Home Forums Zwangerschap Groen licht

Groen licht

Hoi,

ik ben 37 jaar (type 1 vanaf mijn 21ste) en wij hebben een grote kinderwens sinds december 2016 . Daar ik in december 2016 vele hypo’s had is er gekozen voor een intensieve begeleiding met Diabetesverpleegkundige en uiteindelijk mei 2017 overgegaan op de pomp met de gedachte dat dit groen licht zal brengen. Maar helaas: ik eet koolhydraat arm , sport 3 x per week en heb veel dagelijkse activiteit. Zo hoog als mijn waarden nu zijn heb ik het echt nog nooit gehad. Ik heb nu sinds begin december 2017 een sensor en dat geeft wel veel meer inzicht in het geheel, maar helaas blijft groen licht uit. Mijn HBA1c is nu 7,9 maar dat was deze een aantal maanden geleden ook al en ik zie geen verbetering. Bij elke hoge waarde die ik nu heb, voel ik mij machteloos en gefrustreerd. Hoe lang zijn jullie met het instellen/verlagen bezig geweest voordat je groen licht kreeg? Ik zou graag horen hoe het voor jullie was de weg naar het groene licht.
Alvast dank voor de reacties.

groetjes Samira.

 • Hallo Samira,
  Zelf heb ik geen ervaring met diabetes en zwanger worden. Ik had al kinderen en kreeg pas later diabetes type 1.
  Kan het zijn dat je door de stress (spanning) hogere waardes hebt dan gewenst?
  Wel heel fijn dat je een sensor hebt. Hopelijk geeft dat meer inzicht in de reden waarom (na welke gebeurtenis / wanneer etc.) je waardes omhoog gaan.
  Het is wel belangrijk dat je je gebeurtenissen goed invult. En houd je je aan een vast voedingsschema? Ik begrijp dat het niet altijd makkelijk is, inderdaad erg frustrerend zelfs.
  Heel veel succes en hopelijk komen er reacties waar je iets aan hebt.

  • Mies

  Hallo Samira

  Ik heb geen diabetes type 1 maar type 2. Ivm mijn kinderwens moest ik stoppen met medicatie en over op insuline. uiteindelijk ook over op de pomp. Alles bij elkaar heeft het bij mij 2 jaar geduurd voor ik goed was ingesteld op insuline en de pomp. Kost behoorlijk wat geduld maar ik ben nu 26 weken zwanger van mijn 1e kindje. Ik kan me goed voorstellen dat je er soms moedeloos van kan worden maar probeer vol te houden. Het duurt even maar daar krijg je uiteindelijk ook een hoop moois voor terug.

  • Moni77

  Hey Samira, hé wat ontzettend rot zeg. Ik heb helaas geen echte ervaringstips voor je om groen licht te krijgen, maar kan het inderdaad niet zo zijn dat je met stress te kampen hebt en ze daarom zo hoog blijven? Lijkt mij erop dat je al genoeg andere dingen doet om het lager te krijgen.
  Bij mij bleek stress echt een ENORME factor te zijn. Pas toen ik ontslag had genomen van het werk dat ik toen deed en over ben gegaan naar werk met regelmatige uren en minder stress ging het ineens veel gemakkelijker. En merk altijd als ik een moeilijke tijd heb dat het ook slechter gaat met de diabetes vanwege de stress. Misschien heeft dat er iets mee te maken. Een onvervulde kinderwens is al stressvol genoeg zonder diabetes dus je zou er best mee te kampen kunnen hebben. Ik wens je in ieder geval snel groen licht toe. Succes!

 • Hartelijk dank voor jullie reacties, het harde werk heeft een beloning. Wij hebben vandaag groen licht gekregen. We zijn super blij met dit goede nieuws. Groetjes Samira

  • Tims

  Hoi Samira, hoe gaat het nu met je?

 • Dag , ja het gaat heel goed met ons intussen moeder van een kerngezonde dochter van 6 maanden. Intens gelukkig zijn wij. Na al het harde werk om de waarden goed te krijgen zijn wij beloond met onze dochter Zoe geboren op 11-4-2019. Groetjes Samira

  • Hoi samira,

   Ik heb ook type 1 en hoop zwanger te worden. Mag ik je vragen hoe het ging met je waardes gedurende de zwangerschap? Ik doe erg m’n best maar ontkom er niet aan dat ik elke dag de 8 of 9 wel even aantik. M’n hba1c is verder prachtig. Heb jij ook nog wel regelmatig pieken gehad?

   Groetjes hba1ctje

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.