Home Forums Nieuw met diabetes GUARDIAN 4 SENSOR

GUARDIAN 4 SENSOR

Ik gebruik sinds 1984 een insulinepomp. De eerste drie heb ik zelf gekocht.
Nu krijg ik de 780 G met de guardian 4. Sinds een dag of tien probeer ik het te gebruiken. Slechts 1 van de zes sensoren tot hiertoe gebruikt werkte (en dan nog maar voor 2 1/2 dag).
Ik had nog de Minimed 506 pomp samen met de Freestyle Libre 2. Alles perfect. Laatste HBA1C was nog 5.8 %, dat is zogenaamd binnen de normale grenzen! Ik spuit wel 60-80 E per dag. Nu zit ik met een pomp (780 G die niet werkt, al uren aan de telefoon gezeten met Medtronic). Gelukkig heb ik nog twee Freestyle 2 sensoren waarop ik kan terugvallen. De sensor van Guardian 4 geeft steeds weer: sensor update (kan tot 3 uur duren). En dan komt de melding Sensor vervangen.
Ik zie het helemaal niet meer zitten en niemand kan of wil me helpen. De diabeteseducatie van het Uza verwijst me steeds naar de firma. En die verwijzen me terug naar de diabeteseducatie.
Groetjes
Paul Dalemans – Stekene

 • Hallo Pauldal,
  Ik heb sinds 2 november ook een 780 pomp met Guardian 4 sensor.
  Ik heb de eerste 2 weken ook aan de lijn gehangen met de helpdesk van Medtronic. Ze hebben mij wel goed geholpen en 2 sensors terug bezorgd.
  Als ik op controle ga in het ziekenhuis, standaard Augustinus, dan is het precies of ik berekend mijn koolhydraten niet helemaal juist.
  Maar ik ben precies de hele dag met niets anders bezig dan met mijn voeding en mijn beweging in te voeren. Dit past helemaal niet in mijn actieve levensstijl.
  Ze zeggen dat ik geduld moet hebben en dat de pomp mijn algoritme moet leren kennen, maar ik vind het tot nu toe geen verbetering met mijn vorige 640 pomp met free style libre sensor.
  Ik geraak er een beetje door gefrustreerd.
  Hopelijk betert het nog bij jou en ook met mij.
  Nog veel goede moed gewenst.
  Groetjes Greetje63

  • Pauldal

  Intussen is het probleem opgelost met een nieuwe transmitter die ik van de firma ontving. Alles loopt nu goed en de automodus staat aan. De streefwaarde die is ingesteld op 5,6 mmol wordt echter nooit bereikt. De pomp houdt me steeds rond de 7,8 tot 8,2 mmol. zijn er nog mensen die dit probleem hebben. Met mijn vroegere pomp (Minimed 506) had ik een HB A1C van 40 MMOL en nu met de Guardian 4 sta ik op 44 mmol/mol. voor mij kan ik dus niet van een verbetering spreken. Is dat bij andere Guardian 4 gebruikers ook zo?

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.