Home Forums Bewegen Hardlopen: welke spullen neem je mee en hoe?

Hardlopen: welke spullen neem je mee en hoe?

Hoi

Ik ben begonnen met hardlopen. Gaat heel goed en ik vind het heerlijk.
Maar elke keer zit ik weer te klooien met al die spullen: dextro, scanner, telefoon, huissleutel… Ik stop het nu in de zak van mijn trainingsjasje.
Ik neem dus mijn freestyle scanner mee. Meter laat ik thuis.

Hoe doen jullie dit? Wat nemen jullie mee? Iemand tips?

Annemarie

 • Super goed bezig!

  Zak van je trainingsjasje is een goede optie. Ik doe niet aan hardlopen, maar laatst kreeg ik van mijn oma een heuptasje en dat leek me wel ideaal voor dit soort dingen. Dan ‘klotst’ het wat minder dan dat het in je zak zit, lijkt me?

  Ik denk dat je zo inderdaad het broodnodige wel bij je hebt :)

  • Jaapie

  Ik doe niet aan hardlopen, maar wel aan wielrennen. De dingen die je mee moet nemen, zijn denk ik wel hetzelfde. Op zo’n wielershirt zitten zakken op de achterkant. Daar kun je mooi een hoop dingen in stoppen.

  Wat ik zelf altijd mee neem:
  – Telefoon
  – Sleutel (indien er niemand thuis is, anders laat ik die meestal thuis)
  – Iets waaruit blijkt dat je diabetes hebt. Altijd handig, mocht er een keer wat gebeuren, dan weet men snel dat je diabetes hebt en kunnen ze daar naar handelen.
  – Meetsetje, zodat ik indien nodig kan meten.
  – Dextro
  – Wat te eten (plak ontbijtkoek of iets in die richting).

  Via de dvk ook te horen gekregen dat het juist handig is om een bidon te vullen met siroop, ipv water. Mocht je een hypo hebben, heb je altijd genoeg om bij te vullen. Maar dan offer je toch een bidon daarvoor op en gezien mijn ervaringen heb ik dat nog niet nodig gevonden. Bij een redelijk kort rondje hardlopen, zul je dat denk ik ook niet echt nodig hebben. Als je voor de marathon of een andere lange run oefent, is het misschien wel handig om ook op dat gebied iets bij te hebben.

  Ik moet wel zeggen dat ik me er wel een pakezel door voel, zoveel extra zooi wat je mee moet menen. Ik moet daarin ook mijn draai nog zien te vinden.

 • @annemarie; net als Jaappie is de racefiets mijn ideale uitlaatklep. Ik heb speciaal een racefiets rugtas gekocht waar ik mijn “setje” mee kan nemen. Het ideale van deze rugtas is dat hij niet echt op mijn rug rust maar een soort kromming inzit waardoor het lichaamsvocht gemakkelijk weg kan.
  Vroeger had ik altijd een normale rugtas mee, maar dat vond ik niet prettig. Deze fiets rugtas vind ik echt ideaal.

  In de twee vakjes voor drinkflesje zit standaard een flesje cola met suiker en een flesje cola zonder suiker.
  Meestal trek ik er een paar uur erop uit met mijn racefiets. Ook heb ik druivensuiker/ drop mentos bij mij. Ik heb ontdekt dat een Drop Mentos even snel wordt opgenomen als een druivensuiker.
  Ook mijn telefoon behoort tot de standaarduitrusting.

  • KimE.

  Ik rij paard en heb een heuptasje van het merk Dakine gekocht, daarin past mijn telefoon, bloedmeter en druivensuiker goed.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.