Home Forums Nieuw met diabetes Griep, ik houd geen eten binnen

 • ann65

Griep, ik houd geen eten binnen

hallo

ik spuit twee keer per dag
bij ontbijt en avond eten
nu had ik gister behoorlijk
last van mijn maag
en buik
hoe gaat dat als ik moet prikken voor
het eten maar niks binnenhoud dan wel
binnen krijg

groetjes anneke

  • marit

  Vervelend Anneke. Ten eerste regelmatig de bloedsuikers kontroleren. Als je ziek bent vraagt je lichaam ook extra insuline dus je moet wel blijven spuiten. Als je helemaal niets eet zou ik even advies vragen aan de dvk of arts. Ik probeer altijd zo lang mogelijk toch iets te eten.

  • Anoniem
  • Inactief

  Dit is mijn grootste angst. Ik spuit Lantus en ik neem Glimepiride. Mijn endo liet ooit eens als goedbedoelde waarschuwing vallen dat deze combi van langwerkende middelen tot een langdurige hypo kan leiden, wel tot drie dagen en waar regelmatig een ziekenhuisopname nodig is met infuus om de steeds terugkerende hypo te bestrijden. Sindsdien ben ik heel bang voor mijn migraineaanvallen waarbij ik steevast veel overgeef en zeker 12 uur lang nog geen slok water binnenhoud. Nu neem ik dus vaak al medicijnen tegen migraine als ik maar half denk dat ik wat voel. Ook niet echt goed natuurlijk want de migraine medicijnen zijn ook rommel.

  Advies dat ik kreeg is inderdaad zsm contact opnemen met je team als je het niet vertrouwt en extra meten.

 • Griep kan je diabetes behoorlijk ontregelen.
  Voor de pechvogels onder ons die nu met griep in bed liggen, een artikel uit de Diabc over griep: Hoe kan dat? Wat kunt u zelf doen om dat op te vangen? En wanneer moet u de huisarts inschakelen? Diabetesverpleegkundige Jacqueline Putker geeft tips.

  Griep en diabetes, waar moet je op letten?

 • Een vijftal jaar geleden had ik ook de griep, ik prikte me meer dan anders en spoot ook meer al kon ik geen eten binnenhouden maar ik deed het volgens het boekje.
  Na 3 dagen moest de huisdokter komen en gaf mij een prik, maar ik weet niet meer welke.
  Maar daardoor kon ik het eten weer binnen houden maar hij raadde mij aan om voortaan de griepprik te gebruiken wat ik nu ook doe.
  Nergens meer last van dat is toch om te juichen.
  Sorry als ik schrijffouten heb maar ik zie zeer slecht.

 • als je al wel insuline gespoten heb maar niets binnen hou. probeer zoete ranja rustig en beetje bij beetje opdrinken helpt bij mij en anders de huisartsenpraktijk bellen

  • Anoniem
  • Inactief

  Ik los druivensuiker op in water en probeer dat lepeltje voor lepeltje weg te werken. Van ranja word ik altijd extra misselijk. Als ik te lang niks binnenhoud, zelfs geen kleine slokjes water, laat ik mij een spuit tegen de misselijkheid geven. Die werken eigenlijk altijd, hoeveel je ook overgeeft.

  • Anoniem
  • Inactief

  Probeer slappe thee met suiker of honing (honing is zachter voor de keel) en als je weer een klein beetje kunt eten, droge crackers, soepstengels of een gerossterde witte boterham. Als je veel hypo’s of juist hypers krijgt: niet aarzelen om te bellen met dvk of arts.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.