Home Forums Bloedsuikerwaarden GlucaGen ervaringen?

GlucaGen ervaringen?

Ik krijg geregeld snachts een hypo (waarde 2,1 tot 4,0) dus maak ik mij zorgen over het feit dat ik buitenwesten kan geraken. Nu is mijn vrouw de eerste die mij moet helpen bij het buiten westen raken. Zijn er forum leden die hier ervaring mee hebben, bijvoorbeeld met het inspuiten van GlucaGen?  Nu gebruik ik bij een hypo het middel  “hypio fit”, pure glucosen en dat help mij snel weer op de been. Dus mijn vraag zijn er forumleden die ervaring hebben met GlucaGen ?

  • Elfje

  Hoi,
  Ik heb het altijd in huis. Ik heb nl ook regelmatig hypo’s en soms ook 2 of hoger. Ik neem hem ook altijd mee op vakantie. In mijn jeugd (diabeet vanaf 10e jaar) heeft mijn vader het een keer gespoten toen ik buiten westen was.Daarna nooit meer gebruikt. Maar ik vind het toch wel een veilig idee om die bij de hand te hebben. En omdat ze op een gegeven moment over datum gaan. Kan je die oude mooi gebruiken om te oefenen (op sinaasappel).

 • Even gegoogled, ja ik heb zo’n ding. Ik denk alleen aan glucagonkit. Blijkbaar een merknaampje ofzo. Gezien mijn situatie vind ik het nutteloos. Ik weet nu al zeker dat de kit er bij het bereiken van de houdbaarheidsdatum nog steeds ongebruikt is, tenzij mijn situatie drastisch veranderd. Mijn dvk vond dat ik er maar één in huis moest hebben voor het geval dat.

  Jouw situatie is heel anders. Dan had ik hem denk ik ook maar al te graag willen hebben.

  • Maye

  @elfje: wat een goed idee, met de over datum exemplaren oefenen op een sinaasappel.

  @jaapie: Protocollen, he. Toen ik nog alleen woonde, moest ik er ook één in huis hebben voor het geval dat. Daarvan is me het nut nooit duidelijk geworden, want als ik buiten westen ben en ik ben alleen, ga ik daar dus weinig aan hebben.
  Ik moest er ook 1 op mn vrijwilligerswerk leggen, waar ik maar 1x per week een paar uurtjes ben. Dat is bij een organisatie die grotendeels op vrijwilligers draait en waar mensen komen met verschillende kwetsbare achtergronden. Het leek me niet verstandig om 1) alle vrijwilligers afzonderlijk uit te gaan leggen wat, hoe, wanneer en wanneer niet, de glucagon gebruikt moest worden en 2) een spuitje in de koelkast te leggen waar iedereen bij kan.
  Ik heb er nu dus 2 in de koelkast thuis liggen, inmiddels woon ik samen, dus heb er daar wel wat aan, mocht het nodig zijn.

 • Tja, ik zie er inderdaad niet echt het nut van in. Het lijkt een beetje ‘hoort bij het pretpakket ook al is het duidelijk dat je het de komende tijd zeker niet hoeft te gebruiken’. Ik spuit dusdanig weinig dat ik de kans op hypo’s al erg klein kan noemen. Laat staat dusdanig ernstige hypo’s dat zo’n glucogonspuit nodig is. Ik durf nu al wel te zeggen dat als er niets in mijn situatie veranderd, ik die spuit echt niet nodig zal hebben voor de houdbaarheidsdatum.

 • Hoi!

  Ik ben de partner van iemand met diabetes. Zo ongeveer eens in het half jaar maak ik een hypo mee van mijn vriend. Altijd snachts en onder de 2.0 rond twee uur snachts.

  Toen ik nog niet heel ervaren was gebruikte ik ook hypofit om mijn vriend omhoog te krijgen. Maar vond dat dit te langzaam effect gaf en lastig te geven (veel schokkende bewegingen, mond stijf dicht, hele gezicht onder het plakspul, onzeker of hij wel genoeg binnen heeft gekregen).
  Ik vind Glucogen heel fijn omdat je zeker weet dat het goed komt. Hoewel ik het al heel vaak heb meegemaakt ondertussen, blijf ik toch trillend van de adrenaline de spuit klaarmaken om hem in zijn bovenbeen te injecteren. Maar ik kan er altijd gerust op zijn dat de schokken na vijf minuten verdwijnen en ik na tien minuten weer met hem kan praten.

  Glucogen is voor mij dus het zekere voor het onzekere, als een pakje appelsap niet werkt (of fysiek niet meer te drinken is). Vergeet niet om ook langzaamwerkende koolhydraten te nemen om opnieuw een daling te voorkomen ik geef er altijd een plakje ontbijtkoek achteraan. Nadeel van Glucogen is wel dat er de dag erop een hyper volgt en je even bezig bent weer stabiel te worden.

  Ik hoop dat je hiermee verder kan!
  Janneke

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.