Home Forums Hulpmiddelen Glucosemeter

Glucosemeter

Hallo mensen,

Ik ben een frustratie rijker. Onlangs heb ik de accucheck blue-tooth receiver binnen gekregen om maar eens heel snel te ontdekken dat de mensen van accucheck van de app een betaalde app hebben gemaakt. EERLIJK WAAR!! Waar halen ze het lef vandaan. Betaal ik niet genoeg aan de teststrips (lint) waarmee ze een vermogen ‘verdienen’.

De receiver heb ik ook meteen kapot geslagen en bij het electra afval gedumpt. No dat ik ga betalen voor die onzin! Ik ben accucheck ook helemaal zat. Die freestyle libre troep, ondanks ik hier gratis voor in aanmerking kom, komt er bij mij ook niet in. Daar heb ik meer als zat redenen voor. Ik hou deze voor mijzelf.

Ik zit nu wel met een probleem. Bedrijven achter deze meters vertrouw ik voor geen ene meter meer en ik wil van ze af. Mijn vraag is nu welke glucosemeter jullie mij kunnen adviseren?

 • Hoi,

  Om welke app gaat het.

 • Dag Theo,
  Wat jammer dat je de meter kapot hebt gesmeten.
  Je had de meter namelijk met een andere app: Smartlog kunnen gebruiken.
  Die app is gratis via de Google Store te downloaden op een Android telefoon.
  De app is in het Nederlands en biedt ruimte voor eigen notities en veel instellingen.
  In principe werkt het met elke meter die met bluetooth werkt.
  Soms werkt bluetooth niet helemaal soepel en kan het gebeuren dat je opeens een paar dagen je waarden handmatig moet invullen op de app. En dan opeens dan doet hij het weer. Dat is nu eenmaal de technologie die nog niet 100% feilloos werkt. Maar wel 99% van de tijd en dan heb je er een hoop gemak van.
  Ik heb er een paar jaar mee gewerkt, tot ik de FSL kreeg.

  Als jij je niet prettig voelt met de Libre, moet je er niet voor gaan.
  Ik kan alleen maar uit eigen ervaring spreken en ik ben er erg blij mee. Ik ben me bewust van het feit dat ik veel persoonlijke data overhandig aan Abbott en vandaar weer aan idem zoveel andere bedrijven.
  De prijs die ik, na enig nadenken, heb besloten te betalen voor het gratis gebruik van het Libre system en het feit dat mijn vingertoppen na 6 weken genezen zijn. Ik kan weer typen zonder pijnlijke vingers. En het gemak dat je alleen je telefoon nodig hebt (als je NFC op je telefoon hebt) of de kleine reader als je dat niet hebt. Die past in je broekzak.

  Wil je met ons delen waarom je er zo’n bezwaar tegen hebt?

  • Om te beginnen even sorry zeggen dat ik zo vel en negatief over kom. Echt niet mijn bedoeling.

   Dat spul van Freestyle word momenteel gewoon door je **** gedrukt. ‘Oh meneer, dit systeem is zo geweldig… bla bla bla bla bla’

   1. Ik ben sporter en gebruik ik elk deel van mijn lichaam en vaak niet op de meest zachte manier.
   2. Heb ik door een aandoening niet bepaald de meest dikke huid.
   3. Moet ik om de 2 weken een sensor vervangen (welke bij mij al na een dag niet meer gaat werken)
   4. Zit ik met een sensor op het lijf wat alleen maar in de weg gaat zitten
   5. etc

   Even een vergelijking met de eversense XL.

   De sensor zit onder de huid. Je kan de reader zo van je arm halen. En het kan veel betere metingen doen en waarschuwingen geven.

   Wat zegt het ziekenhuis als je het wil hebben: Nee dat systeem kost ons teveel geld.

   Ondertussen willen de mensen van Roche aan alles teveel verdienen waardoor ik ze nu helemaal wil verbannen (geld vragen voor een cheapo app, get real). En verdenk ik Freestyle van omkoping van ziekenhuizen om hun producten te gebruiken. Ik hoor teveel negatieve verhalen over ze om ze ook maar iets te vertrouwen.

   Beide pharma bedrijven vertrouw ik voor geen ‘meter’ meer.

   Ik wil van ze af!

 • Je schrijft “Wat zegt het ziekenhuis als je het wil hebben: Nee dat systeem kost ons teveel geld”

  Je behandelaar kan het aanvragen bij de zorgverzekeraar,die betaald het, niet het ziekenhuis.

  • Het ziekenhuis verteld me dat ze het systeem moeten inkopen. En dat kost ze dan 5000,- op jaar basis. Wat ze hier mee bedoelen heb ik meerdere keren nagevraagd maar het antwoord van het ziekenhuis blijft nagenoeg uit. De leverancier welke ik meerdere malen heb gesproken zegt enkel dat ze contact opnemen met het ziekenhuis en daarna blijft het stil.

   • Als je onder behandeling bent van een internist, ligt de aanvraag inderdaad bij het ziekenhuis. En die kan besluiten om niet in dat systeem te investeren. Het is ook niet zeker dat jouw verzekering dat zou vergoeden. Heb je dat al eens nagevraagd, Theo?

   • Na veelvuldig contact was mij verteld dat ze dit systeem (deels) zouden vergoeden. Ik heb de mensen van Roche ook contact laten opnemen met het ziekenhuis. Na een telefoongesprek hebben ze van Roche me verteld (met bedrukte toon) dat het via het Gelre er geen schot in de zaak zou zitten

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.