Home Forums Hulpmiddelen Glucosemeter

Glucosemeter

Hallo, welke glucosemeter gebruiken jullie?
Zelf heb ik nu de Freestyle Libre, maar het is een heel ingewikkeld apparaat en hij werkt gewoon niet goed. De ene keer test ik en dan doet hij het goed en de volgende keer geeft hij Error aan.

Ik ben benieuwd en ben zoekende naar een goed werkend apparaat.
Graag uw reactie.

  • Ben42

  Een analyse van wat er niet goed gaat lijkt me dan wel op zijn plaats.

  Probleem kan natuurlijk in meerdere dingen zitten.

  Het ontwerp van het apparaat, kun je daar niet mee uit de voeten.
  Heb je het vermoeden dat het exemplaar het niet goed doet.
  Zijn de strips te lastig om te gebruiken, b.v. voldoende bloed op de strip krijgen.
  Ben je zelf niet in staat om correct met het apparaat om te gaan.
  Misschien nog iets anders.
  En misschien een combinatie van het bovenstaande.

  Waarom vind je het apparaat zo ingewikkeld ?

  Vriendelijke groet,
  Ben

 • Ach wat is ingewikkeld. Ik begon 38 jaar terug met bloed op een stripje en dan moest er na een aantal seconden een straaltje water over om het bloed weg te spuiten en dan kon de strip in m’n meter.
  Dat waren nog eens tijden.

  Nu gebruik ik al jaren naar volle tevredenheid een Contour USB van Bayer omdat die mooi werkt op m’n iMAC. En jaren terug waren al die meters alleen maar voor Windows “bakken”.

  • Momo

  Als je Freestyle Libre-meter (of sensor want daar kan het ook aan liggen) niet goed werkt dan kun je dit melden bij Abbott. De kans is dan aanwezig dat ze op basis van jouw bevindingen een nieuw exemplaar (meter of sensor) toesturen. Ik gebruik de FSL al jaren en ben daar grotendeels zeer tevreden over. De meter is bij mij echter ook een keer (kosteloos) vervangen door Abbott, omdat deze niet naar behoren functioneerde.

  • KarelP

  Werkt ingewikkeld? en niet altijd goed? Lijkt er meer op dat een goede uitleg / training op zijn plaats is m.b.t. de werking van de Libre…

  • Ben42

  Nadat ik mijn antwoord heb geschreven en zo te zien ook nadat Gottfried zijn antwoord heeft geschreven is de tekst van de vraag veranderd. De vraag werd gesteld over een glucose meter met de naam Freestyle live meter.

  De vraag gaat nu over een ‘Freestyle Libre’ meter, wat de vraag volkomen veranderd.

  Er is echter geen indicatie te zien dat de vraag is veranderd na de antwoorden die gegeven zijn.

  Moderator, dit is slordig en verwarrend voor de lezers, bovendien vervelend voor de mensen die een antwoord hebben geschreven dat nu niet meer bij de vraag past. Hierdoor komen de mensen die in eerste instantie de vraag hebben beantwoord minder betrouwbaar over. Wat zowel vervelend is voor die mensen als voor de lezers van deze berichten. Een zeer slechte zaak !

  Als er een significante verandering in de vraag is (wat hier het geval is), moet die waarneembaar zijn. Bij voorkeur automatisch door het forum. Bij afwezigheid hiervan zou het prettig zijn dat als mensen de vraag herformuleren zodat deze anders wordt, vermelden wat ze hebben veranderd.

  Vriendelijke groet,
  Ben

   • KarelP

   Freestyle live = Freestyle Lite?

  • Abisko

  @ben42
  De freestyle live bestaat niet. Dat was een type fout van de topicstarter.
  De enigste onduidelijkheid is of de topicstarter de fsl als glucosemeter met strips of als scanner gebruikt.

 • De vragen in de onderwerpen modereren wij op taalfoutjes, onduidelijkheden, lengte van zinnen en een helderdere formulering als dat nodig is voor de leesbaarheid. De reacties modereren we op spam, webadressen die we storend achten, content die misleidend is of tegen de huisregels. Als we de Freestyle Live In Freestyle Libre veranderen is dat inderdaad niet zichtbaar voor de gebruikers. Dat Live ook Lite zou kunnen zijn heeft de moderator die dit bericht bekeek zich niet gerealiseerd.
  Ik ben nu wel heel benieuwd of @spookyeen nu de Libre of de Lite bedoelt! Kun je ons dat laten weten Spookyeen?

  Groetjes moderator Pieter

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.