Home Forums Hulpmiddelen Glucosewaarden kloppen niet

Glucosewaarden kloppen niet

Dag,

Ik gebruik de FSL 2 en heb sinds gisteren een nieuwe sensor aangebracht. Vannacht heel vreemd kreeg ik ieder uur een laag glucosealarm (ook na het innemen van suiker).. ik ben uiteindelijk mijn bed uitgegaan om vinger te prikken.. ipv de 4.2 dalend die de FSL aangaf was mijn waarde 8.8. Herkent iemand dit probleem? Lijkt me wel erg afwijkend.. gedurende de dag weer een hypo gehad volgens de FSL (niet gemerkt toen ik s’middags even ging slapen vanwege de gebroken nacht). Opnieuw vingerprik en waarde was 8.9. Ik dacht misschien is er een verband met slapen en laag alarm?

Ik ga ook contact opnemen met de klantenservice!

 • Zo extreem nog nooit gehad,de waarde die scanner/smartphone aangeeft is een voorspelbare waarde hoe de waarde over 10-20 min is.
  Wel eens signaal verlies,dan lig ik op mijn arm waar de sensor is opgeplakt
  Heel benieuwd hoe Abbott reageert.
  Hilbrand

 • Lijkt op een standaard ‘compression low’. Dit is een bekend probleem, wat optreedt wanneer je op dat ledemaat ligt. Daar moet je ’s nachts niet zomaar op varen kwa suiker innemen, altijd eerst checken met vingerprik.

  • Tino

  Komt mij ook bekend voor. Ik gebruik overigens Guardian link 3. Daarom advies van de klantenservice overgenomen dat je de sensor het beste ‘s ochtends kunt vervangen. Dan kan het systeem in de loop van de dag door kalibratie normaliseren. Bij de lage waarden die dan door de sensor aangegeven worden voor jezelf nagaan of het logisch is. Zoniet gewoon een vingerprik bloedsuikermeting doen. Succes!

  • Ytsma

  Komt bij mij ook wel eens voor, maar bij mij is de sensor dan aan het doodgaan.
  Soms herstel hij nog voor een paar uur, waarnaar hij weer laag duikt en ophoud met werken.
  Laatst ook toen bleef de sensor 3 uur lang op 3,9 zitten.

 • Inderdaad komt dit ook bij mij voor. Mijn vriendin zegt zelfs nu dat als ik opmeet met de FSL2 gewoon een punt eraf moet trekken. Dus bijvoorbeeld als ik 4.2 meet , is het waarschijnlijk al 3.2 en heb je al een hypo.
  Ook bespeur ik verschil als ik gelijker tijd de app van Librelink gebruik zit er al verschil tussen beide waardes.
  Regelmatig geeft de app een scanfout of probeer het over 10m nog een keer.
  Als je op het punt van een hypo zit , is dat niet waar je op zit te wachten.
  Gemeld bij de “organisatie” maar hier hebben ze geen verklaring voor :~

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.