Home Forums Vakantie Glucagen hypokit koel houden op vakantie.

Glucagen hypokit koel houden op vakantie.

Goedemorgen, ik ga voor het eerst op reis (3 weken) naar een Aziatisch land (Maleisië). Ik ben me in van alles aan het verdiepen en diverse topics aan het doorlezen maar hier heb ik nog niks over gevonden. Ik was al verbaasd te lezen dat je je insuline niet per se hoeft te koelen als de periode niet te lang is. Maar geldt dit ook voor Glucagen?

 • @Jessey1604; Insuline niet koelen? Apart maar goed. Wat ik altijd doe ik dat ik de insuline in de originele verpakking laat zitten en pas op het laatste moment uit de koelkast haal. Deze doe ik een een doorzichtig plastic tasje. En dat stop ik weer tussen mijn handdoek.

  Glucagen kan je eventueel op dezelfde wijze vervoeren.

  Let wel op dat je tijdens de koffer controle je de medische verklaring kan laten zien indien daar om wordt gevraagd.

  Tijdens mijn reis naar Bonaire/ Curaçao had ik deze steeds onder handbereik. Ik heb gelukkig totaal geen problemen gehad met het vervoer van de spullen.

  Succes en een fijne reis!

 • Beste Jessy, hoe lang de insuline goed blijft buiten de koelkast verschilt per merk. Meestal is 4 weken het maximum en de maximale temperatuur 25 of 30 graden. Kijk voor de precieze gegevens in de bijsluiter van de insuline die u gebruikt. Volgens de bijsluiter van GlucaGen, kan de GlucaGen Hypokit maximaal 18 maanden buiten de koelkast bewaard worden bij een maximale temperatuur van 25 graden.
  Om beide medicijnen te beschermen tegen hitte kunt u koeltasjes (bijv. van Frio) meenemen.

  Fijne reis!

  • Ben42

  Op kamer temperatuur bewaard blijft glucagen een jaar goed. Gekoeld bewaard blijft glucagen tot de houdbaarheidsdatum goed. (Meestal is dit nog 1.5 jaar of iets meer naar het verkrijgen ervan. Of ongeveer 2 jaar na productie).

  Omdat ik relatief lang glucagen direct zichtbaar tegen de muur op mijn werkplek beschikbaar hed, weet ik dat dit jaarlijks vervangen diende de worden. Omdat ik het nog nooit nodig heb gehad, heb ik nu geen glucagen meer in handbereik.

  Insuline neemt heel langzaam af in potentie bij kamertemperatuur. Bij temperaturen die wat hoger liggen neemt de potentie iets sneller af. Voor een vakantie waar de dosering och al anders is, is een kleine afname van potentie meestal niet zo’n groot probleem. Heb je heel exacte instelling dan zul je het wel sneller merken. Een paar weken op kamertemperatuur zou volgens mij nauwelijks verschil mogen maken.

  Bij koelkasten pas op dat de insuline door de slechte werking van een koelkast niet invriest.

  Er zijn coolpacks die de insuline zogenaamd afkoelen, maar dat is niet het geval. wel werken deze coolpacks als buffer. Het duurt heel lang voordat deze coolpacks opwarmen Maar koelen doen ze nauwelijks. Coolpacks zijn wel lastig voor het vliegen omdat ze gel (eventueel met water) bevatten. In de handbagage meenemen is dan soms geen optie.

  Goed ingepakt, b.v. tussen kleding in een kofferbak van een auto, kun je de auto op een warme dag in de volle zon laten staan. Met een termometer erbij heb ik dat wel eens gedaan. De temperatuur was toen opgelopen tot 27 graden, terwijl het in de auto zelf bloedheet was. Dit is natuurlijk geen advies van mij om dit te doen. Maar ik heb dit weleens gedaan b.v. op de laatste dag van de vakantie met de kinderen naar een pretpark, de spullen moet je dan toch eergens laten.

  Een vakantie van drie weken is voor mij in de praktijk geen probleem.

  Zoals alles op het internet, moet je ook dit schrijven met enige skepsis lezen. Geloof nooit alles wat je leest, zo ook dit bericht niet.

  Ben

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.