het niet , gelukkig
ook al een keer bij huisarts geweest omdat de eerste keer hart helemaal op hol sloeg
en volgens hem snakte mijn hart naar suiker….

Nou heb ik na lang zoeken het volgende gevonden….dus ze raden aan om niet extra voeding te nemen en ergens anders las ik weer dat je wel wat kan nemen maar met weinig koolhydraten<weinig suikers….>
omdat ik redelijk vroeg naar bed ga, rond 22.00 of 23.00 ben ik dus om 05.00 wakker en meteen deze verschijnselen….
heeft iemand een tip??

.2 ‘Valse hypo’
Wat bij een hypogevoel terwijl de
bloedsuikerwaarde eigenlijk niet
te laag is? Dit kan gebeuren als u
lang te hoge bloedsuikerspiegels
had en nu een betere glycemieregeling heeft. U heeft in dit geval
enkel het gevoel van een verlaagde bloedsuikerspiegel. U voelt zich
ellendig, maar toch heeft uw
lichaam geen bijkomende energie
nodig. Eten zal uw bloedsuikerwaarde verhogen.
Best niet corrigeren met extra
voeding.
Controleer regelmatig de bloedsuikerspiegel en wacht af hoe deze
evolueert? Uiteindelijk verdwijnen
deze klachten vanzelf als het
lichaam gewoon raakt aan de
betere glycemieregeling

  • daven

  je probleem is je medicatie je bent waarschijnlijk type 2 ,en dan geven ze je medicatie wat de insuline aanmaak bevordert ! Diabetes type 2 hebben al teveel insuline in hun bloed (door insulineresistentie ) https://www.youtube.com/watch?v=nMWKu6gE7z8&t=131s
  Dus je probleem zal alleen maar verergeren en je eindigd tenslotte met insuline spuiten !
  Kijk eens wat meer dr berg filmpjes op you tube !
  Beste optie (in mijn ogen )schakel langzaam over op intermittent fasting en bouw je je medicatie af (in overleg met arts ) Ja het is een levensstijl ,maar het is jou keuze als jij wilt eindigen met insuline spuiten of een pomp !
  Ik kom misschien hard over ,maar bedoel het niet slecht (vind het zonde als je als type 2 aan de insuline zou moeten en door die medicatie te nemen die je nu slik ,hoef je geen helderziende te zien dat dit in je toekomst gaat gebeuren )
  Bovendien is het rotzooi !!

  • daven

  ter verduidelijking !https://www.youtube.com/watch?v=PQWDBd2wASg
  Ik weet het je krijgt je medicatie van je dokter of diabetesverpleegkundige en die interesseren het geen moer dat jij straks aan de insuline moet !😲😲😲 Die kijken allleen naar je waardes ! De complicaties van hoge bloesuiker zijn even erg als die van een te hoog insuline in je bloed !😏

 • Volgens mij zijn er 2 vormen van type 2 diabetes: Eentje waarbij de alvleesklier te weinig insuline meer produceert en een vorm waarbij je insulineresistent bent. Bij die laatste is er wel voldoende insuline, maar de spiercellen willen niet meer open om het op te nemen. Iedere vorm heeft zijn eigen medicatie. Glicazide zorgt ervoor dat de alvleesklier meer insuline produceert.

  Sweety: probeer eens een week uit om ‘s-avonds iets te eten met weinig of geen koolhydraten en kijk of dat verschil maakt. Je hebt bijv de app eetmeter (gratis te downloaden) die je kan helpen bij de keuze.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.