Home Forums Medicijnen Gliclazide

 • Lida

Gliclazide

Hallo allemaal, ik heb diabetes 2 en heb een vraag over mijn Gliclazide. Slik deze nu een jaar, maar heb hierdoor een aardige gewicht toename gekregen: 6 kilo. Zijn er meer mensen die dit hebben ervaren? En wat is hier aan gedaan? Heb al verschillende malen dit overlegt met de praktijk ondersteuning, zonder resultaat.

 • Hallo,

  Ik gebruik ook Gliclazide. 1x per dag 30mg. Ik heb nog geen last gehad van gewichtstoename. Gliclazide staat hier wel om bekend dat je ervan aan kunt komen, begreep ik gister van de praktijkondersteuner. Naast Gliclazide gebruik ik ook nog 2x daags 1000mg Metformine. Ik heb mijn voedingspatroon aangepast door alle toegevoegde suikers in producten de vermijden en ook goed te letten op mijn koolhydraat inname. Ik heb gister bij de praktijkondersteuner aangekaart dat ik wilde gaan kijken of ik mijn medicatie daardoor ook wat kan verminderen. Nu moet ik namelijk ’s avonds voor ik naar bed ga nog wat eten omdat ’s morgen mijn waarden anders soms echt richting de 4.5 komen. Zo kwam dus de werking, en bijwerking, van Gliclazide ter sprake. De Praktijkondersteuner gaf toen aan dat als ik met minder medicatie mijn glucosewaarden toch nog redelijk stabiel binnen de waardes kon houden ik beter kon kijken hoe mijn waardes zouden zijn als ik de Glyclazide niet meer zou nemen, of die wellicht zou halveren.
  Ik weet dus niet hoe jouw voedingspatroon eruit ziet, want daar is vaak nog wel wat winst te behalen om zo de eventuele gewichtstoename door Gliclazide misschien op te heffen. Zelf ben ik in plaats van aangekomen zo’n 7 kg afgevallen sinds ik in oktober vorige jaar de diagnose diabetes type 2 heb gekregen.

  • Gerro

  Ik gebruik geen Glicazide. Ken het ook niet, maar ik gebruik Victoza (Liraglutide). Daardoor ben ik 28 kilo afgevallen en blijf ik goed op gewicht, wat ik ook doe.

 • Beste Lida,

  Zojuist las ik uw berichtje en wat fijn om te lezen omdat het zo herkenbaar is voor mij. Ik heb sinds vorig jaar diabetes en sinds ik gliclazide gebruik ben ik in 1 jaar tijd ook 6 kg aangekomen!ondanks dat ik meer ben gaan sporten en goed op mijn voeding let. De Poh zegt dat het niet door de gliclazide kan komen.
  Aangezien uw bericht van 2 jaar geleden is vroeg ik me af hoe het nu gaat en of er inmiddels iets is veranderd qua medicatie ?

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.