Home Forums Bloedsuikerwaarden Grote afwijking labwaarde HbA1C > Freestyle

 • Pinky

Grote afwijking labwaarde HbA1C > Freestyle

Hallo allemaal,

Ben nieuw hier. Het is nu alweer 2 jaar dat ik naar alle tevredenheid de Freestyle scanner gebruik. Maar sinds januari van dit jaar is er iets vreemd aan de gang. Ik heb mijn HbA1c waarde bij het lab laten prikken en tot mijn verbazing kreeg ik te horen dat de waarde 99 was ! Mijn Freestyle sensor gaf een gemiddelde aan van 62. Mijn diab. Verpleegkundige had hier ook geen verklaring voor en liet mij een week later nogmaals bij het lab de waarde meten. Nu kwam het lab met 91, dus nog steeds erg hoog in vergelijking met de Freestyle. De vraag was nu is er iets mis met de scanner? Ik heb toen aantal vingerprikkelingen gedaan via een bloedsuikermeter en die kwam nagenoeg overeen met de freestyle waardes. Het probleem zou dan bij het lab moeten liggen en dat bleek ook zo. Het lab heeft vervolgens op een met een tweede onafhankelijke/alternatieve methode de HbA1c bepaald en die bleek nu 60 te zijn! De klinisch chemicus/internist/diab verpl. heeft geen verklaring voor deze grote afwijking (discrepantie). Sinds januari heb ik nog 2 x bij het lab de waarde laten bepalen en weer kwam daar een grote afwijking uit. Mijn internist gaat er nu vanuit dat de Freestyle de juiste waarde aangeeft en zal dit intern nog gaan bespreken waar die afwijking nou vandaan komt. Zijn er nog meer personen die zoiets mee hebben gemaakt ? Was een lang verhaal , maar bedankt alvast ! 😉 groetjes

 • Neen, eerder het tegenovergestelde. Van de week laten prikken en het lab geeft 43 en mijn freestyle over de laatste drie maanden 42. Het scheelt meestal 1 of 2 punten bij mij. Misschien kan je internist laten informeren hoe ze het bij het AMC doen.

 • Hallo,
  Dit is een post van 2 jaar geleden, maar ik ben benieuwd of er soortgelijke ervaringen zijn. Ik gebruik de LFS nu een 3 en een halve maand en dacht er echt blij mee te zijn.
  Mijn app geeft een hba1c waarde van 53 aan, wat ok is, maar toen ik vandaag de testuitslagen van het prikken kreeg, bleek dit 63 te zijn.
  Dan denk je dus heel goed bezig te zijn, maar blijkt dus erg veel af te wijken.
  Zijn er nog meer van dit soort grote afwijkingen ?

  • Sinds 2018 gebruik ik de FSL. Eerst de 1 en later de 2. Een enkele keer zit er een slecht werkende tussen (misschien door een verkeerde prikplaats). Als ik vermoed dat de metingen niet kloppen, gebruik ik een teststrip en neem zo nodig contact op met Abbott voor een nieuwe sensor. Mijn Hba1c waarde is net gemeten: 42 en de app geeft 41 aan. Zo is het bij mij bijna altijd. Ik vertrouw eigenlijk bijna volledig op de sensorwaarden. Ik heb een tijdje een Android app gebruikt die Juggluco heet. Deze tovert de sensor 2 om in een 3, zodat je voortdurend je waarden ziet op je mobiel en zelfs op een Garmin fitness horloge. Helaas is de app door Google verwijderd, omdat deze inbreuk maakt op het patent van Abbott. Abbott doet net alsof de sensor 3, die nauwelijks vergoed wordt, meerwaarde heeft boven de wel breed vergoede sensor 2, maar de 2 kan ook wat de 3 doet: voortdurend meten zonder te hoeven scannen. Dat hielp mij enorm bij het onder controle houden van mijn waarden.

 • Hierbij de site voor de androidversie van Juggluco http://jkaltes.byethost16.com/Juggluco/mmol.html Bij mij moest ik mijn telefoon vertellen dat het veilig was om van deze website te downloaden
  En deze voor de smartwatch http://jkaltes.byethost16.com/JugglucoWearOS

 • Hartelijk dank. Ik ben er blij mee. Het gaat immers om ons leven als diabetes type 1 patiënten met grote kans op akelige complicaties. De time in range kun je perfect monitoren met deze app.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.