Home Forums Hulpmiddelen Guardian 4 sensors ruilen tegen FreeStyle Libre (1 of 2)

 • bm2014

Guardian 4 sensors ruilen tegen FreeStyle Libre (1 of 2)

Beste allemaal,

Ons zoontje van 6 heeft sinds 2019 Diabetes Type 1. Sinds eind 2019 tot vorig jaar december heeft hij de FreeStyle Libre gebruikt. Daarna zijn we op aanraden van de diabetes poli overgestapt op de Medtronic 780G incl Guardian sensors. Deze sensors zouden 7 dagen moeten blijven zitten en zijn pomp dusdanig aansturen dat zijn streefwaardes bijna altijd gehaald zouden moeten worden. De praktijk bleek echter heel anders. Sensors hielden na 3-4 dagen er standaard mee op na kalibratie fouten en in het ergste geval (wat 3x is gebeurd afgelopen 30 dagen) geen fout maar foute waarde. De sensor/pomp gaf bijv een waarde van 8 mmol aan waar een bloedglucose apparaat 25 of hoger aangaf!! In overleg (en ernstig aandringen van onze kant) hebben we besloten weer terug te gaan naar de FreeStyle Libre. Ons vermoeden is dat dit komt vanwege te weinig vetweefsel in de bovenarmen van ons zoontje. Zie ook een soort gelijk verhaal op dit forum: https://diabetestrefpunt.nl/bericht/medtronic-640g-sensor-problemen-ivm-tekort-aan-weefselvocht/
Het is jammer dat we dan geen communicatie meer hebben met de pomp maar de betrouwbaarheid van de sensors is hopelijk wel weer wat we hadden voordat we een insuline pomp hadden. Echter hebben we nog Medtronic sensors tot en met 31-01-2022 en vergoed de zorgverzekering ze alleen als de oude op zijn, maw we kunnen pas verder met de FreeStyle Libre vanaf 1-2-2022. Het advies van het ziekenhuis was om een oproepje te plaatsen of wellicht iemand wilde ruilen van sensoren?
Aangezien we zelf nog 2 FreeStyle Libres hadden liggen zouden we graag 5 sensors van Medtronic (5 weken) willen ruilen tegen 2 FreeStyle Libre sensors.

Groeten,
Ouders van een jongen van 6 met diabetes

  • Ben42

  Zelf ben ik gebruiker van de Medisense 640G en gebruik ook de FLS. Ik zou de Guardian sensors wel eens willen proberen en heb daar wel 2 FLS sensoren voor over. Maar ik heb geen Guardian link en weet ook niet helemaal of het werkt met de 640 G.
  De Guardian link zou ik dan voor die probeer periode ook willen lenen. Omdat ik toch niet voor de Guardian in aanmerking kom, zal het gebruik zijn alleen maar om kennis te maken met deze andere sensor en ik daarna weer terug zal moeten naar de FLS.
  Het is dus vooral mijn nieuwsgierigheid en de FLS sensoren heb ik daar wel voor over.

  Als we contact kunnen maken, ja graag. (Stuur mij een persoonlijk bericht of wissel de gegevens op een andere manier uit).

  Vriendelijke groet,
  Ben

  • bm2014

  Uiteindelijk heeft het ziekenhuis kunnen regelen dat we eerder kunnen starten met de FreeStyle Libre en we hebben onze eerste kwartaal levering van de FSL 2 al ontvangen. Het is dus niet meer nodig om te ruilen. Verder zien we ook heel veel verbetering nu met de FSL in combinatie met de pomp met streefwaardes richting de 70 – 80 % waar dit eerder amper 50% was.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.