Home Forums Medicijnen Haal jij de griepprik?

Haal jij de griepprik?

Wij vroegen aan onze Facebook volgers of zij de griepprik dit jaar gaan halen. Er is wel 840 keer gestemd. 53% zegt de prik te gaan halen en 47% zegt dit niet te gaan doen. Voor mensen met diabetes is het belangrijk de prik te halen, omdat griep je diabetes behoorlijk kan ontregelen. Je leest meer over griep en diabetes op onze site: https://www.dvn.nl/nieuws/nieuwsbericht/verkouden-of-griepje-wat-betekent-dit-voor-je-diabetes

Ga jij de griepprik halen? Heb je tips bij griep of ervaring met de griepprik? Of heb jij hier vragen over? Laat het ons hieronder weten.

  • Ben42

  Ja ik haal de griepprik.

  Waarom?
  De griepprik kan ik halen met relatief weinig moeite. (Huisarts op griepprik momenten).
  Naast een klein beetje een gevoelige plek op de arm heb ik (volgens mij) helemaal geen last van de griepprik.
  Zou de griepprik bij mij één keer in de 10 a 20 jaar een griep (met alle gevolgen) voorkomen dan is het 10 a 20 keer halen van een griepprik minder erg dan die ene keer de griep.

  Hierbij realiseer ik me dat de griepprik (misschien) de kans op griep (met alle gevolgen) kleiner maakt, maar niet volledig voorkomt. (1 keer minder in de 10 a 20 jaar is dan voor mij al voldoende).

  Ben

  • Jasper

  Ik haal ‘m meestal niet.
  De tijd dat de griepprik gehaald kan worden (eind oktober) Heb ik meestal een verzwakte weerstand, snip verkouden enzo, dan zit ik niet echt te wachten op een verzwakt virusje als de griepprik erbij.
  Als dat dit jaar niet zo is ga ik wel even langs hoor.

  • Ytsma

  Ik haal hem niet.
  Ik ben nooit ziek, zie ook geen reden waarom de griepprik mij zou kunnen helpen.

  Dat griep je suiker in de war kan schoppen is begrijpelijk, maar mij is altijd geleerd dat je je kop er bij moet houden ook als je ziek bent. En niet denken van ik eet niks dus hoef ik geen insuline.

  Meten is weten.

   • Ben42

   Hallo: Ytsma

   Of je besluit de griepprik wel of niet te nemen, dat is aan jezelf. Er zijn zowel voorstanders als tegenstanders van de griepprik.

   Wel wil ik een opmerking maken over je redenering.
   Zelf heb ik nog nooit een brand gehad, toch heb ik een brandverzekering.
   Ook heb ik nog nooit een probleem met mijn pomp gehad, toch heb ik een pompverzekering.

   Het nooit ziek zijn (??? je hebt diabetes ???), geeft geen garantie voor de toekomst. Wordt je ziek, dan is meten wel belangrijk, maar daarmee bereik je dan vaak geen controle. Afgelopen jaar ben ik een keer in het ziekenhuis beland met een flinke ketoaccidose **), het meten (ik gebruik de Libre) was daarbij niet voldoende om dat te voorkomen. Griep zou (maar dat weet ik niet) hetzelfde effect kunnen hebben, meten en spuiten ‘werkt’ dan niet meer.

   Je besluit om geen griepprik te nemen kan gefundeerd en correct zijn.
   Je redenatie was dat niet.

   Vriendelijke groet,
   Ben

   **)
   Achteraf bleek dit het Noro virus te zijn.

 • Ik haal ‘em al 35 jaar……..Gaat goed.

 • Ik haal ‘m dit jaar ook weer. Maar bij de huisarts gebeurt dit pas op 9 november. Dat vind ik zo laat. Er zijn nu al best veel mensen grieperig. ‘m Nu al halen kan niet.

   • Ben42

   Voor de griepprik zoeken ze eerst uit welke griep heersend wordt, of tenminste van welke griep ze vermoeden dat die heersend wordt. Dat betekend dat de betreffende griep al even moet ‘woeden’ voordat je de griepprik kunt maken. Het maken van de griepprik in grote hoeveelheden neemt dan wat tijd in beslag. Het risico dat de griep al gearriveerd is voordat je de griepprik krijgt is dan aanwezig.

   Ben

 • Ik ben ooit, toen ik voor het eerst de griepprik kreeg, zó verschrikkelijk ziek geworden! Met toestemming van mijn internist hoefde ik dat niet meer te doen. Ik heb daarna ook nooit meer griep gekregen.
  Ik weet dat er ieder jaar andere anti griep stoffen inzitten, heb jaren met de grieptest mee gedaan, het verliep allemaal prima.

  • Miepie

  Ik heb hem net vorige week gehaald. Hij werd bij mijn huisarts al half oktober uitgedeeld, maar toen was ik op vakantie in Spanje. Voor het eerst had ik er wat last van, met lichte verkoudheid, maar dat was met 3 dagen ook over. Ik haal hem elk jaar sinds bij mij de diagnose diabetes is gesteld.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.