Home Forums Nieuw met diabetes Goed ingesteld worden

Goed ingesteld worden

Hoi
Ik ben Nicky en heb al meer dan 20 jaar diabetes. Al die jaren was het goed te beheersen met een paar pilletjes per dag. In de zomer is het ineens helemaal mis gegaan en ben steeds meer pillen gaan slikken en de bloedsuikerwaarde bleven hoog. En toen kwam het onvermijdelijke insuline spuiten.

Ben begonnen met insulatard flexpen prikken in de been en daarna in de buik maar de waardes in de ochtend waren heel erg wisselend van 4 tot 11. Een paar hypo’s gehad in de nacht 2,6 en 2,8. Na ruim een maand heeft de praktijk assistent besloten om naar een andere insuline te gaan. Het werd de Lantus Solos nu gaat het met deze insuline een stuk beter de ochtend waardes zijn wel goed tussen de 4 en 7. Na mijn ontbijt, middageten vliegt de bloedsuikerwaarde weer omhoog naar 15-20. En dat geeft weer een erg moe gevoel. Eet veel langzame koolhydraten.

Ik ben zelf postbezorger dus ik loop en fiets erg veel. Nou heb ik wel eens aangegeven waarom ik geen twee soorten insuline (langzaam en sneller) mag gaan spuiten. Maar dan heb ik een grote kans op hypo ’s tijdens mijn werk. Dat klopt wel want het werk is de ene dag veel meer dan de andere dag maar ik zie het ook niet zitten om in de middag weer veel te hele hoge te hebben.

Zijn erg meer lotgenoten met dit probleem want ik ben nu bijna 2 ½ maand bezig om goed ingesteld te worden? En wordt er wel erg moedeloos van.

 • Vraag eens of je behandelaar openstaat voor glp-1.
  https://www.diep.info/Diabetes-educatie-Behandeling-en-management-Nadere-info-Incretine-mimetica#:~:text=Wat%20is%20diabetes%3F-,’,maag%20en%20vermindert%20de%20eetlust.

  Ik kreeg dit om te voorkomen dat ik insuline moest gaan spuiten. Zijn wel voorwaarden voor vergoeding aan verbonden, maar daar weet je behandelaar alles van.
  Ik ben na een jaar eindelijk stabiel. Er is ook een facebookgroep van Ozempic België/Nederland waar je info kunt winnen.

  • Je wordt bedankt ga het er zeker over hebben.

 • Heb je dm type 2 of 1? Het wordt bij type 2 voorgeschreven; omdat je bij de praktijkondersteuner liep, ging ik uit van type 2; sorry als ik mis zat.

  • Ik heb dm type 2.

 • Na het lezen van de bijwerkingen van GLP-1 heb ik besloten om het er maar niet over te hebben. Heel erg afvallen wel kilo’s is met een BMI van 22 geen goed idee.

  Er door de praktijk assistent is nu besloten om voor het avondeten 4 eenheden snelle insuline te spuiten. Het zorgt er nu wel voor dat ik met lagere waarden de avond in ga.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.