Home Forums Bloedsuikerwaarden Grote afwijking labwaarde HbA1C > Freestyle

 • Pinky

Grote afwijking labwaarde HbA1C > Freestyle

Hallo allemaal,

Ben nieuw hier. Het is nu alweer 2 jaar dat ik naar alle tevredenheid de Freestyle scanner gebruik. Maar sinds januari van dit jaar is er iets vreemd aan de gang. Ik heb mijn HbA1c waarde bij het lab laten prikken en tot mijn verbazing kreeg ik te horen dat de waarde 99 was ! Mijn Freestyle sensor gaf een gemiddelde aan van 62. Mijn diab. Verpleegkundige had hier ook geen verklaring voor en liet mij een week later nogmaals bij het lab de waarde meten. Nu kwam het lab met 91, dus nog steeds erg hoog in vergelijking met de Freestyle. De vraag was nu is er iets mis met de scanner? Ik heb toen aantal vingerprikkelingen gedaan via een bloedsuikermeter en die kwam nagenoeg overeen met de freestyle waardes. Het probleem zou dan bij het lab moeten liggen en dat bleek ook zo. Het lab heeft vervolgens op een met een tweede onafhankelijke/alternatieve methode de HbA1c bepaald en die bleek nu 60 te zijn! De klinisch chemicus/internist/diab verpl. heeft geen verklaring voor deze grote afwijking (discrepantie). Sinds januari heb ik nog 2 x bij het lab de waarde laten bepalen en weer kwam daar een grote afwijking uit. Mijn internist gaat er nu vanuit dat de Freestyle de juiste waarde aangeeft en zal dit intern nog gaan bespreken waar die afwijking nou vandaan komt. Zijn er nog meer personen die zoiets mee hebben gemaakt ? Was een lang verhaal , maar bedankt alvast ! 😉 groetjes

 • Neen, eerder het tegenovergestelde. Van de week laten prikken en het lab geeft 43 en mijn freestyle over de laatste drie maanden 42. Het scheelt meestal 1 of 2 punten bij mij. Misschien kan je internist laten informeren hoe ze het bij het AMC doen.

 • Hallo,
  Dit is een post van 2 jaar geleden, maar ik ben benieuwd of er soortgelijke ervaringen zijn. Ik gebruik de LFS nu een 3 en een halve maand en dacht er echt blij mee te zijn.
  Mijn app geeft een hba1c waarde van 53 aan, wat ok is, maar toen ik vandaag de testuitslagen van het prikken kreeg, bleek dit 63 te zijn.
  Dan denk je dus heel goed bezig te zijn, maar blijkt dus erg veel af te wijken.
  Zijn er nog meer van dit soort grote afwijkingen ?

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.